Jobbar?

Sitter på jobbet så meningen är väl inte att jag ska skriva här egentligen. Vädret utanför gör att jag vill åka hem och bara vara hemma och mysa med E hela dagen... Tanken är att vi ska fixa praktikplatser till eleverna idag, jag gör inte det. För det första så är det omöjligt och för det andra så tycker jag att sånt ska man få försöka fixa själv till den mån det går. När jag gick gymnasiet så fick vi gå runt och fixa själva, jag tror att en arbetsgivare uppskattar det mer att en elev kommer själv och frågar och visar upp vem man är än att en lärare ringer och frågar "om Lisa kan få praktisera hos er". Nä, jag tycker det är för mycket daltande idag, något måste man kunna göra själv. Jag vet en tjej som hennes MAMMA fixade praktikplats åt henne, hallå är man 16.17,18 år ska man kunna det själv hur ska det annars gå när man ska börja jobba, flytta hemifrån osv... Så nä, jag bojkottar att fixa praktikplatser och ska istället kolla på inredningen som behövs.

Usch, vet inte om det är vädret som gör en nere idag, men kvällen blir nog desto roligare med visning!

Idag går jag in i v20 så det är inte länge kvar tills man är halvvägs, gud vad fort det gått hittills! Jag tycker att när jag väntade Ebba så gick det också fort, det var nog mycket för att jag jobbade fram till 3 veckor innan hon kom. Så det borde ju gå ännu snabbare nu när man redan har en liten plutt att se efter!


Måndag

Så var det måndag igen! Ul gick jättebra, var så kul att få se lilla bebisen! Vi frågade inte om hon såg vad det var, jag kom fram till att jag inte vill veta. Har aldrig känt tidigare att jag vill veta så det var nog bara något infall jag fick. Jag har varit anti att öppna julklappar och födelsedagspresenter dagen innan sen jag var liten trots att min mamma sagt fleeera gånger "men kan du inte öppna en, du fyller ju år snart, klockan är snart tolv/det är ju julafton imorgon osv, och jag har alltid svarat "neeej, jag vill inte". Så jag misstänker att kolla vad det blir inte är något för mig, hade nog "ångrat" mig, haha. Bf är 22 mars nu, så blev framflyttad 3 dagar. Så ni som säger att det är dålig planering, vadå, vi har ju 2 i familjen i januari och förhoppningsvis 2 i mars då om jag inte behöver gå över till april och allt går som det ska! Det ser ju systematiskt snyggt ut, haha!

På lördagen begav jag och Helena oss iväg på loppisen i arcus så vi stod i kö redan innan dom öppnade. Jag var inte ute efter något speciellt och kom inte hem med mycket: två böcker och lite duplogubbar till E och en popmössa till bebisen! T sa att jag måste tro att det är en kille med tanke på att mössan var mörkblå-och vitrandig, ja vad vet jag. Det är möjligt att det är det. Direkt efter loppisen hämtade jag upp T och E så åkte vi till Antnäs för att morfar fyllde år, så vi blev bjudna på mat och tårta. På kvällen såg vi någon jävligt dålig komedi på canal+, kommer inte ihåg vad den hette men riktigt dålig var den!

Igår vred man tillbaka klockan, men E tog ändå sovmorgon till 9! Vanlig tid 10 alltså, så hon sov över 13 timmar. I morse fick jag väcka henne 7.30 trots att hon sovit sen 19.30 igår kväll. Dagis hade stängt idag och jag har jobbat så hon fick åka och vara med mormor. Vi hade en lugn dag på jobbet, eleverna har ju höstlov så vi hade besök av Skellefteå så vi satt bara och pratade i grupper med dom, sen åt vi lunch och pratade lite mer efter det. Sen blev det massa gott fika så man rullade väl typ hem från jobbet idag. Vi slutade redan vid 14 så jag hoppas det blir samma imorgon! Imorgon kväll ska vi på visning med salongen, det var nästan två år sen jag var på visning sist så det blir himla skoj!

