After kids!

Ikväll är det after kids (istället för after work) med 14 andra mammor! Ska bli så kul! Är verkligen laddad, det är ju hur länge sen som helst man var ute bland folk och tog en öl (jaja tog ju en när vi var på waldorf men det var en måndag och kom hem kl nio). Ebba ska vara hemma med Thomas, han tycker det också ska bli jättekul att få vara med henne själv, han har ju bara varit det en kvart ungefär tidigare. Så nu får dom lite pappa-dotter tid.

Har verkligen inte haft tid att uppdatera bloggen i veckan! Redan i onsdags kväll kom T hem och är nu hemma hela nästa vecka också! Det är underbart att ha honom hemma, hinna göra lite saker själv och umgås hela familjen längre än en helg.

I tisdags gick vi på babysången i stan tillsammans med Helena och Melker, hon börjar uppskatta det lite mer än tidigare men blir ännu roligare när dom blivit större. Det är så kul att se Elvira på sången, hon älskar det och studsar och klappar händerna, så söt! Sen var det mammafika efter sången också.

Gud, jag sitter och funderar på vad vi gjort i veckan, har glömt bort det verkar det som. På onsdagen var det babymassage och det tycker Ebba fortfarande om! Men det var ganska många nya så det var en skrikande babykör bland dom ett bra tag... Åkte till salongen på kvällen och fick mitt hår toppat och fixat luggen eftersom jag har den på utväxt sen min pannlugg så sneddade vi bara till den och flikade ur den.

Igår traskade vi hela familjen till stan (Thomas ville ta bilen först), det var ju helt underbart väder och varmt som tusan. Vi gick och hälsade på hans jobb (jag inte får säga att det är hans jobb, men han är tjänstledig fortfarande och ska jobba där i sommar, men han vill kalla det mellanjobb) som vi inte varit på ännu och alla tanter blev såklart förälskade i Ebba som log och var glad mot alla. När vi väntade på att vi skulle gå och luncha med Linnea på mcm gick vi på lindex och jag shoppade lite till Ebba. Blev ett par byxor som jag tog i lite större storlek så hon kan ha dom till hösten, strumpbyxor, sockar och en mössa, och för allt det betalade jag 75 kr! Allt var på rea och jag älskar när det är så billigt, det får mig verkligen på bra humör, haha! Jag fick tillåtelse att gå in på gina innan vi gick hem och fyndade en klänning och köpte en sjal men sjalen var till ordinarie pris.

Håller på att fundera om jag ska lösenordsskydda min blogg som många andra gjort senaste tiden... Funderade redan när jag gjorde den men tänkte att jag provar utan iallafall. Man funderar så mycket när man har barn och det finns massa sjuka människor där ute...

Har varit dålig på att lägga in bilder från kameran så lägger in en bild från mobilen istället!

image42
Älsklingen provar hennes ena sommarhatt som fortfarande är för stor


 


Uppdatering

Det blir dåligt med det på helgerna när T är hemma och man vill passa på att umgås så mycket som möjligt!

I fredags var vi på babysången med Linnea och Elvira, hade fått skavsår av skorna med gick iallafall in till stan och sen hem, tvingade mig själv till det. Hade lagom härliga blåsor sen... Thomas kom redan vid fyra så vi åkta ut på storheden och hämtade korten(!!) och handlade. Korten var jättefina men är fortfarande lite putt för att det tog över 4 månader. Sen köpte vi mat från MAX, var så sugen på det och det var gott!

Lördagen gick vi en promenad och städade lite grann. Emma, Henrik och Kate var här på middag, det var jättetrevligt. Vi åt laxgratäng som Thomas gjorde och pratade och myste på. Guud tiden går så fort, Kate hade blivit så "stor" sen jag såg henne sist!

Igår hämtade vi hoppgungan från Linnea och Markus som Ebba får låna. Dom är så snälla och lånar oss grejer så vi slipper köpa allt. Hon älskar den såklart eftersom hon älskar att stå, även gåstolen börjar uppskattas mer och mer!

