Tisdag

T jobbar som vanligt, han är så duktig min karl som pendlar och jobbar så mycket. Jag är fortfarande lika orolig när han kör, nu börjar det vara så mörkt också, och snart kommer halkan och snön. Usch.

Igår var han ledig hela en dag så vi var in till stan en sväng och shoppade färg till trappan och sen inte så mycket mer. Idag har vi köpt en hatthylla och skohyllan kommer på torsdag så då kanske det börjar se lite bättre ut i hallen, sakta men säkert så tar det sig där... Vi (Thomas) ska måla trappan innan vi lägger nytt golv där.

Imorgon är sista dagen för E på dagis för den här veckan, då är det helg för damen. Jag vet fortfarande inte vad jag ska tycka om det nya... Jag saknar hennes gamla dagis sååå mycket när jag tänker på det, men det är inte så mycket att göra åt. Det är inget bra när man har något annat att jämföra med och sen kommer man bara ihåg allt det bra från förra stället. Ebba verkar då trivas och det är ju huvudsaken.

Idag kände jag verkligen att vi bor i en by. Först kom potatisbilen och knackade på, och sen var bokbussen är utanför. Man har det bra som får allt serverat till dörren;) För hur som helst så tar det inte länge att köra till stan.

Nu ska jag duscha och sen lägga mig bredvid Ebbisen som ville sova med mig inatt, mys! Imorgon blir det mammafika igen, så det ser jag fram emot!

Lördag

Idag har vi haft tjejmys hela långa dagen för pappan är och jobbar.


Frukost. "Jag kan smöra mackan själv"


Soffan hinner bli en leksaksaffär innan man ens hunnit äta frukost


Gick till dagiset och lekte


Amanda satt i vagnen och tittade på


Lek och bus hemma


Mina finaste <3



Så har vår dag sett ut, plus lite mat, tvätt och städ. När Amanda hade somnat så åt jag och Ebba popcorn, godis och drack cola. Det är sååå mysigt att vara själv ibland med mina finaste. Jag njuter verkligen av att få vara hemma. Det kommer bli så kul när tjejerna blir större och vi kan se en massa tjejfilmer och åka på shoppingresor! Ska vi rösta om film här hemma sen så vet vi ju vilka som vinner...

Småbarnsbuzzadorer sökes!

Mail från buzzador:

Just nu söker vi med ljus och lykta efter vissa målgrupper till ett par av höstens kampanjer, och hoppas på att du som bloggare inom föräldrar/barn-segmentet vill hjälpa oss genom att rekrytera via din blogg!
De kampanjer vi behöver fler Buzzadorer till är följande:

- En kampanj som riktar sig mot föräldrar med barn födda mellan 1 juli 2010 och 1 september 2010. Det rör sig alltså om riktigt små bebisar, och även gravida som beräknas föda inom de närmaste dagarna! Inbjudan till denna kampanj kommer gå ut till målgruppen under september.

- En kampanj som riktar sig till föräldrar med barn födda mellan 1 jan 2009 och 17 mars 2010, det vill säga barn som är ca 6-18 månader gamla. Inbjudan till denna kampanj kommer gå ut till målgruppen inom bara några dagar, så ju snabbare dina bloggläsare registrerar sig som Buzzadorer desto större är chansen att de blir inbjudna till denna kampanj.

Stort TACK för din hjälp!

Hälsningar,
Buzzador

Buzzador är jättebra om man vill prova nya saker helt gratis, helst som småbarnsförälder tycker jag att det är jättekul att få prova saker till dom små! Registrerar ni er nu så har ni säkert ganska bra chans att få vara med i en av kampanjerna.

Här är länken för att komma till registreringen: Buzzador

Lycka till ni som reggar er!:)


...

Inskolningen har gått hur bra som helst, precis som vi trodde! Jag tror att det är mest jag som måste vänja mig vid allt det nya? Som vanligt så funderar och analyserar jag allt, och länge. Det är i alla fall rätt skönt när vardagen är tillbaka igen, ha rutiner och inte vara uppe halva nätterna.