I helgen satt E med T i soffan och pratade om macka-packa och gänget. "Kakaka (Macka-packa) sitta där, popopo (Iggle Piggle) sitta där, waowaowao (Upsy Daisy) sitta där. Jag låg i fat boyen så vet inte om det var att hon skulle gå och sätta sig med mig eller hur det var men då sa hon av farten " sitta mamama", haha ja så går det när man säger kakaka och popopo, då blir det nog bara av farten mamama!

Nu ska jag äta fil och försöka orka se ett avsnitt True blood innan jag sover!

Ul

Snart ska vi iväg och få se den lilla i magen, spännande!! Svärmor kommer snart hit och är med Ebbisen.
under tiden. Jag har föresten börjat känna små buffar utanpå magen nu ibland, så mysigt. T kände också igår kväll.

På morgonen har vi varit till dagis en sväng för Ebba hade fotografering! Jag var borta igår kväll så T hade direktioner för att håret skulle vara kammat och helst torrt innan hon lade sig efter badet. Men arbetsskadad som jag är så blötte jag det lite i morse och fönade det lite. Lite sjukt, jag vet. E kommer nog inte vara så nöjd alla gånger jag ska pilla i hennes hår, i morse blev hon jättearg och skrek flera gånger "Sluta, mamma, hår!"

Nu ska jag passa på att kissa medans jag får (man får inte kissa en timme innan undersökningen). På återseende.

Svårt

... att vara irriterad på lilla prinsessan när man hör hennes ljuva stämma ligga och sjunga sånger och sen applådera åt sig själv.

Måndag

Jag sitter och ser på färjan, herregud vilka original det är med där... Tex två killar som träffats på internet genom deras intresse som är mumintrollen. Den ena hade gjort en inköpslista på godis i excel och det var ju en del. Brukar inte se det men idag är det verkligen ingenting på tv när Svenska Hollywoodfruar slutat!

Min lilla dam borde ha sovit för länge sen, jag lade henne strax innan 20 och trodde hon skulle slockna på en gång eftersom hon gick upp 6.30 i morse. Ja hon har inte somnat än tror jag, gick in för en liten stund sen. Jag trodde hon somnade på en gång eftersom hon inte gjorde ett ljud förrän efter en halvtimme. Nåja, det blir en tidig morgon imorgon också så hon får skylla sig själv! På dagis idag hade hon varit trött redan när dom var ute innan lunchen och gått och lagt sig själv på madrassen sen efter dom ätit, och slocknat på en gång såklart!

Jag har inte tyckt att jag sett speciellt gravid ut, men nu som från en dag till en annan börjar det då kännas som att man är lite större. Fast det ser väl bara ut som att jag blivit tjock! Det tråkigaste är att man inte har så mycket kläder att välja mellan. Jag ska i allafall ta vara på tiden så länge jag kan böja mig ner och hjälpa Ebba att leta pusselbitar under soffan.

Ebba har hunnit ropa på mig två gånger under tiden jag skrivit och båda gångerna ska hon och kissa, kommer det något på pottan? Nä såklart inte! För nån månad sen då bad hon om vatten och nu är det kissa... Ja dom sa föresten på dagis att det är ju oftare svårare för dom att vara utan blöja på dagis men att dom kan sätta henne på pottan ändå, men jag undrar om dom kommer göra det. Hon får då vara utan blöja hemma hela tiden så får man väl försöka börja ta det där sen. Nu ska jag äta fil och hoppas att jag får ta det lugnt SJÄLV ett tag innan jag ska sova, för jag vill lägga mig tidigt.


Helgen

Ja helgen gick då lika snabbt fastän vi fick ha hemma T ända från onsdag kväll! Det är lika tråkigt varje gång, men man börjar väl se ljuset i tunneln nu... Ebba har haft feber fredag kväll och hela dagen igår, men nu verkar hon frisk igen. Eller hon har ändå varit himla pigg men ätit lite sämre. Och jag har söndagsångest som vanligt, bara att jobba imorgon, upp kl 6. SUCK! Åh vad tråkigt... Det är mycket roligare med helgerna när man kan umgås.