Idag har vi varit på promenad med Erica och Helena, känns skönt när man kommit igång med långpromenaderna nu. Fast syndade lite då Helena bjöd hem oss på tårta, den var jättegod! Tack igen!

Nu vill Ebba bli lite underhållen så blir inte mer för tillfället!


Soliga varma dag

Solen håller i sig här, det är så himla vamt och skönt! Man blir verkligen på strålande humör när solen börjar värma och snön tina bort. Hoppas bara det håller i sig, för jag vill inte ha mer snö nu!

Vaknade kring 9 idag, hade en sån där kul kväll/natt igår igen, somnade ca 3.30. Men man överlever ändå, har inte känt mig trött idag ens. Gick ut och promenerade med Erica idag. Först ville Ebba inte alls ligga i vagnen, hon var vaken sen vi gick hemifrån. Erica tyckte jag kunde prova att sätta upp henne lite eftersom jag har ju sittdel och bara voksipåsen i den. Det funkade bättre men hon fick solen i ögonen så fick trixa med en handduk. Hon somnade iallafall efter ett litet tag. Vi gick till björx och sen gick jag hem. När vi kom hem satte jag Ebba i bilbarnstolen på en gång så åkte vi till min mormor och morfar och hälsade på. Dom blev jätteglada, det är verkligen kul att man kan göra personer så glada av att bara komma och hälsa på. Åt lunch, drack kaffe och fikade. Klippte även mormor också.

Sen har vi bara varit hemma och lullat på, donnan har inte sovit mycket idag så hon är rätt slut nu, somnat i min famn har hon nu. Har inte fått något gjort idag när Ebba varit så mycket vaken och inte velat ligga själv längre stunder. Det försvinner ju inte direkt så det är egentligen ingen brådska med rentvätten. Imorgon bli den vikt!

Imorgon ska jag på babysången i stan om det är fint väder. Då ska vi gå in tillsammans med Linnea och Elvira. Känns som att det var länge sen man såg dom nu, men det är ju så när man jobbar! Och på tal om det så pratade jag med min chef idag och jag ska jobba 25% 3 veckor i juni! Känns lagom eftersom jag kommer amma fortfarande. Kul att träffa arbetskamraterna och kunderna igen!

Nä nu blir det inget längre inlägg idag. Ebba sover på armen så hon ska få lägga sig i sängen!

Vändningar och mera sol

Idag har det varit sol igen! Sååå underbart! Hann sitta på balkongen ett tag innan Therese och Kricko kom, och det var verkligen varmt! Öppnade upp lite av inglasningen (man kan välja att öppna upp ett fönster, flera eller hela inglasningen) och satt bara i linne och började läsa lite av Stenhuggaren medans Ebba sov i vagnen ute.

När Therese kom så vände sig Ebba för första gången! Wiho! Tänk att hon fick vara med och uppleva detta ögonblick. Jag som senast igår sa att hon inte är så intresserad av att vända sig! Då skulle hon minsann visa mamma! Och hon gjorde det flera gånger, direkt man lade henne på mage igen så vände hon sig. Filmade på mobilen och skickade till Thomas, han skrev att det var en grym video! Tjejen börjar bli stooor.

Hann ju inte åka till Emma idag och vara med på mamma-hänget (hoppas det blir någon fler gång) så blev uttråkad vid sju och åkte förbi Anna-Lena en sväng och drack kaffe. Sen hem för att se barnmorskorna! Åh har inte fått något gjort hemma idag, men har inte hunnit så kan ju inte bli upprörd över det.

Imorgon hoppas jag på sol igen, promenad blir det då och sen ska jag åka till mormor och morfar och hälsa på och klippa mormor. Mormor har ringt flera gånger och vill träffa oss, det är länge sen dom såg Ebba nu. Usch får dåligt samvete när jag tänker på hur länge sen det är! Morfar är ju dålig också, man vet ju aldrig hur länge han finns kvar. Och han tycker det är jättekul att få träffa Ebba.

