Nattugglor

Jag och mina 2 små tog en "powernap" tidigare idag... På sisådär två timmar! Kanske inte det smartaste att göra 17 på eftermiddagen.

Det resulterade i att jag och E var svinhungriga när vi vaknade (och A för den delen också när hon vaknade efter ca 3 timmar "powernap") och middagen hade vi ätit först ca 20. Vadå vända på dygnet? Nu är vi alla 3 vakna men det blir tandborstning nu på en gång och sen ett försök att somna!

Vilka busiga grejer vi pysslar med när pappan jobbar.

Kläder, kläder och kläder!

Jag har för ett tag sen sövt två barn själv inom loppet av 10 minuter. Fast jag vet inte om jag borde få någon cred för det eftersom dom somnar själva? Jag måste börja packa grejer och marinera kyckling som vi ska ha med till Sandön imorgon, midsommar kommer för andra året i rad att firas ute i Helenas och Christians stuga, myyys! Det blir tradionell sillunch, Thomas har varit riktigt händig och lagt in två olika sorters sill och gravat lax, han kan om han vill! Till middag blir det grillat älgkött och kyckling och goda tillbehör. Hur som helst så undrar jag om vi kommer få plats allihopa i bilen i morgon med oss 4, vagn och packning?!

Idag har Ebbisen fått SOMMARLOOOV, skönt att slippa ställa klockan nu och stress iväg på mornarna. Det var vemodigt att säga hej då till fröknarna (känns lite bättre när det ändå skulle bli förändringar till hösten) och jag hade rätt nära till gråt (fjantig som man är) när dom kramade om mig och berättade hur fin tjej jag har! Ebba hade även en fin, lite utsmetad ansiktsmålning föreställande en fjäril som Wildas pappa gjort när jag kom dit. När vi kom hem från dagis gjorde vi mackor som vi satt ute och åt, sen åt vi glass och var ute och lekte tills vi skulle in och äta middag. Sen för att ha lite mer utmaning så frågade jag om Ebba ville klippa sig medans Amanda sov, och det ville hon. Hon skulle ha stolen framför tvn och se på Pippi under tiden sa hon. Vi klarade oss utan kakor och glass denna gång, och Amanda vaknade precis när vi var klara. Någongång ska man ha flyt! Håret måste växa som ogräs för det är bara två månader sen jag klippte henne och då tog jag ändå mycket.


Luggen som nästan är i ögonen och en utsmetad fjärilsmask


Klippte mycket även denna gång! Glömde dock att fota slutresultatet, haha!

Jag har shoppat lite för mycket sista tiden, eller det kan man ju egentligen men inte! Men lite för mycket för min plånbok i alla fall. 

Och idag kom då detta (jag ÄLSKAR att få hem paket i brevlådan!):


Mån tro om sessorna ska få bära dessa imorgon? Minus Es mössa då...

Det fanns en massa fint från molos höstkollektion som jag kände att barnen MÅSTE få!

... Och typ allt det andra! Om man bara vore rik... Blev speciellt kär i rådjursprintet, sååå fint!!

 

Misstänker att E gärna skulle vilja ha en sån här:


Allt från busochrackartyg


Nä, nu är det färdigsurfat så jag får lägga mig någongång, det blir en lång dag imorgon!

Glad Midsommar på er!


Lite fix

Jag tycker att jag/vi varit väldigt effektiva när Thomas varit ledig onsdag och torsdag. Han har hjälpt Micke att sätta upp en recover-tapet i vårt blivande sovrum, vi har ju för tillfället 3:e sovrummet som är lite för litet för vår säng, sängbord, byrå och spjälsäng (även om lilla damen inte sover där just nu så ska hon väl börja göra det snart, åtminstone på dagarna kanske). Det gjorde dom i onsdags, och jag var "tvungen" att vara på vift med barnen. Ja iochförsig så gjorde jag kanske int så mycket nytta denna dag, men jag köpte lite fina blommor i alla fall som jag började plantera på kvällen! Det blev inte så många eftersom myggen var tokiga och jag blev ännu tokigare av att ha dom nära mig (och x antal myggbett rikare!)

