Föresten

Jag hade tänkt att jag skulle hinna plocka,städa och fixa lite saker idag/kväll, men såklart är allt halvgjort lite här och var. Ja det har ju som sagt inte försvunnit till morgondagen... Jag måste i alla fall plocka undan från vardagsrumsbordet, dom smågrejer jag dragit fram. Eftersom en liten busunge går hit så fort vi kliver upp, och det har vi glömt några gånger. Så några gånger på helgerna har man hittat henne smaskande på både popcorn, chips och godis. I morse var det lite juice som jag hade kvar i ett glas som blev uppdrucket under tiden jag var på toaletten. Det som inte dödar, härdar...

Som vanligt går jag och lägger mig en timme senare än vad jag planerat.

Skinka i håret

Så har vi hunnit vara en sväng till stan idag, handla lite och hem och laga mat. I sedvanlig ordning satt Ebbis bänkad framför tvn när "I drömmarnas trädgård" visades, sen ville hon ha en "acka" (macka) och då fick hon för sig att riva skinkan i småbitar och sätta dom som accessoarer i håret.  


Nya hårtrenden


Flottigt och fint (det blev bad direkt efteråt)





Jag och Melker lekte, jag torkar upp lite vatten och Melker säger "Nej!"


Nu räcker det


Jaja det får duga


Vi hade roligt i alla fall!



Imorgon ska vi på Leos Lekland med Ebbas farmor, faster och kusiner. Det kommer bli skoj, är jättelänge sen Ebba var där nu och förmodligen så är hon inte lika feg för allt som hon varit tidigare!

Trött

Ebbisen sover och jag sitter här och det är alldeles tyst... Men shit vad trött jag blev! Kanske får dricka lite kaffe så man orkar med resten av dagen, vi ska till stan med Helena och Melker när Ebba vaknat. Dom var här på morgonen också, Ebba var glad att det kom hit folk som ville leka. När jag gick och lade mig igår kväll så somnade jag typ på en gång (det hör inte till vanligheten) och när jag vaknade på morgonen av Ebba och tog över henne till sängen så kände jag: Gud vad gott jag har sovit inatt! Vi båda somnade om en stund på en gång och gick upp strax före 9.

Nä jag måste nog ta lite kaffe, för damen lär vakna när som helst!


Premiärtestade sin tuffa cykel 1:a maj


På ranten

Jag har nyss sett lite fotboll, fast det var en tråkig match så blev mest att jag satt och kollade på datorn. Idag har det varit riktigt dåligt väder, regn och blåst. Det har ändå inte gjort något eftersom vi ändå varit borta hela dagen, vi var först hemma 20 så Ebba fick hoppa i säng på en gång. Mycket mer än så har inte hänt idag! Ebba tycker om att hälsa på på salongen, det finns ju så mycket att titta och pilla på. Idag hjälpte hon till att sopa lite.

Nu ska jag duscha, sen blir det sängen.


För en månad sen lärde Ebba sig att ta på sig mössan själv, så
här såg det ut i morse med mammas rougeborste i högsta hugg!



Kissekatterna ligger som vanligt och slöar


Det blir ofta trångt med både katt och dator i knät, men bara att gilla läget


Ebba sitter och fikar på polisbilen

...

Jag är fortfarande lika glad över biljetterna! Däremot är jag rädd att dom ska försvinna, jag vet jag är sjuk! Det första jag gjorde när vi gick upp i morse var att titta var dom låg, och jag hann tom bli lite orolig innan jag såg att dom låg på mikron...

Igår var vi hos Helena hela dagen, Ebba tyckte det var så skoj att få leka med Melker! Dom lekte jaga och pussades och kramades. Sen mot kvällen kom mamma och H hit eftersom jag skulle åka och hämta biljetterna, så jag satt med mobilen bredvid min sida tills han ringde! Så fort Ebba är med mormor (min mamma) så är hon som ett plåster på henne, var hon är går så ska hon följa med. Ja det är ju skönt att hon inte är mammig i alla fall!