Igår hade vi Helena, Christian och Melker på besök. Jag klippte Helena och Melker och sen åt vi en god middag som bestod av rostbiff, potatisgratäng, rödvinssås och vitlöksbröd. Jag åt så jag inte orkade röra på mig resten av kvällen. Dessutom hade Helena med sig vit chokladkaka som man också var tvungen att trycka i sig! Vi hade det jättemysigt, barnen blev trötta efter middagen och låg och myste i soffan och såg på "I drömmarnas trädgård".

Idag har Ebba sovit över 2 h på dagen så vi låg och såg en film då, när hände det senast att vi såg en film mitt på dagen?? Måste ha varit nångång när jag var gravid med E kanske, om inte ännu längre sen. Sen väckte jag Ebbisen så gick vi ut på en promenad, vi behövde frisk luft allihopa. Jag har sett "Gossip girl" som började igen och sen "Ensam mamma söker", men jag tyckte inte gg var så bra som jag tyckt tidigare så får se om det kommer att bli dåligt nu som många andra serier blir efter ett tag. Fast det blir aldrig DH trots 5 gångna säsonger, tacka vet jag dom desperata hemmafruarna!

Ebba har fått vara utan blöja när vi varit hemma sen förra helgen och det har gått hur bra som helst än så länge! Det har knappt hänt någon olycka, och hon har faktiskt varit duktig på att säga till själv när hon behöver gå på pottan. Idag kom hon tom ihåg det på morgonen. Så duktig, stora tjejen! Nu är frågan hur man ska göra på dagis sen... Måste höra med dom imorgon vad dom säger, det lär väl hända lite fler olyckor än hemma säkert. Det hade varit bra om hon kan vara utan när dom är inomhus i allafall.

Snart ska jag duscha och sen blir det nog sängen så man orkar med morgondagen, ångest, ångest, ångest...


Mys i soffan efter middagen


Mys med Titti på morgonen

Fredagsmys!

Idag har det regnat nästan hela dagen, så man blir rätt slö. Idag har vi varit och storhandlat och sen har jag och Ebba varit och umgåtts med Zara och Tilda! Vi åt middag sen när vi kom hem, kycking i pitabröd blev det, mums!

I onsdags var jag måttligt less på att sitta inne och eftersom jag var ledig så åkte vi till Rutan för att fira Rox som fyllt 1 år! Vi blev bjudna på både fika och lunch, tack igen Sofia! Ebba var dock lite besviken när vi kom dit när ingen Elise var hemma. Sen åkte vi direkt till G-stad för att umgås med Emma, Kate och Louie och bli bjudna på middag där! Snacka om lyxdag. Barnen var så söta när dom sprang och höll varandra i händerna, pussades, kramades och körde rally med cykel och bil! Ebba blev sååå ledsen när jag höll i Louie, helt förstörd var hon tills jag lade ner honom och tog upp henne istället. Vi får se hur det går sen, haha! När vi åkte hem så ringde jag T och när vi gick från bilen så tittar jag alltid upp mot lägenheten och får se att det står någon i Ebbas rum som är kolsvart. Hann tänka att T får ringa polisen innan han säger att "titta upp i Ebbas rum, där står det en snygg kille". Så han överasskade oss rejält med att komma hem en hel dag tidigare!!

Ebba har därför inte varit på dagis på hela veckan eftersom hon fått vara hemma torsdag och fredag också. Igår var Ebbas farmor och kusin Elvira här när jag kom hem från jobbet, så det var full fart på barnen när dom busade och höll låda.

Imorgon går jag in i v 19, får se om datumet ändras mycket på ul. Bm trodde inte jag skulle bli flyttade mycket i allafall när hon kände på livmodern. Jag har blivit lite sugen på att fråga om kön, men får se hur vi gör... Det är ju inte ens säkert den bm man har kommer vilja säga, eller att bebisen vill visa upp sig!

Jag tror Ebba har feber igen, suck! Hon känns varm så måste tempa henne sen innan läggdags.

Ikväll blir det att ligga och jäsa i soffan och se idol.



