Lotta på bråkmakargatan

Vi har en alldeles egen liten Lotta här hemma, Ebba fick en Lotta-film av mormor för ett tag sen och den varvas med alla pippi-filmer. Man ser redan stora likheter mellan Lotta och Ebba som kan vara världens tjurskalle, dessutom har E en egen Bamsen också som jag hittat från min lillasysters kramdjur. Jag vet inte om det var ett dåligt drag att ta fram Bamsen? Flera gånger när vi satt oss i bilen så frågar hon "var är min Bamsen?" och såklart när det är läggdags. Igår kväll sprang T omkring i säkert 10 minuter och letade efter Bamsen när jag satt och ammade Amanda, när jag var klar så reste jag på mig och kollade på golvet bredvid soffan, och jo där låg den såklart. Enligt T så var det ENDA stället han inte letat på, eller hur. Det är samma sak varje gång han ska leta något, Ebba är tom bättre än honom på att leta, dessa karlar! Vilken tuuur att han har mig som hittar sakerna på en gång jag börjar leta!

Idag är vi damer själva hela dygnet, pappan har först jobbat 7-15 och sen jobbar han 23-07. Som tur är har Tess varit här och sällskapat ett tag idag! Sen går tiden hur fort som helst på dagarna, man har rätt fullt upp med två stycken.

Ebba sa en rolig sak härom dagen när jag frågade om hon ville ha en till bebis (såklart ligger det inget i det, för det kommer det aldrig att hända men ville bara höra vad hon skulle säga) och då svarade hon: "nää jag orkar ingen mer bebis". Haha, och inte jag heller!

Amanda har börjat le nu, varje dag får man leenden men hon verkar tycka att pappa är roligast för jag får inte alls lika många leenden, men jag är ju bara mjölkmaskin. Storasyster är också väldigt intressant.

Nu ska jag se halv åtta hos mig (som för övrigt E sjunger med i i signaturmelodin) och slänga stora barnet i säng, lilla ligger här bredvid och sover för tillfället.

Onsdag

Nu är den nya vardagen här, 2 dagar har T hunnit jobba. Nu har ju Ebba varit på dagis, men det har rullat på än så länge. Det är mornarna som är lite stressiga, kom 9.10 igår och idag var vi i tid i alla fall! Fast jag vet egentligen inte varför man ska stressa, finns ingen vits med det när man inte har arbetstider att passa, men det sitter väl inpräntat i huvudet. Ebba har varit så duktig på mornarna, inget tjafs och det har varit sååå skönt! I morse hämtade hon Amandas overall och mössa medans jag satt och ammade. Och när vi vaknade i morse låg vi alla 3 tjejer i sängen och myste ett tag, Ebba låg bredvid Amanda och strök henne på huvudet. Klockan var bara 6 men man kan inte vara less för det när det var så mysigt, dessutom somnade jag och Amanda om och sov till efter 7.30 sen medans Ebba satt och såg på barnprogram.

Nu blir det att borsta tändera och sen sängen! Imorgon blir det att åka till Ts farmor med Linnea med dom små barnen medans dom stora är på dagis. Blir kul! Sen får man alltid god mat vilket aldrig är fel.

Premiärer

I fredags hade vi stan-premiär för Amanda, vilket hon sov sig igenom. Vi var och gjorde klart vårt bankbyte och sen fick Ebba köpa solglasögon.

 

När Ebba sovit var det dags för nästa premiär för Amanda, kalas-premiär för kusinen Edvin som blev 1 år! Ebba var hur glad som helst att få leka med Elvira och var inte alls sugen på att åka hem efter det goda fikat och all lek.

Igår var vi bjudna på middag till Helena, Christian och Melker hela familjen (som numera består av 4 personer!) så det var middagsbjudning-premiär för Amanda alltså. Första grillningen för i år för vår del stod värdarna för, och det var mycket gott!

Idag har tvättning och städning stått på schemat, sen blev vi bjudna på middag till mamma så det blev hälsapåmormor-premiär för Amanda. Ja det är mycket premiärer när man är så liten, det har väl varit en hel del andra premiärer också.

 

Ebba verkar mjukna mer och mer för mig nu, det är inte BARA pappa som gäller och jag blir jätteglad att min lilla älskling vill göra något med mig också. Hon är så himla go med Amanda hela tiden, vill bära henne och ska alltid hjälpa om man ska byta blöja och ger tutten om hon låter, helst vill hon ge tutten även om hon redan sover. PÅ mornarna kommer hon alltid in i sovrummet och tittar till lillasyster. Idag hos mamma sa hon också "mormor, kom och kolla, jag hålla bebisen", stolta storasystern!

Ja just det, fick klippa äntligen klippa Ebba igår med hjälp av lite mutor bestående av två glassar och x antal kakor! Dock så är jag inte helt nöjd som vanligt, men det är betydligt bättre än innan! Hoppas det dröjer innan hon kommer på att hon kan kräva dyrare mutor.

 


Världens bästa storasyster håller i lillasyster


Amanda tycker redan att det är roligt att titta på storasyster


Puss på dig lillasyster!


Ebba och Melker väntar på maten



Lilla Amanda


5 dagar


Första badet, 5 dagar


Lillknubbisen


Gäsp


Finaste lilla Amanda!