Igår planterade jag klart dom flesta blommor och försökte få mer ordning i rabatten som såg ut som f*n när vi flyttade in, har dessutom fått fylla på den med kanske 7 säckar jord. När barnen somnat för kvällen tog vi på oss målarkläderna och målade alla väggar förutom den som vi ska ha som fondvägg, vita i sovrummet. NU, endast 2 1/2 år senare ska vi använda fondtapeten som vi köpte innan vi flyttade in i lägenheten. Bättre sent än aldrig väl...

Kom på att jag skulle ju ha tagit kort på hur det såg ut innan men det glömde jag helt bort, måste se om jag har kvar bild på datorn på hur det såg ut i beskrivingen. Jävligt fult var det innan i alla fall.

Dagen startade jag och tjejerna med att gå på mamma-fika hos Cecilia, mycket trevligt! Det var rätt skönt att man bara hade ett stenkast hem också, Ebba sa exalterat när hon var i Lillys rum: Jag ser mitt hus, där är mitt hus! Thomas målade andra varvet i sovrummet när vi var borta, perfekt. Sen planterade jag klart blommorna när Ebba och Amanda sov. Vi hann med att gå förbi Linnea och Markus innan vi lagade middag för att se hur det gick för dom med målning och tapetsering. Imorgon går deras flyttlass, och då blir vi nääästan grannar, det blir jättekul! För barnen också, jag har visat Ebba var Elvira ska flytta när vi gått förbi huset så hon har sagt rätt många gånger att "där ska Elvira flytta, där är Elviras hus" och pekat åt deras håll.







Mat och prat

Här rullarna dagarna på lika fort som vanligt och jag hinner en bråkdel av det jag borde och vill!

I lördags var vi och hälsade på Helena och Melker. Det är som rätt roligt att höra barnens konversationer med varandra.

Vid matbordet:

E: Ät upp din mat nu!
M: Nää!
E: Jo, du måste äta upp din mat!
M: Nä, jag vill inte!
E: Jo, ät nu!
M: Nä!

Osv...


Glass till efterrätt, tydligen väldigt uppskattat!

Imorgon är det redan torsdag, och efter det är det bara 3 dagar kvar för Ebba på Myggan. Sen är det sommarlov! Visserligen ska det bli väldigt skönt men samtidigt känns det så tråkigt att hon ska sluta där. Jag får trösta mig med att avdelningarna ändå skulle göras om, så det skulle ändå bli helt nytt för henne med både nya kompisar och endast favoriten Maj-Lis kvar som ordinarie pedagog på avdelningen. Det kommer nog bli bra på det nya dagiset också, det är säkert bra personal där också och nya kompisar får hon garanterat. Dessutom får hon gå på samma avdelning som kussarna så bara det är jätteroligt!

Igår hade vi en rolig diskussion (igen vid matbordet)

E: Ät nu mamma.
J: Jag har ju redan ätit upp min mat, jag väntar på att du ska äta upp.
E (pillar över en sked med mat på min tallrik): Nä, du har kvar mat där.
J: Det är ju din mat.
E: Nähä, du har kvar mat! Ät upp den nu!

Sen åt vi glass när Annika och Alice hälsade på, fick nämligen hem det här från buzzador igår:


Glass i stora lass

När jag stod upp och åt glassen sa Ebba:

Sätt dig ner på stolen och ät mamma, du kan grisa!

Man får skratta några gånger per dag, men även svära (tyst för sig själv då helst) för hon är jäkligt trotsig till och från nu. Det är ofta en kamp, som slutar med bråk! Ofta låtsas hon inte höra fastän man säger samma sak 100 ggr. Kan säga att det är skönt med lite egentid efter båda två har somnat. Men såklart är dom ändå finast i världen, och jag hinner ofta börja sakna dom innan jag ens lagt mig.


Sötaste lilla lurvtrollet efter kvällsbad


Sleep

Dags för sängen, jag ska lägga mig bredvid små sessorna! T har åkt iväg på jobb och som vanligt av någon konstig anledning så går jag och lägger mig sent, det tar ett bra tag att somna=trött dagen efter. Jag förstår inte, jag borde sova som en prinsessa med så mycket utrymme i sängen (vi är ju trots allt en mindre än vanligt) men icke.