Idag har vi varit i lekparken och sen kom Anna hit, så dagen har rullat på i vanligt tempo. Jag och Ebba badade också innan hon skulle sova. Hon är så söt, för ett tag sen har hon börjat med att ge mig nackkudden varje gång vi badar. Hon tyckte  också att det var skitkul när hon fick hålla i duschen och spruta i mitt ansikte. Ja inte är det konstigt att man har ångest för att börja jobba när man har så underbara dagar tillsammans med henne, men jag ska inte jobba så mycket så nog kommer det att gå bra. Hon kommer ha det så kul på förskolan, det kommer förmodligen vara värst för mig att vara utan henne när jag är van att vara med henne så mycket.

Imorgon är schemat fullspäckat: först morgonprommis, sen ev lunch med L och efter det vidare till Rutan!


Sötnosen såg "I drömmarnas trädgård" med dockan idag


Mamma var bara i vägen och störde med kameran


Jag hade både smör och mat i ansiktet

Ja, ja, ja!!!


Denna bild säger mer än 1000 ord! Jag är överlycklig!!! Nästa torsdag bilar vi ner till Stockholm för att se årets match och heja fram Sverige till seger! Det kommer att bli GRYMT! T kan vara glad att han har mig eftersom att det var jag som föreslog i helgen att det hade varit jävligt kul att se matchen, och igår natt (kl 00) hittade jag biljetter som fanns 3 minuter hemifrån till inköpspris! Snacka om att det var meningen att just VI skulle ha dessa biljetter!

Tjoho, jag är nöjdast!


Hoppas hoppas hoppas

Vi har vaknat för en halvtimme sen, blev lite sovmorgon. Ebba sitter och äter frukost, sen när hon är klar ska vi svida om och packa grejer för att åka till Helena! Nu var det länge sen Ebba fick leka med Melker så det blir skoj, skönt att det är så fint väder så man kan vara ute!

Sen är det en sak som förhoppningsvis kommer att ske, vågar inte hoppas för mycket nu men ikväll eller i morgon vet vi! Åh, hoppas hoppas!!

27 Dresses

Nu är jag gräsänka igen så jag ligger i soffan och ser "27 Dresses", en film T helst inte vill se! Någon fördel ska det vara att vara själv, så nu ska jag fortsätta med min tjejkväll!

Ha en trevlig kväll!

Långhelg

Denna vecka har rusat iväg snabbare än vanligt, förmodligen för att T har varit hemma sen tis kväll. Innan han kom hem hann jag med besök av Tess, besök på salongen, massa lek i lekparken och besök hos farbror m. fam. Onsdag tog vi en promenad till stan, vi hade en himla tur eftersom det precis började regna när vi steg innanför dörren! Lisette kom och hämtade mig strax efter vi kom hem eftersom vi skulle och åka och handla till vår tjejmiddag. Vi hade en trevlig kväll med en liten reunion med Malin och Anna, det var vi som umgicks mest på gymnasiet. I sedvanlig ordning blev det räkor som vi oftast lyxar till med när vi ska äta middag, och vin till det! Vi satt och pratade gamla minnen och betade av vad som hänt sen sist, sen åkte vi till Allstar och fortsatte kvällen. Var första gången jag var där och jag tyckte det var riktigt mysigt, bra musik var det också!



Massa gott!



Torsdagen gjorde vi inget speciellt, var ute och sen var Tess och Fredrik här en sväng. Fredagen fick jag ställa klockan eftersom Ebba hade tandläkartid kl 8. När vi väl kom dit så fick vi sitta och vänta i 40 min innan en annan kunde ta emot Ebba eftersom han som skulle ta henne hade inte ens kommit till jobbet?! Att få sitta och vänta sådär länge gör mig galen! Dessutom tycker jag att dom kunde ha sagt att han var försenad till jobbet så man åtminstone visste det. Dom verkade inte ens ha ringt hem till honom för det skulle dom börja med när vi väl fick komma in till en annan tandläkare. Hade det varit någon på mitt jobb som inte kommit i tid så hade man inte väntat 40 min på att ringa...

När vi väl var klar där (besöket tog väl ca 10 min, så man var rätt less att man suttit och väntat där 4 ggr så länge) så åkte vi till Dagobert och åt frukost och sen åkte vi ut till mamma och Håkan. Det var så varmt och soligt hela dagen och vi var väl ute från 10-18, åt både lunch och middag ute på altanen, underbart! Ebba hade roligt hela tiden, hon spenderade mycket tid på studsmattan som hon tycker är väldigt rolig!