Mornarna ser alltid likadana ut, Ebba vill ligga bredvid Amanda ett tag innan hon går upp för att se på barnprogram innan frukosten. I morse låg Amanda i spjälsängen så Ebba sa åt mig att "Amanda ska ligga bredvid mig, hämta henne!". Det är rätt skönt, då kan jag ligga bredvid och slumra till lite innan det är dags för uppklivning, för oftast när Ebba gått upp så blir Amanda less på att ligga kvar i sängen. Eller hon kallas oftast för "Amandisen" av Ebba nu, vi har sagt "Ebbis" och "Ebbisen" till E då och då sen hon föddes, så då är det väl klart att A får ett smeknamn av storasyster också.

Igår var jag och Amandisen på mammafika hos grannen med en massa trevliga bya tjejer! Kul att lära känna lite nytt folk, och som bor i närheten dessutom. Mammafikan är ju bland det bästa som finns när man är mammaledig! Hur som helst så får jag inte mycket gjort ändå på dagarna när E är på dagis eftersom att A sover ca 1/2 timme 3 ggr/dag och vill ju gärna inte vara själv alltför långa stunder. Det kan hända att jag hinner slå på en tvättmaskin innan hon protesterar. Hon är en väldigt social bebis! Nu har hon fått börja sitta i gåstolen, så då är de lite roligare när man får göra lite nya saker. Hon tar sig inte framåt så mycket än dock. På golvet däremot snurrar hon runt som en tok och långt bakåt! Idag hade T lagt henne under babygymet vid soffan och efter en liten stund var hon borta vid kaminen (och det är några meter).

Jag har en massa planer för vårt hus, men man får ta en sak i taget. Jag har lite svårt för det då jag vill att saker helst ska ha hänt igår, men det är bara att inse att tiden och pengarna finns inte för allt! Nu är i alla fall hallen vit, sen ska vi lägga något nytt golv där när vi målat trappan vit. Hallmöbler ska inhandlas snarast för just nu slänger vi jackorna över babyskyddet eller barnvagnen... Jag måste sätta shoppingförbud på mig själv, sitter och klickar hem en massa barnkläder. Det är så svååårt att låta bli när det finns så mycket fint!! Och helst vill jag syskonmatcha alla fina tjejkläder, så det blir ju dyrt i slutändan när man ska ha dubbelt av nästan allt...

Nä nu sängen eftersom E ska upp till dagis imorgon också eftersom det fortfarande är inskolning.




Inskolning

Så var det söndag ännu en gång. Det har inte direkt känts som helg eftersom Thomas jobbat som vanligt... Igår var jag och tjejerna på Nolia med mamma, Håkan och Hanna. Varmt, en massa folk och hittade såklart ingenting. Amanda är inget fan av att ligga ner i P&T, men eftersom att Ebba mestadels gick så fick hon sitta på hennes plats och det var såklart superkul att sitta och titta på allla människor. Måste nog pröva om det går att byta till sittdelen till henne där också, i buggan har hon ju bara fått använda sittdelen sen vi fick hem den för ca 1 1/2 månad sen.

Nu får lilla sessan smakisar varje dag, fast det är bara gröt och potatis-och majspuré som hon hunnit få än så länge. Båda har fått toppbetyg av Amanda och varenda sked slinker ner i lillmagen. Jag glömde tyvärr att köpa majskrokar så det måste jag köpa nästa gång vi är och handlar. Tycker lite synd om henne när hon sitter bredvid i sin stol och tittar suget på det vi andra äter.

Imorgon är det dags för Ebba att skolas in på sitt nya dagis, spännande! Ska bli kul att se om det kommer vara någon skillnad än när hon skolades in förra hösten. Då var det inga problem alls, men tror det kommer gå rätt bra nu med. Dessutom börjar Elvira och Edvin också imorgon så bara där har hon trygghet. Jag hoppas bara att inte Ebba och Elvira håller på som dom gör hemma: dom kissar och bajsar alltid tillsammans när dom är med varandra (det börjar tydligen väldigt tidigt med att tjejer går två på toaletten). Är den ena inte nödig så går det alltid att klämma ut en liiiten droppe eller bajskorv ändå. Ibland klär dom av sig nakna också. Knaskusinerna!