Time flies

Tiden går ännu snabbare nu (om det är möjligt?) när man har två små. Imorgon är det redan fredag igen, på tisdag börjar allvaret då T börjar jobba!

Ja dagarna har runnit iväg, och vet inte riktigt vad vi gjort. I helgen tog vi det rätt lugnt, hade lite besök och var ute och gick i det underbara vädret! Det är sååå skönt att kunna gå som folk igen, snart borde jag vara uppe i mitt vanliga tempo!

Måndag var vi på BVC och damen vägde då 3890g så hon ökar stadigt i vikt! Vi har börjat packa lite i veckan eftersom idag är det prick en månad tills vi flyttar in i huset, åh så underbart det kommer att bli! Jag har suttit och påbörjat en lista med saker vi kommer att behöva. Vi har även rensat uteförrådet med allt jag ska med mig på loppisen, hur jag nu ska få med mig allt dit! Det kommer nog att bli en tuff lördag då, man är nog slut efter att ha stått där hela dagen så jag hoppas Amanda har tänk att vara en snäll tjej då. Sen jobbar T första nattpasset så jag lär väl lägga mig när man fått Ebba i säng ifall det blir en rolig natt.

Amanda är en underbart söt och snäll liten bebis som är vaken en hel del på dagarna om man jämför med Ebba som bara sooov hela tiden kändes det som! När vi var till bm i fredags så sa hon redan då att hon var himla pigg och med, och jag kan inte annat än att hålla med. Man märker att hon ser betydligt längre än den där decimetern dom " bara ska se", och hon vill helst inte ligga vaken för sig själv en längre stund för sällskap är ju mycket trevligare! Hon har fått ligga och titta på min svart-vita döskalle sjal, den har varit intressant. Idag har hon även gett Thomas två fina leenden (inge magknip här inte).

 

Ebba är fortfarande snäll och go med lillasyster, hon hjälper gärna till att byta blöja och ge tutten. Däremot är hon rätt avig mot mig fortfarande även om det börjat ge med sig, och såklart blir man ledsen men jag försöker ge henne den tid jag kan trots att hon säger att hon inte vill att jag ska vara i hennes rum eller sitta bredvid henne. Det är väl förmodligen en naturlig reaktion, när T börjar jobba så måste hon hur som helst umgås med mig mer igen.

 

Imorgon har jag lovat henne att vi ska åka till stan så ska hon få köpa solglasögon, sen ska vi på kalas till kusinen Edvin som blir hela 1 år!

 

Måste ladda över bilder ikväll så det inte blir alltför lång tid emellan, försökte ta kort när Ebba satt bredvid Amanda idag men då blev hon skogstokig och skulle inte alls vara med på bild, Ebba alltså...


2-barnslivet

Ja se hon kom till slut, på bf +13, det var en lång väntan men den som väntar på något gott... Förra veckan var extra lång när man var på övertid och jag satt hemma med sjukt barn mån-tors, det var nog dom längsta dagarna i mitt liv! Allt har gått hur bra som helst, förlossningen gick snabbt och jag mår hur bra som helst nu efteråt, har knappt haft ont. Ska skriva mer om förlossningen senare.

Att gå från ett till två barn har inte varit någon större omställning, man vet hur allt går till denna gång, man har redan gjort det en gång tidigare. Nu är ju Thomas hemma, så det blir väl lite mer att göra när han börjar jobba igen men det ska nog inte vara några problem när man kommit in i rutinerna.

Ebba är snäll mot lillasyster än så länge, och stryker henne på huvudet och vill gärna vara med och hjälpa till när man byter blöja. Hon kommer och kikar då och då på henne men mest vill hon vara med pappa, hon är verkligen pappas flicka just nu och är som en svans efter honom var han än går. Ebba som varit vår lilla tjej blev plötsligt så stor direkt man träffade henne när vi skulle åka hem från BB, och hon känns hur tung som helst när man lyfter henne nu. Fast hon är inte så stor, men jämför man med Amanda så. Ebba har blivit så duktig på mycket, hon är så söt när hon tex vill ha en macka så frågar hon alltid "vill du ha en macka" och ska alltid dela med sig om hon får godis, så rättvis är hon och inte snål. Lillasyster ser ut att likna storasyster en hel del, på vissa bilder man tittar på från när Ebba är nyfödd så är dom jättelika. Man kommer nog se att dom är syskon i alla fall.

 

Vad har vi hunnit med under veckan... Vi har varit på utskrivningen från BB, varit och handlat, haft besök och idag har vi varit på BVC för första gången. Hon vägde 3680 g idag så hon har gått upp 160 g sen bara i onsdags, det verkar finnas lika mycket mjölk som det fanns till Ebba, hon var ju en riktig knubbis när hon var bebis! Skönt det så man vet att hon är mätt. Hon har sovit bra varje natt, nu ska man inte skriva sånt för då vänder det väl på en gång men hon har vaknat 1-2 gånger varje natt så vi känner oss utvilade. Hon har somnat om direkt efter amning och ev blöjbyte.


Det känns i alla fall hur underbart som helst att vara 2-barnsmamma, och det är så mysigt med en liten bebis igen!


Pappas flickor


Lilla mystjejen

 

 

 


Amanda

Äntligen har världens finaste Amanda kommit till oss! Nu har vi två prinsessor som är vårt allt.

10-04-04 03.39, 3710 g 52 cm






Stolt storasyster!


RSS 2.0