Damen ligger och sover i babysittern så ska göra iordning henne för sängen så hon får sussa där istället, är nog lite bekvämare. Så ska jag också slita mig så jag hinner läsa lite!

Föresten, skrev väl tidigare ang fotona att jag fått ett mail fredag morgon att jag kunde komma samma dag. Dom har ju inte skrivit något mer när jag kan komma, har mailat men inte fått något svar. Åhh jag blir galen!! Dom kan väl åtminstone skicka sms eller ringa?! Nu har det gått över 4 månader sen vi tog bilderna...

image38
Lilla familjen

image40

image41
Ebba med sin morfar och hans fru

Soool!!

Yes, yes, yes! Lovely väder idag, jag blir sååå glad av solen! Sen blir det prommis med Erica och Helena, ut och motionera fläsket. Jag vill att det blir vår nu, så man kan ha på sig mindre kläder, och Ebba också för den delen. Sitta i solen och bara njuta! Ska verkligen bli underbart att få vara ledig så mycket i sommar!


Dop

Har glömt att skriva att dopet är nu bokat till den 15 juni! Känns bra. Då har Thomas sommarlov också och vi vill ha det i början av juni och pappa & H är här till midsommar så då passade den dagen bra. Åhh vad jag längtar till sommaren!! Ska bli underbart att få se T irl varje dag! Vilken lyx! Hoppas att det blir en bättre sommar än förra året, den sög verkligen. Enda fördelen var att man var gravid och ska undvika att sola då så då blev det väl kanske lagom dos av det. Jag vill köpa sommarkläder och sommarskor! Men för vilka pengar? Nåja lite måste jag få shoppa när jag åker till stockholm iallafall! Blir nog att jag åker "sista minuten-ungdom" eftersom man fortfarande är så ung att man får det, hihi.

image37

Engla


image35

Tänder ett ljus för Engla...

Hockey...

Som vanligt är det hockey så det enda som blir att se idag är Anna Pihl. Det som är bra är att det klarnat upp här i Luleå på eftermiddagen, så jag hoppas verkligen på sol och en långpromenad imorgon. Någon som vill följa?

Det har då inte märkts något på Ebba av vaccinet, lika nöjd som alltid! Så jag hoppas det inte blir något heller. Annars har vi bara varit hemma idag med tanke på vädret (var snöstorm hela förmiddagen sen igår kväll) och hennes spruta. Therese har varit här och hälsat på och ätit middag. Pastagratäng blev det!

Fick föresten ett mail ang fotona i fredags "att jag kunde hämta dom fredag mellan 14-16". Tycker dom kan ha lite mer framförhållning. Det stod inte heller när jag kunde hämta dom annars! Åh vad störande det är när man ska hålla på att jaga alla för att få saker gjorda. Får skicka ett mail senare ikväll antar jag... Är så himla less på det där stället så jag spyr snart.

I fredags var jag även och handlade shampoo av "kollegorna" i stan på Ericssons shop som öppnat. Haha, man kan ju undra varför jag åkte dit och handlade, men det var för att jag ville prova shampoo från TIGI (det märket har vi inte på salongen) och tänkte om dom hade något bra erbjudande, och det hade dom! Köpte shampoo och balsam för brunt hår så blir att testa snart!

En bajsblöja att byta igen!
image34


Sådär ja

Nu var det över! Det gick såklart jättebra, hon gnällde till lite snabbt men sen var det över. Nu ligger ho och sussar sött, och jag hoppas bara hon slipper feber och smärta. Ska passa på att äta lunch nu för har inte ätit något idag. Blir tonfisksallad och citronvatten som jag gjorde igår. Gott!
Återkommer...

Spruta!

Nu är vi på väg till BVC för att ta Ebbas 3-månadersspruta! Vill inte att älsklingen ska ha ont. Hoppas det går bra, jag är lite nervös...

Senaste dagarna

Ska väl uppdatera lite vad som hänt senaste dagarna även om det nu inte är så mycket. Har skjutsat Thomas till bussen för en timme sen, så tråkigt. Helgen har gått lika snabbt som vanligt, om inte snabbare...