Det är så roligt att hoppa och springa på studsmattan!




Haha det är så roligt att busa!


Sitter och pysslar lite


Idag har vi varit hemma på förmiddagen, sen har vi varit ut till mamma igen eftersom syster yster fyller tonåring idag! Vi har svullat tårta och fika, fast vi har nog svullat hela veckan T har varit hemma så jag känner mig och ser ut som en ballong!



 
Kvällen har ägnats åt Robinson, jag tyckte det var trist att Blomman åkte ut, Nina hade hellre fått åka. Men men...

Det är så kul när Ebba börjat säga "mmm" och inte bara "nää". I onsdags frågade jag om vi skulle byta blöja och då sa hon "mmm" och sen pekade på T. 

Jag: Ska mamma byta blöja?
E: Nää
Jag: Ska pappa byta blöja?
E: Mmm! 

Och samma visa var det när hon skulle tvättas av efter att ha ätit mellis! T undrade vad jag lärt henne när han varit borta, hehe. 
Nu är T klar med sitt pluggande så jag ska sluta skriva.

God natt.


Underbara helg

Sitter och väntar på att T ska ringa och säga att han kommit fram, sen blir det sängen för mig. Vi har varit ute hela dagen så man är lagom mör, men himla skönt är det! Här har vi haft underbart väder hela helgen så snart kommer det grönska, man ser redan att det har hänt en massa bara sista dagarna. I helgen har vi tagit det lugnt, grillat, hälsat på Linnea med familj, sett Robinson, varit ute och gått och lekt en massa i lekparken.

När snarkaren i familjen har åkt iväg tar ena katten över, hon har legat i kattställningen i flera timmar och man hör hur hon snarkar ljudligt emellanåt.

Nu ringde T, så sängen kallar...

We´re alive!

Så sant så... Har bara inte orkat skriva. Ebba var sjuk hela förra veckan och jag kände mig nere, förmodligen för att jag bara kunde sitta inne med ett sjukt barn fram till fredag em då T kom hem. Inte det roligaste jag har gjort kan jag meddela... Jag gick ut och gick varje dag hon skulle sova i alla fall så man fick lite luft. Ebbis hade feber fram till tors, hon har haft hosta och varit förkyld. Det värsta var att hon tappade rösten, hon var hes i början av veckan men torsdag hörde man verkligen inte vad hon sa och när hon grät var det bara ett svagt pip som hördes. Usch vad ledsen jag blir när hon är sjuk, hade hellre varit sjuk istället för henne om det gick...

Vi har hunnit med roliga saker sen sist också! Vi har grillat flera gånger, jag har varit på bästa Sofias 30-årsfest, varit på bio med Tess och sett"Män som hatar kvinnor", grymt bra film!! Tror det är den bästa svenska film jag sett faktiskt! Sen har vi varit hos bästa svärmor och blivit bjudna på massa gott, bla hemmagjord glass med jordgubbar! Min kusin Emma konfirmerades i söndags så då var vi på det också. Ebba har varit i kyrkan många gånger nu: dop, begravning och konfirmation har hon hunnit med under sin korta livslängd, och två av dom inom loppet av en månad. Nu är det bara ett bröllop som fattas, någon som känner sig manad?

I veckan har vi tagit det lugnt, vi var ut till mamma och Håkan igår och var där hela dagen. Idag har vi varit hemma och haft lite besök. Jag har varit jättedålig på att ta kort på sista tiden, fy mig. På tal om fy så har Ebba börjat tycka om MAX-böckerna väldigt mycket, helst Max blöja då mamman säger "FY", så hon hötter också med fingret när hon ser boken och säger "yy".

Nä nu blir det dusch och sen sängen. Har just sett dom bästa desperata hemmafruarna, min favoritserie nr 1! Det är jävligt irriterande när grannarna ovanför ser Eurovision på högsta volym och jag tom hör volymen när jag har normal volym och ser DH... Suck.

RSS 2.0