För ett tag sen märkte jag att T satt och byggde Duplo trots att Ebba sprang och gjorde en massa annat. Han var så nöjd över sitt bygge och trodde jag skulle ta kort på det, men det var ju bara att jag ville ha han och legot på bild, haha!


Lilla damen som gjorde annat än att bygga lego med pappa!

Ha en trevlig kväll!


Stor nyhet!

Nu kommer jag ut från mitt snigelskal, lathet är väl främsta orsaken till att denna nyhet inte kommit ut tidigare!















.... Ebba ska nämligen bli storasyster!<3


Sjuklingen igår när hon såg på "I drömmarnas trädgård"

Det känns hur roligt som helst, har nog fortfarande inte insett att vi ska ha ett till barn! Nästa fredag ska vi på ul så jag har varit tyst som en mus lääänge! Men det är rätt typiskt mig, förra gången fick knappt någon veta det förrän vi varit på ul. Jag har varit rätt orolig eftersom jag inte vet om jag känt den något, och det är så många som säger att man ska känna så mycket tidigare med andra barnet. I alla fall så fick jag åka till bm idag och lyssna på hjärtljuden och där hörde man fina slag på en gång, 154 låg dom på!<3

Idag är Ebba feberfri, skönt! Vi har haft besök av mamma och sen har Tess varit här hela dagen och hållt oss sällskap och ätit middag med oss. Imorgon är jag ledig så det blir inte dagis för damen då heller, får se om man är välkommen till rutan en sväng?

Nu ska jag vänta på att DH ska börja!


Sjukling

Idag har jag samlat vuxenpoäng igen, har vabbat för första gången. Ebbisen har feber och är snorig så vi blir hemma imorgon också. Hon har varit väldigt lugn idag så vi har haft en riktigt mysdag! Byggt "bego" (lego), sett "I drömmarnas trädgård" och lite andra barnprogram. Jag passade på att vila ett tag när Ebba sov, är inte heller helt kry... Mamma, mormor och morfar var och hälsade på en sväng sen också, då får man lite tid att gå i allafall när man inte kan gå ut på hela dagen. Mamma hade med sig köttgryta till oss också, så snällt av henne så slapp jag laga mat idag!

Helgen var kortare än vanligt, T hade tenta på lördagen så vi hämtade han i Piteå på eftermiddagen eftersom han fick åka bil ända dit. Jag klippte lite på lördag fm, och när jag klippte Josse så somnade lilla stumpan i soffan framför barnkanalen. Och där sov hon då över en timme, så lunch fick hon efteråt istället.

Jag måste börja skriva upp allt roligt Ebba säger/gör för man glömmer ju bort det så snabbt. När mamma hämtat henne från dagis i tisdags hade mamma frågat om hon ville ha banan när dom kom hit, men nej det ville hon inte. Vad vill du äta då? Hade mamma frågat. "Bajs" svarade Ebba, och sen hade hon sagt "kiss". sen sa hon samma sak när jag kom hem från jobbet, och när man börjar skratta så tycker dom såklart att det är jätteroligt att fortsätta att säga det. Haha ja det är ju inte från dagis det kommer, jag har då aldrig blandat in bajs och kiss i matfrågor.

På tal om mat så lyckades damen pilla i sig kattmat (torrfoder visserligen) idag, det har väl förmodligen hänt förut också men nu hittade hon flera kulor efter varandra trots att vi fortfarande har skålen på diskbänken. Men dom kan ju grisa lite utanför så det var där hon hittade godsakerna. Först kom hon med något i munnen och sa "mmm" så jag frågade vad hon hade i munnen. Jag hörde bara att det var rätt hårt men tyckte att hon sneglade mot kattmaten så jag frågade om det var kattmat, "mmm kattmat". Sen var det någon fler som hon pillade ut från skålen men då sköt jag in den så hon inte skulle nå med fingarna i den i allafall. Hur som helst så vet jag varför vi inte satt ner dom på golvet igen.

Nu ska jag ringa min karl och sen blir det att sussa.


RSS 2.0