Nu blir det film, det är "Farsan" som visas hemma hos oss ikväll.


Luleåkalas, smakis och Leos

Det känns som att hösten är på intågande. Det börjar vara mörkt på kvällarna och det märks verkligen nu när vi har långt ifrån alla lampor som behövs i huset! Ett IKEA-besök hade suttit fint inom snar framtid. Det ska ändå bli lite mysigt med höst, tända ljus, få ta på sig mysiga koftor och börja elda i kaminen!

Hur som helst så har ett till Luleåkalas hunnit passera och på lördagkväll tyckte jag liiite synd om mig själv som fick sitta hemma ensam med barnen och var t om avis på T som jobbade. Det gick i alla fall över rätt snabbt, att få vara mamma till två underbara töser gör det helt klart värt att stanna hemma. Jag hade inte heller orkat börja pumpa ut och tjorva för att kunna gå, nä det känns för bökigt. Det kommer fler Luleåkalas, och jag nöjde mig gott och väl med att gå på dagarna och äta festivalmat och få se Ebba överlycklig när hon fick åka karuseller.

Vi var in både torsdag och fredag, Ebba tyckte alla barnkaruseller var superroliga och hade åkt hur många gånger som helst om hon hade fått.


Kör bil


Kör Musse


Åkte i Musse och Mimmi (det var alltid väldigt viktigt i vilken hon skulle åka)


Kör motorcykel "Jag ska visa mormor att jag också kör motorcykel" sa E


Åker larven med pappa


Åker lilla pariserhjulet med mamma

Igår fick lilla Amanda smaka gröt för första gången, smaskens tyckte hon! Hon sprattlade med både armar och ben för att det var så gott.


Det här var ju JÄTTEGOTT!


Ebba var såklart också med och hjälpte till och mata, duktiga storasyster!


Lite gröt på näsan 



Idag har först haft lite främmande i form av Maria som jobbar på skolan, och sen när hon åkt så åkte vi på Leos lekland för det var typ 100 år sen vi var där med Ebba så hon kommer inte ens ihåg det! Vi var där i flera timmar så det blev att vi åt middag där också. Ebba var i himmelriket och sprang omkring som en virvelvind bland alla grejer, jag och Thomas turades om att klättra och åka lite rutschkanor, det är ju så kul!

Nu ska vi se "Alice i underlandet", vi har sett film varje kväll T är ledig för dom har hyrfilm för 5 kr här på affären. Superbra!

4 månader

Ok, jag suger på det här. Jag är riktigt, riktigt kass. Det värsta är att jag vet att jag kommer att ångra mig, det är en massa som jag glömmer bort som jag gärna vill komma ihåg. Men jag får skylla mig själv.

Idag blir lilla Amanda 4 månader! 1/3 år redan, vill inte att tiden ska gå så här snabbt som den gör. Den får gärna stå still ett tag... Hon är i alla fallvärldens solstråle och vill gärna vara med där det händer lite saker, ligga själv alltför länge är ingen hit. 

När hon har blivit stortjej så får hon även sitta med i sin matstol vid bordet när vi äter. Inga smakisar har vi börjat med ännu (förutom när Ebba lät henne smaka på hennes sked med kladdkaka. Amanda blev såklart överlycklig). Sitta och slå med leksakerna och sätta dom i munnen är superkul.

Stå upp är fortfarande en favorit! Precis som för Ebba. Dom är väldigt lika i utvecklingen än så länge.

Och precis som Ebba (gjorde och gör fortfarande) så somnar hon själv, bäddar om henne i spjälsängen och sen är det godnatt. Vaknar oftast 1 gång/natt och äter och somnar om på en gång. I bland har man tur och det är 0 ggr/natt och ibland har man otur och det är 2 ggr/natt. Det är väldigt märkligt att det känns som en "jobbig" natt när hon ätit 2 gånger, pinsamt. Ingen mardrömsnatt so far, *peppar, peppar, ta i trä*. Med Ebba har vi inte haft någon, eller jo, det var rätt så jobbigt i vintras när hon hade magsjuka på natten.

