Imorgon är det måndag

Och då ska mina 2 andra bebisar kastreras. Är lite orolig även fast jag säkert inte behöver det. Det kanske är därför jag inte kan sova än och sitter här... Bara allt går bra! Usch vilken hönsmamma jag är, och då handlar det ändå om två katter! Sen är det andra saker jag undrar över, kommer dom vara som vanligt efteråt och vara mina mysiga kissar? Sen måste man försöka hålla Ebba undan från dom så hon inte springer efter dom som hon brukar, men förhoppningsvis så ligger dom mest och sover på ställen som hon inte kommer åt dom på. Nä nu ska jag sluta fundera så mycket och försöka sova...

Äntligen fredag!

Snart kommer T hem, om ca 1 1/2 h. Har försökt lägga donnan i säng nu men det verkar inte funka tror jag...  Får väl umgås med en arg tjej för hon har bara sovit en halvtimme när vi åkte från Leos och var först tvungen att ta upp henne när vi åkte förbi coop och lägga henne i vagnen för var tvungen att byta pulkan som Helena köpt åt mig. Jaha då vaknade hon till men fortsatte ändå att sova, samma sak när vi skulle in i bilen igen. Men sen när vi kom hem då var hon vaken, och skulle därför varaväldigt bra om hon ville sova lite mer! Jag är också rätt trött för jag somnade strax innan 2.

 Det var idioter som jobbade på coop dessutom. Stod där i kundservice-kön och väntade och det var såklart en gubbe som stod och tog väldigt lång tid på sig. Så tanten framför mig bytte till andra kön men när gubben var klar så tittade idioten i kassan sig omkring och frågade vem som var på tur och jag sa "jag" och tanten som stått framför mig sa att jag stod när nyss men att hon bytt kö och då fick hon såklart gå före. Ok tänkte jag, men saken var att när den andra kassan blev ledig, just efter så fick inte jag gå som "var på tur" utan då tog den andra idioten bara den som stod närmast! Åh jag blir galen på sånt där, står man med ett påklätt sovande barn kan man väl ändå tänka efter?! Och hälsa kan dom inte heller. Jävla surkäringar som dom ska inte jobba med servicejobb. Dessutom tycker jag inte om coop, och nu gör jag inte det mer direkt. 

Nu har Ebba i allafall fått en rooosa pulka!

Nu börjas det

Precis när man ska gå och lägga så sätter dom igång att skrika lär ju bli värre när jag lagt mig i sängen också. Usch vad less jag blir. Ringde på en gång när jag skrivit och han skulle ringa upp senare under dagen men inte har han ringt... Han frågade när jag tänkt mig och jag svarade "så fort som möjligt" såklart!

Anna och Therese var här en sväng på eftermiddagen och Anna hade med sig John (han är 7 år och fattade inte riktigt varför katterna var så konstiga utan trodde att dom ville leka) Han sa att han tyckte vi skulle ta hit en killkatt så det blir kattungar också sa jag att "katterna ska opereras sen så dom slutar vara sådär och så dom inte kan få kattungar". "Men tänk om ni vill ha sen?" frågade han. "Nä men Thomas vill inte ha så vi ska inte ha några". "Men om ni ändrar er sen och vill ha? Opererar ni tillbaka det där då?" Haha barn kan vara allt bra roliga! Nä vi ska inte ha kattungar hur som helst i allafall, vi har ju två katter och det räcker då gott och väl tills vi skaffar hus! Nog hade det varit roligt med kattungar men man ska ju inte skaffa när dom är för gamla (vilket dom säkert hinner bli innan vi skaffat hus tex) och sen vill man ju ha bra hem åt ungarna och våra katter är ju "bara" bondkatter.

Nä nu borsta tänderna och sussa, vi ska på leos imorgon! God natt.

Torsdag förmiddag

Det här är enda dagen i veckan vi inte haft något planerat! Och det är ju så dagarna brukar se ut för oss, men som sagt så är det bara skönt att ha full rulle. Vi har bara varit inne och lekt på morgonen, egentligen tänkte jag ta en promenad inna lunchen men jag var så trött så orkade inte det. Vi får gå ut när hon vaknat istället. Nu sover Ebba och jag ska se "våra bästa år" som jag inte sett på 2 veckor tror jag! Haha tycker det är pinsamt att säga att man ser det programmet men det är så jäkla dåligt att man fastnar i det.

Just ja, måste ringa veterinären om kastrering av våra kära katter, just nu så avskyr jag dom eftersom att dom skriker på rätt bra och är så äckliga. Jag ska ringa på en gång så jag inte glömmer bort det!

Onsdag

Vilket betyder att det snart är fredag, och då är det T-dagen! Ja alltså att Thomas kommer hem, längtar som vanligt... Idag har vi varit och fikat med Helena, Emma, Therese och alla våra små såklart, eller dom är väl inte så små längre! Men Ebba är fortfarande min bebis, det får dom väl vara ett tag till i allafall? Sen gick vi på stan en sväng och sen gick vi hem!

På tal om att gå så gjorde jag det smarta valet att promenera in till stan vilket inte var det bästa är det snöat jättemycket och dom inte plogat gångvägen, det var jäkligt tungt! Men som tur var hade dom gjort det när vi skulle hem så då gick det ju hur lätt som helst! Therese kom senare på eftermiddagen och höll oss sällskap och såg "bonde säker fru" med mig också surrade vi på rätt bra också.