- Hej då Pappa! Nör fösiktigt! Ropade E när han åkte iväg till jobbet.

Idag satt vi ute i solen och åt mellis efter Ebba hämtats på dagis: goda mackor, äppeljuice, frukt och kaffe till mig och T. Jag tror att det var från dagiset här i närheten man hörde några barn leka/ropa.

- Vem ropar mig? Frågar E.
- Jag tror inte dom ropar på dig, säger jag.
- Jo, men vem ÄR det som ropar på mig? Fortsätter hon.

Så fortsätter hon och funderar ett tag på vem som ropat på henne.

Imorgon ska vi hälsa på Erica, Tilde och Robin, så det har Ebba pratat om en hel del idag. Dock verkar hon ha glömt bort vad lillebror hette.

- Imorgon åka Tilde... och Miiio.
- Mio? Frågade jag.
- Mmm, Mio. Svarade E.
-Menar du Robin?
- Jaa Hobin.

Nu lite skönhetssömn. Det behövs verkligen efter jag tittat mig i spegeln i morse.


Första ridturen

Idag har vi varit på Antnäsdagen och Ebba fick rida för första gången! Hon har tjatat om att hon vill rida på en häst (kommer från pippi såklart) och varje gång vi varit ute och promenat förbi hästar så vill hon gå dit. Det kanske blir en liten hästtjej som mamma också var en gång i tiden innan basketen och fotbollen tog över all tid (för att sen bara bli fotboll).

Jag har sagt sen förra veckan "att på söndag kan du få rida om du vill" och det hon tjatade om hela vägen dit var att "jag vill gå till hästen" och vi sa i 30 min "vi är snart framme", eftersom att det var en promenad på 40 min dit. Hon var världens duktigaste ryttare och mamma var så stolt! Hon red tom på den "stora" hästen, det fanns en shettis också men hon ville hellre rida på den vita, för det var ju "lilla bubben". Inte det minsta rädd var hon och när ridturen var slut ville hon inte gå ner! Det enda som pratats om sen vi kom hem är hästen och "jag vill ha en häst i mitt hus". Sen har vi kollat igenom korten när hon red x antal gånger och sett filmen jag filmade.





Fenomen

Vad är det som gör att barn tar på sig solglasögon uppochner och skor på fel fot? Typ 99/100ggr.

2 månader vs 2 år och 5 månader

Igår blev lillsessan 2 månader och idag blir storsessan 2 år och 5 månader! Det känns som att A varit med oss mycket längre tid än 2 månader. På tisdag ska vi på 2-månaderskontrollen, så ska bli kul att se hur mycket hon väger nu!

Tittade på lite gamla bilder på E på bloggen när hon var bebis, det ser ju ut som att hon är flint om man jämför med Amanda, haha! Ändå hade hon ju en del hår Ebbisen. Och Es dubbelhaka var större, men hon var kortare än A också, man märker att A är lättare att rengöra där emellan. Måste rota fram lite mer bilder från andra datorn (som för övrigt inte är uppackad än), men nog ser man att dom är syskon i alla fall.

Amanda är en riktigt social bebis, och en gladfis! Hon tycker om att ligga i babygymet och slå på grejerna, kommer man dit och pratar med henne så får man världens underbaraste leende! Hon vill helst sitta eller stå i famnen, precis som Ebba var. Får se om lilla damen kommer börja gå lika tidigt som storasyster gjorde. Ebba älskar att ligga och mysa bredvid Amanda på morgnarna "jag vill ligga bredvid Manda" och ligger och pratar och stryker henne på huvudet. Dom är så fina.

Thomas är ledig denna helg, väldigt skönt. Just nu är han och köper lite grejer som vi behöver tills vi ska tapetsera vårt sovrum. Jag ska försöka ta mig ut och fylla på lite jord i rabatterna och plantera några blommor. Sen ska Ebbas rum bli fixat när vi fått upp hennes skåp där inne som vi började med igår, det går inte alltför fort här i byn.

 

 


RSS 2.0