Midsommarhelgen när vi var på Sandön så började hon rulla åt båda hållen, men det är helt klart roligast att rulla över till mage som hon gör direkt man lägger ner henne.

Storasyster är bäst! Det är henne Amanda skrattar åt mest, och vi med såklart!

Ebba har även hon blivit en stortjej, för hon slutade med tutte/napp 30/6 (viktigt datum att minnas!). Jag trodde verkligen inte att det skulle gå så smärtfritt. Allt har gått som på räls med denna unge, men det får vi väl igen i tonåren... Melker slutade någon vecka innan, så Ebba hade hört att Melker gav bort dom till fåglarna, och då vill hon göra samma sak. Hon gick ut på gräsmattan och kastade dom till fåglarna och sen var Thomas och hämtade in dom också kollade vi att "jo nu har pippi-fåglarna varit och hämtat tuttarna till fågelbebisarna". Det har inte varit något gråt efter det, hon frågade några gånger efter om fåglarna tagit hennes tuttar, "ja och fågelbebisarna blev jätteglada" har vi svarat.

Så när hon varit så duktig så har hon fått ett Pippi-dockhus med grejer som är superkul att leka med. Hon leker mest med smågubbar nu, från Duplo, Pippi och liknande som hon har. Invecklande lekar som jag brukar sitta och le åt, dom konverserar en massa alla gubbarna.

Det är en massa frågor nu, hon frågar ofta vem som köpt saker tex.

I mitten av juli var vi ner till Sthlm en vecka, vi åkte bil ner men det gick helt över förväntan. Ebba skötte sig exemplariskt förutom när hon lurade oss att stanna på MAX i Uppsala på vägen ner för att hon behövde bajsa. Det behövde hon såklart inte. Amanda som inte alltid är helt överlycklig över att åka bil skötte sig också väldigt bra, några protestskrik blev det, men hon sov rätt mkt av resan. Båda barnen sov faktiskt ända till Umeå på ditvägen. Ebba blev less på Amanda när hon protestskrek och skrek tillbaka:

"TYYYST AMANDAAA! NU RÄCKER DET, SOV NU!!"

Vilket såklart inte alls hjälpte eftersom då tyckte A ännu mera synd om sig själv och blev ännu ledsnare.

Vi hade en toppenresa och vaaarmt hela tiden. När vi stannade för att tanka i Gävle och gick ur bilen var det som att gå av planet utomlands när man suttit i ac:n, 32 grader! Vi var och badade en massa, var det enda man kunde göra när det var över 30 grader, och vi var och badade på kvällarna också, satt på stranden till 20 och då var det 28 grader. Helt sjukt varmt, men så underbart med värme! Nackdelen är ju bara när man ska sova...

Junibacken besökte vi också, E var lyrisk över att få träffa Pippi, men lite blyg var hon för henne.


Tjoffsan i Nils Karlsson Pyssling




Nu är Ebba kompis med Pippi, för det sa ju faktiskt Pippi.

Sen blev det lite shopping och massa trevliga och härliga kvällspromenader runt djurgården! Det är så kul i Stockholm och jag var väl inte jättesugen på att åka hem... Men vi får helt enkelt åka ner igen! Dessutom vill ju träffa pappa och Henrietta oftare, och det är verkligen en godkänd "ursäkt" till att åka.

Nåja, nu är det ett mega-inlägg så får nog runda av här och försöka få fingrarna ur och försöka skriva oftare istället... 

Ebbas roliga kommentar som jag skrev på fb som hon sa i helgen:

Amanda hade bajsat när vi åt frukost så jag sa att Amanda har bajsat så jag måste byta blöja på henne. När vi kom tillbaka sa E:

-Har du bajsat ner dig din lilla snorunge? Har du det, har du bajsat ner dig din lilla snorunge?


Barn är underbara!:)


RSS 2.0