I fredags var jag på stan med Anna en sväng, hon bjöd mig på lunch för att jag fyllt år (ja det är nästan en månad sen men vi är inte så bra på att synka ihop våra tider eller något sånt). Sen hängde jag och Ebba hos henne tills det var dags att traska hemåt och ta bilen för att hämta Thomas på busstationen. Vi åt en jättegod middag, pastasås med lax och färsk pasta, mums! Ett glas vin till maten blev det också, det var också gott! Var lite skeptisk eftersom det var ett finskt äppelvin, men himla gott var det! 

Igår var vi och tittade på mamma och Håkans nys hus ute i kallax, jättefint var det! Åh vad hussugen jag blev! Men det får vänta tills Thomas är färdigutbildad och vi har ju bara bott i lägenheten i 4 månader, haha! Slapp laga middag också eftersom dom bjöd oss på pizza, så skönt! Sen såg vi bara en film på kvällen och myste på.

Får uppdatera bättre sen ikväll om jag hinner för jag har en bajsblöja att byta. Hade ju tänkt ladda upp lite bilder från kameran också. Man hinner aldrig allt man vill! Sen ska vi sätta oss framför tvn och äta glass, eller iallafall jag! Och tycka synd om mig själv för att jag är gräsänka tills på fredag igen...

Arg

Går och kokar inombords när jag tänker på två saker:

Det första är att dom inte ÄN varit och fixat från riksbyggen när jag felanmält att det kommer in matos i våra sovrum från andra lägenheter! Hur svårt kan det vara att komma?!?! Jag har ringt för över 1 1/2 månad sen och skickat felanmälan på internet för nästan en månad sen. Ska det ens bli så här i nybyggda hus... Jävla idioter. NU känner jag matos och då undrar jag vad det är för idiot som lagar mat den här tiden på kvällen?? Imorgon ska jag ringa och vara förbannad (kommer väl sluta med att jag sitter där och frågar snällt när någon ska komma). Nä jag ska banne mig fråga varför ingen varit och att dom får skicka hit någon snarast! Det är jobbigt när Thomas inte är hemma för då hade han kunnat ringa, dom lyssnar ju alltid bättre på karlar av någon konstig anledning. En ung tjej ska inte ifrågasätta saker utan bara le och vara trevlig. Typ.

Den andra saken är att vi inte fått våra gravidbilder än som vi tog för 4 månader sen!! För det första så sa han att efter ca 1 månad skulle vi kunna se dom på internet och det tog 2 månader. Betalade in för bilderna vi skulle ha i slutet av februari, och efter det skulle det ta ca 4 veckor tills vi kunde hämta bilderna. Dom skulle höra av sig när dom var klara. Skickade ett mail förra veckan (då det gått 5 veckor) för att jag var så irriterad av all väntan hit och dit och Helena sa att hon tyckte att jag skulle göra det. Skrev att vi ville ha bilderna omgående annars skulle vi ha reducerat pris, att det var dålig service när man betalar så pass mycket och skrev ang alla väntetider att det inte stämde så bra. Fick då till bara till svar att vi ligger enligt tidsschemat och att bilderna skulle komma nästa vecka. Jaha, inte har vi fått dom i veckan heller, inte ett knyst från dom. Nu har det gått  mer än 6 veckor, och  enligt mig är inte det "ca 4 veckor" iaf, då är det MAX 5 veckor! Så jävla dålig stil och noll till service... Vad ska man göra?!

Skönt att få skriva av sig lite! Har inte hänt så mycket annat idag annat än att vi varit på M&P med mammorna och fyndat 4 par sockar till Ebba för ynka 11 kr eller något sånt på rean på lindex. Blev prommis till och från stan och sen har jag hunnit vika tvätt, tvätta mer och hänga upp mer! Nu ligger lillfisen och sover med snutten i ansiktet, sötnos.

image30
Lovely


image31


image32
Nybadad fis

Lättaste bebisen?!