Måste börja gå och lägga mig så jag somnar någongång, brukar ta ett tag innan jag lyckas med det när jag sover själv! Föresten så har jag massa planer i mitt huvud, är det för att man går hemma på dagarna man får massa idéer? Måste nästan vara så.

Snart får jag julpynta!

Min älskling

Ny vecka igen! Kan ju säga att det var en dam som var överlycklig när pappa äntligen kom hem! Han hade varit borta alldeles för länge från oss. Direkt han kom så var Ebba som ett plåster på honom, skulle han gå på toa eller gå och duscha sprang hon efter direkt! Och så var det hela helgen... Så himla söt, måste kännas skönt för T att veta att han är saknad också! Man blir så rörd när man ser hur glad hon blev när pappa kom hem, vår underbara lilla prinsessa.

På lördagen åkte vi till mamma och sov över, A-K och Ludde kom också dit och vi spelade lite singstar och "Med andra ord". Det var skoj, men jag är ju världens sämsta förlorare (och Thomas också) så när det är spel med tidspress kan jag bli lite arg när det inte går som jag vill! Innan vi åkte hem på söndagen åkte vi och köpte lite julpynt, ska äntligen få ha en julgran! Vi har väl inte haft så bra med plats i gamla lägenheten och förra julen flyttade vi precis första advent-helgen så det var nog mycket att göra och dessutom var jag höggravid. Jag verkligen ÄLSKAR julen! Allt med den, vill ha massa mys-pys hemma och sitta med tända ljus och äta pepparkakor. Förra julen tror jag att jag hade nån craving på pepparkakor, åt rätt mycket... Ska försöka baka lite julgodis i helgen också, hittade några goda recept!

Dom här dagarna har gått snabbt, igår vara vi till Helena och Melker och hälsade på och idag har dom varit här. Emma och Kate kom också, så Ebba var nöjd när hon fått leka med sina kompisar och inte bara vara med mamma. Ebba har börjat med något nytt idag, hon har börjat härma en när man gäspar. Det ser så roligt ut så jag kan inte gäspa för börjar skratta så mycket åt henne! Så Helena, det var nog det hon gjorde för hon har suttit och gjort det flera gånger ikväll och suttit i soffan och tittat på mig för att se när jag ska börja gapa så hon kan härma, haha! Sen har hon stått och hållt för öronen när jag dammsuger, det låter väl för illa när hon ska stå bredvid och titta på.

Snart är det desperate!

Wiho!

Vad duktig jag är! Som skriver alltså... Usch får dåligt samvete när jag skrivit så sällan för vill ju ha bloggen så jag kan gå tillbaka och titta på Ebbas uppväxt och framsteg. Det är perfekt med blogg när man inte skriver dagbok, vilket jag var väldigt duktig på att göra hela grundskolan, eller fram till 9:an iallafall. Jag har varit så dålig på att fota Ebbisen på sista tiden också, glömmer bort som bort det på något konstigt sätt. Igår kom jag ihåg kameran när vi var på babysången så tog några kort då, men såklart är jag alltid väldigt seg på att lägga in dom på datorn.

Vi har haft besök hela förmiddagen nästan fram till nu av Ebbas farmor, faster och kusin! Det uppskattades väldigt mycket av Ebba och hon var helt slut när dom åkte så hon somnade på en gång. Farmor fick se till barnen när jag klippte Linnéa, dom åker till Thailand på lördag och jag är inte det minsta avundsjuk!! Man vill ju inte ha värme och sol den här tiden, nä inte alls. Jag har velat åka till Thailand i flera år och jag undrar om det någongång kommer att ske? Det känns väldigt avlägset. Dessutom åker pappa och Henrietta till Malaysia i december och det värsta är att vi blev tillfrågade att följa med och få lite sponsring med biljetten. T kan ju såklart inte åka för skolan, men jag ångrar att jag inte tänkte på att jag och Ebba kunde följa! Man kan ju alltid hoppas på att man får något erbjudande någon annan gång, för då vet ni att vi tackar ja!

T har varit i Umeå sen förra tisdagen, det känns verkligen som att det är hur länge sen som helst han var hemma... Usch vad han är saknad. Trösten är att det bara är två dagar kvar tills han kommer hem! Det känns som att det är lite jämfört med hur länge han varit iväg. Helgen gick förvånadsvärt bra, lördagen åkte jag, Ebba och Lisette till Boden och strosade lite och träffade Malin. Förstod inte vad hon ville dit och göra men är ändå skönt att komma iväg en sväng och fördriva tid och se lite annat. Så det var Ebbas Boden-premiär. Senare på eftermiddagen kom Helena och Melker och ät middag med oss, dom hade också en pappa på vift så lite sällskap satt inte fel! Jag var en pensionär och gick och lade mig klockan 22 på lördagkväll, men skönt var det!

Nu ska jag slappa lite så länge Ebbisen sover!

Oj

... Vad lite tid man har till sånt här, går bara längre och längre mellan varje inlägg! Nåja, ska väl inte skylla på tiden, det är väl att jag prioriterar den på andra saker när man väl har egentid. Är ju så mycket annat som ska hinnas med, plocka, städa och bara hinna vara. Direkt man plockar ihop något av Ebbas saker så kommer hon glatt efter och drar ut det igen, min söta lilla gumma! Hon går för fullt nu, men det har hon gjort ca en månad nu. Dagarna med henne går så himla snabbt, dom är innehållsrika med andra ord!

Blir inte något långt inlägg idag för nu ska jag ta en dusch och hoppa i säng så man är pigg till sången imorgon!


Finast

RSS 2.0