Ja, kan man ha det lättare än vad jag har det undrar jag? Ja nu ska jag inte överdriva, men det är nog många som har det tuffare. Nu var fröken lite trött märkte jag, så gjorde iordning henne och satte henne först i babysittern men det var ingen höjdare. Sen tog jag henne i knät men det var också lite gnäll så då lade jag henne i sängen för att bara "prova" om det hjälpte. Och gissa vad? Hon slocknade direkt och sover nu för natten (hoppas och antar jag) sen ca 45 min tillbaka! Jag lade bara ner henne och gick till toaletten på en gång för att borsta tänderna för tänkte att jag måste väl gå dit snart, men hon slocknade på en gång alldeles själv! Blev jätteöverraskad och glad!

Jag tackar gud för att vi haft det så bra sen hon kom, var inställd på vakna nätter, kolik osv. Tänkte att det kommer säkert bli grymt, grymt jobbigt att vara själv. Men icke, vi har det så bra på veckorna jag och gumman, vårt egna lilla team! Såklart får pappa också vara med i det när han är hemma. Det var så jag tänkte när jag var gravid: inställd på att förlossningen skulle vara jättelångdragen och att det skulle vara ett helvete efter "där nere" och sen att man skulle få vara vaken nätterna och bära och bära. För då om det blir bättre än så då blir man bara överlycklig och positivt överraskad! Och det har jag verkligen blivit... Hon är så snäll och lätt att ta hand om, somnar av sig själv överallt och har aldrig gråtit längre än en liten stund. Thomas sa innan han började i Umeå att "det är bara att du ringer om du har en jättejobbig natt och behöver prata, och du får ringa och be våra föräldrar om avlastning". Det enda som brukar vara besvärligt är ju att man kan inte duscha och laga mat när man vill men det är ju sånt man vänjer sig med. Och det är ingen stor sak direkt. Det är ju ens vardag nu och man tänker väl knappt på det.

Imorgon är det fika med mammorna! Trevligt trevligt... Ska sitta här och kolla runt lite innan det blir sängen för mig med.
image27 
Teamet
 

Vad ska man äta

Denna eviga fråga, vad ska man äta till middag? Hur kul är det att laga till sig själv då, är inte ens hungrig... Har noll inspiration till att laga mat idag känner jag.

Idag har vi också varit på ranten, först var vi på barnens hus med Erica och Tilde. Köpte ett likadant babygym som hon köpt till Tilde för 99:-, vi har ju ett mjukt sen tidigare med Ebba tycker mer om dom här märker man. Dom är nog roligare att titta på när det är massa olika saker och färger, men dock rätt mycket fulare. Men man behöver ju inte ha det framme när det inte används. Sen var det babymassage så Ebba ligger och sover under nya babygymet nu, utmattad!

Blir ingen fotboll för mig ikväll, med tanke på graderna och vädret ute så är det nog en risk för mjölkstockning. Man kan ju inte pälsa på sig hur mycket som helst då svettas man ju ihjäl. Vill inte ta den risken! Plus att jag inte är helt kvitt förkylningen än. Så det blir att se Barnmorskorna istället ikväll. Det är det enda på tv idag eftersom den förbannade hockeyn är igen, längtar tills den är slut! Ska se Grey's anatomy nu i allafall och måste väl äta något sen också. Usch för att äta själv. Tur att det snart är fredag igen.


Måsten

Har varit borta från halv elva till sju ikväll så jag hade ingen lust med att ta tag i alla måsten när jag kom hem. Skulle behöva vika rentvätt (som vanligt), tvätta (som vanligt), dammsuga, plocka lite och vattna blommorna. Det får vänta till imorgon faktiskt, man orkar inte göra allt på samma dag när man tar hand om en liten hela dagarna. Och just nu har jag en övertrött liten dam som ligger och smågnäller, blir sängen nästa för oss.

Idag var vi då till farmor på lunch och sen träffade vi Erica med Tilde och Helena med Melker och gick en sväng på scorett för att jag ville dit. Men hittade inget speciellt. Vi blev bjudna på middag hos Helena, det var mycket gott och trevligt sällskap! När jag kom hem såg jag "Unga mödrar" och "Vänner", sen har jag pratat med T och nu sitter jag alltså här... För övrigt har Ebba somnat i babysittern nu.

Måste gå in på aftonbladet innan jag stänger ner och läsa om den 10-åriga flickan som är försvunnen. Fy vad hemskt! Tycker det händer så mycket hemska saker nu för tiden, världen är verkligen inte säker! Och det som hände i Arboga också... Förstå hur mycket sjuka människor det finns! När det händer såna saker så önskar jag att vi hade dödsstraff! Det värsta jag vet är när barn och djur far illa. Nä kan inte skriva mer om det där, blir för upprörd.

Ja just ja, rensa katt toan måste jag göra ikväll. Suck.

Fotbollssugen

Oh ja, så sugen jag är på att spela fotboll! Mamma och hennes karl flyttar till deras hus i veckan så hon har rätt fullt upp... Men jag kan nog åka på onsdag sa hon! För jag såg nog på hemsidan att vi har träning då? Bara man får komma igång och få lite bollkänsla igen så känns det nog mycket lättare att träna. Är ju inte det lättaste att kunna åka när man är själv på veckorna heller.

Sitter och väntar på att Anna Pihl ska börja och sen blir det att prata med Thomas ett tag och sen tror jag faktiskt vi ska lägga oss. Bara ett bad för Ebbisen också. Det är så bra Anna Pihl, tycker om såna serier! Jag har ju inte hunnit börja på Stenhuggaren än så får se om det blir ikväll!

Imorgon ska vi förbi farmor en sväng och förhoppningsvis äta lunch också, men det tror jag. Måste gå på scorett och titta också! Har ju väntat i flera veckor på att dom ska öppna. Brukar hitta massa fina skor när jag är stockholm, så bra att dom öppnat här nu!

Nä blir nog ingen mer uppdatering än det här, är så trött idag efter långprommisen.

Nu hittade jag

Massa låtar med hennes band, måste lyssna lite!

Helgen

Brukar inte uppdatera så mycket på helgen eftersom T bara är hemma då. Thomas har tagit ett bad nu och Ebba ligger och vilar på lammskinnet med snuttefilten över ansiktet. Hon verkar tycka om att ha den över ansiktet av någon konstig anledning? Igår slocknade hon direkt hon fick den över ansiktet. Och inatt har hon legat och hållt den under ena armmen, så söt! Hon är nog en snuttefilttjej.

Vad har vi hittat på i helgen då? I fredags såg vi "Talang 2008" och åt tacos. Igår städade vi och sen var vi bjudna på middag hos svärmor och då fick vi kotletter i någon god sås, pressad potatis och gelé och sallad till, var jättegott! Idag har vi varit och handlat lite, vi ska äta enchiladas med kyckling och sallad till middag. Jag har även sopat, dammsugit och skurat balkongen! I hopp om att vi får vårt trägolv snart! Det vill vi båda ha, är så snyggt med trätrall. Vi måste bara kolla exakt hur mycket det kommer att kosta. Men det borde bli kring det vi räknat på i allafall. Det är väl det enda negativa med att ha en stor balkong... Att det blir dyrt med golv, men det blir nästan som ett extrarum och katterna kommer nog att trivas.

Mamma och lillasyster var förbi ett tag och lämnade lite hon köpt på IKEA igår till Ebba, jag fick dessutom två vinflaskor som man kanske får prova till middag nästa helg. Ebba fick en "kristallkrona" att ha i hennes rum sen och två plastbackar så vi kan lägga hennes leksaker där i. Det är konstigt att man redan behöver sånt fastän hon bara är 3 månader! Hur kommer det då se ut när hon börjar leka med leksaker på riktigt?! Man kommer ju inte ha plats att förvara allt, och jag som avskyr att ha mycket grejer. Åh hon är redan så stor lilla tjejen,  månader har ju gått hur fort som helst! Det är en rolig tid nu när dom börjar vara mer intresserade av saker. Idag när vi var på affären ville hon inte sitta i kundvagnen utan då fick jag bära henne och det var ju mycket roligare när hon kunde få titta på allt mer ordentligt. Tror att den damen kommer vilja ha sittdelen i vagnen tidigt!

Igår såg vi reprisen av Så ska det låta och då var Frida Öhrn med. Sitter och lyssnar på henne nu, hon har sjukt bra röst! Blev verkligen kär i henne, haha! För dom som inte vet så är det hon som sjunger Release me som är med i saabreklamen. Hittade ingen annan låt med henne, är det någon som vet om hon gjort fler? Måste nog googla lite.


Lite av det jag shoppat...

Ja jag är ju så lat för tillfället så jag har ingen lust att vika in rentvätten medans Ebba sover, så jag hänger här (vad ovanligt). Mamma skulle ändå komma förbi en sväng snart så då får hon underhålla henne om hon vaknat så jag får det gjort. Kan lägga in nån bild av några av sakerna som jag beställde.



En vit kofta som jag för övrigt har i tre andra färger (finns i massa färger). Himla bra basplagg...


En svart längre kofta med dragsko längst ner. Finns i vitt och grått också.

Polisbil

Fick ett mms av min kära sambo som stod och hängde bredvid polisbilen, jag skrev att det var synd att han inte hade uniform på sig bara. Han stod i t-shirt och himlen var klarblå! Fy vad orättvist, här är det grått och slask! Medans Ebba sov hann jag slänga iväg en liten beställning på H&M... Det var ju 10% rabatt... Thomas säger att jag är jättelätt att lura. Det är bara att skicka mig en rabattkupong så shoppar jag ännu mer av dom.  

Nu är Ebba vaken och det enda som duger för tillfället är att vara i min famn och spana. Nä det är ju så tråkigt med babysittern och lammskinnet och ligga där och tråka. Och helst ska hon stå också ska man gunga henne bakåt, det gillar hon verkligen. Eller sitta och då ska man hålla i armarna och gunga henne bakåt. Hon har fått för sig att slappna av i hela överkroppen då också. Sötnos. Nu satte jag ner henne i babysittern och det verkar funka med att gunga den, hon ser fortfarande trött ut. Tog lite kort tidigare idag, så lägger upp några.

image19
Ebba spanar på en av kissarna

image20
Fötterna är mest intressanta när man sitter

image21
Man måste gå nääära så man ser

image22
Dreggelmaja

Fredag

Vilket innebär att Thomas kommer hem idag! Åh vad jag längtar! Klockan är inte ens halv tre men det känns som att den är mer... Han kommer nog först efter sju, för dom slutar först fyra idag. Dom skulle ha bilkörning hela dagen. Vill också! 

Ebba ligger och sover nu så passar på att sitta här ett litet tag. Det är verkligen roligt när hon blivit större nu och man märker varje dag nya saker hos henne. Allt är mycket mer spännande för henne och man pratar och berättar massa saker för henne och hon tittar på en och lyssnar. Att man kan bli så glad för lite, direkt hon ler mot en blir man på bra humör och man kan sitta hur länge som helst och leka med henne känns det som. Finns det något bättre än att vara mamma? Det är svårt att förstå att jag och Thomas lyckats skapa denna underbara och vackra människa.

Therese har varit här idag så vi har hämtat lunch från pastarestaurangen. Gott! Sen drack vi lite mintchokladkaffe. Åh vad jag är less på allt katthår som verkligen är ÖVERALLT! Dom släpper hur mycker som helst nu. Spelar ingen roll om man städat, det kommer tillbaka på en gång. Hoppas vi får balkongen iordning snart så jag kan släppa ut dom där så får dom sitta och kika ut.

Nu har lilla donnan vaknat så får nog ge upp.

Nähä

Tänkte passa på att skriva när Ebba sov i babysittern här bredvid men då ringde min kära sambo på datorn och spelade upp "Leifi" och såklart vaknade hon av det. Hmm, lite smått irriterande. Så det blir nog inte så långt inlägg kanske... Idag var vi hos farmor och åt lunch, och jag fick med mig matback så det var skönt att slippa laga middag. Köttfärssås och makaroner och fruktsallad till efterrätt! Mums.

Sen har Linnea och svärmor varit här på eftermiddagen så har jag klippt dom. Fick även min födelsedagspresent av svärmor, liknade kvistar som jag lagt in bild på tidigare, fast finare! Och en vas att ha dom i, kommer passa perfekt på balkongen. Jag får lägga in en bild senare på det.

Massa program (unga mödrar och vänner) utgår när det är den där hockeyn hela tiden. Blä. Luleå är ju så dåliga att dom inte ens kan ta sig till slutspel, men dom är ju sååå duktiga när dom slapp kvalserien. Det är ju så dom lokala tidningarna brukar få det att låta.

Imorgon kommer Thomas hem! Så skönt. Nu slocknade damen igen, men har på känn att det är en powernap för hon börjar nog vara hungrig.

Unga mödrar

Såg precis att Unga mödrar säsong 2 börjar ikväll kl 18.50 på kanal 5! Jag såg hela första säsongen så nu blev jag glad! Att man kan bli glad för så lite. Det är en dansk dokumentärserie och man märker att det är lite annorlunda mot för Sverige.

Hundbajs

Kom att tänka på det igår när jag var ute och promenerade igår med Erica och Helena, när jag skulle gå hem vek jag av vid malmuddsviadukten och gick nere vid vattnet. Det hade tinat fram sjuuukt mycket hundbajs, säkert 20-30 höger som var utkletade låg på gångvägen och just på sidan av. Och det var bara på den korta bit som jag gick. Den här årstiden är hemsk just därför bara för att det kommer fram så mycket äckligt Fyy så vidrigt det är! Hur svårt är det att plocka upp efter sin hund?! Skaffar man hund så vet man väl att det hör till ansvaret. Pappa sa också i höstas att här uppe är folk mycket mer slarviga än i sthlm med att ta upp efter hunden. Och det såg jag bara när jag var där i oktober och var ut med Vidde flera gånger om dagen, gick i ett litet skogsområde där man träffade flera hundar varje gång man gick ut och såg inte en enda bajshög? Nä tycker det ska bli skärpning på den fronten här i stan.

Är just hemkommen från stan där vi haft mammafika och var in en sväng på doffi och lindex också. Just ja, brio gick vi också in på och tittade på lite vagnar, åh vad sugen jag blir! Hoppas det blir nån smidig sittvagn till sommaren! Helst en rooosa! Promenerade in till stan men var så smart att jag tog mina röda skor som läcker in grymt mycket vatten! Smart som man är... Tänkte att "går jag inte i vattnet så blir jag säkert inte blöt" Tog väl tio minuter kanske. Så var verkligen dyngsur i skorna alla timmarna så då beslutade jag mig för att ta bussen hem. Kan säga att det var väldigt skönt att få av sig dom sura sockarna! Så resten av dagen blir det bara att slöa förutom att tvätta och vika rentvätt! Är fortfarande förkyld.

Imorgon ska Sandra, Ingrid och Sofia komma hit och titta på Ebbisen! Så kul! Vi fyra satt ju ihop hela högstadiet men sen blev det att man gled isär när vi började gymnasiet. Så vi gör det bra om vi har setts en gång per år nu... Sist var det i oktober, november eller nåt sånt. Dom ville se min mage innan Ebba kom. Men först är det babymassage på schemat, det är himla trevligt att gå på det. Sitta och surra efteråt också.

Föresten, ni som hade papporna sovades på BB 2 nätter, hur mycket fick ni betala? Thomas hade fått en inbetalning på 460 kr nu! Det lät mycket tycker jag? Tänkte om det är någon påminnelse eller nåt, men saken är att han inte fått någon tidigare så isåfall måste dom ha tappat bort den eller postat den fel!


RSS 2.0