Jahapp...

Suck, suck, suck... När blir skiten om lägenheten klar? Jag vill verkligen slippa bry mig om den längre, trodde vi redan skulle göra det i fredags.

Less är bara förnamnet.

Långtråkigt?

När jag slutade jobba och gick hemma och väntade på att Amanda skulle titta ut så sa jag till Thomas "Jag kanske kommer att tycka det är långtråkigt att vara hemma" och han svarade att jag lär nog ha fullt upp. Och ja, vad trodde jag? Såklart är det långtråkigt att gå hemma tjock och inte orka göra så mycket (nu hann jag väl ändå sysselsätta mig en hel del dom veckorna jag hann vara ledig, och man behöver vara ledig och bara kunna ta det lugnt även om jag nu har svårt för det). Dagarna går hur fort som helst, och jag har absolut inte långtråkigt. Men jag önskar att det var liiite fler timmar på dygnet så jag skulle få lite mer tid till att fixa till här hemma!

Helgen rann iväg som vanligt. På lördagen kom mamma och Hanna och åt middag med oss och sen såg jag och T "Twilight-New moon" och den var såklart bra! Söndagen började vi med sovmorgon till 9 och sen gick Thomas på affären och köpte färskt bröd och fika eftersom det var Morsdag, varken min heller hans familj firar såna där dagar på något speciellt sätt (vilket är skönt!) så en god frukost med fika och kaffe efteråt räckte gott och väl till mig (jag är ju inte hans mamma heller för den delen). Efter frukosten åkte vi till storheden och handlade lite grejer som behövs för att få ner den gräsliga tapeten i vårt sovrum så vi kan få upp lite snyggare färger och kan flytta in vår säng dit (för tillfället står den i 3:e sovrummet på övervåningen som är tänkt att Amanda ska ha, eller om dom nu kommer sova i samma rum så blir det väl deras lekrum).

På eftermiddagen kom svärmor och Gunnar, så hon hjälpte mig att fixa i jordgubbslandet, det var hur mycket ogräs som helst tidigare som jag och T rensade bort förra veckan, så hon flyttade om en hel del plantor så det blev raka rader. Dom stannade på middag, så T grillade hamburgare, vilket aldrig är fel! Mamma kom också förbi en sväng och planterade rosen som jag fick av henne förra veckan. Så snälla barn är vi som låter våra mammor komma och arbeta på Morsdag!

När Ebba vaknar ska vi gå en prommis och utforska lite fler promenadstråk!


...

Idag jobbar T, tråkigt värre! Ebba ser på Musses klubbhus och Amanda ligger och sover här bredvid. Väldigt bra med Playhouse Disney, Ebba verkar gilla många program där och jag kan sysselsätta mig med att tex sitta här.

T var ledig tors-fre men det kändes verkligen inte som det, vi har haft en miljon saker att göra så jag var helt slut hela dagen igår. Igår fick nya ägarna nycklarna till lägenheten, vi hade bokat städfirma kl 9 igår morse och jag orkar för tillfället inte skriva mer om den saken mer än att den där jävla städfirman ska ingen anlita, helt sjukt hur dom betett sig. Det slutade med att Thomas fick åka dit 17 på em och köra ut dom efter att nya ägarna ringt.

Det känns inte som jag hunnit göra något här inne under veckan, ska försöka få lite gjort idag tänkte jag.

Amanda är hur snäll som helst och vaknar fortfarande bara en gång på nätterna. Det är så roligt när hon ler en massa och sprattlar med små benen och "pratar" med en. Ebba är fortfarande lika snäll och go med henne och vill ligga och mysa och prata med henne på mornarna. Igår hade hon tagit av henne både pyjamas och blöja när jag stod i duschen och kom med blöjan och skrek "hon har bajsat lite!". Ebba brukar säga att dockan gråter och att hon måste ge henne mat och drar upp sin tröja och matar henne. Hon håller dockan precis som jag håller A.

I veckan när vi var på väg till dagis så utbrast Ebba "Mamma titta!", hon hade råkat klösa bort en bit av sitt nagellack "Jaha, oj då" sa jag. "Vi måste åka hem och måla mer!" säger hon förtvivlat. Ehh, nä skulle inte tro att vi vänder vid Gäddvik för att åka hem och måla naglarna. Jag övertalade henne att vi målar mer när vi kommer hem.


Så här låg E medans karlarna flyttade, när hon vaknade så var hela hennes rum tomt


Sötaste lilla Amanda


2 sovandes sessor en morgon tidigare i veckan


Lovely

Nu har vi bott i VÅRT hus sen förra fredagen och man börjar väl förstå att det är verkligen är ens eget. Vi trivs hur bra som helst hela familjen och det är både småbarn och lite större barn i varenda hus i närheten, helt perfekt! Ebba verkar älska att bo i hus, hon vill helst ut direkt hon vaknat, innan frukosten. Det gör ju inte saken sämre att vi haft utlandsvärme sen vi flyttade in (nu är det tyvärr kallare) så vi har spenderat hela dagarna utomhus, suttit ute på altanen och ätit varenda mål mat! Nu har uppackningen såklart blivit lidande när det varit så underbart väder, men kartongerna står kvar så nog vet jag vi hinner med det där. Sen ska vi försöka börja spackla ena sovrummet så vi får upp nya tapeter där, helst vill vi tapetsera/måla dom flesta rum men vi får ta lite i taget, man hinner inte alltför mycket med två småbarn och när T jobbar på annan ort. Men det är helt lovely att bo i hus, älska, älska, älska!

E går fortfarande kvar på sin förskola några veckor till, men jag frågade på tisdag kväll om hon ville åka på onsdagen eller vara hemma med mig och Amanda "jag vill vara hemma i huset" var svaret så vi tog sovmorgon och hade ännu en härlig dag utomhus.

Vi har även hunnit vara på några promenader i området, det är så himla fint nu när det grönskat! T säger att det är som att gå i Bullerbyn när man går i gamla delen av byn.

Igår jobbade T natt så jag och barnen packade in oss i bilen och åkte 2 minuter för att spendera kvällen med Annika och Alice som också hade pappan på nattjobb, så himla skönt att ha så nära att åka! Barnen körde på i 180 tills vi åkte hem, och då var ändå klockan närmare 22.

Ebba har föresten slutat med blöja även på dagis för lite mer än en månad sen, hemma har hon varit torr rätt länge men det har varit lite svårare på dagis (dom har väl inte orkat heller när dom haft på sig vinterkläder) och när vi varit iväg till någon, förutom hos Es farmor där hon velat gå på toaletten läng. Vi har haft blöja på natten, på dagarna när hon vilar går det bra utan blöja. Inatt ville hon sova med trosor istället och det gick hur bra som helst! Hon vaknade till efter 23 och ville gå och kissa. Vår stora tjej! Ska bli skönt att förmodligen bara ha ett blöjbarn.

Idag vankas det kalas hos mamma som fyllde år förra söndagen och för lillasyster som fyller år idag! Jag och barnen ska dejta Emma, Kate och Louie på storheden när butikerna öppnar. Nu ska jag äta frukost, dricka kaffe och klä oss!

Ebba

Världens sötaste, roligaste och bara helt underbara lilla Ebba! T är borta och jobbar, han åkte igår och kommer hem imorgon kväll så vi har varit själva vi tjejer. Men jag kan inte klaga, vi har haft det hur kul som helst! För idag sov Amanda 4 timmar när vi kom från dagis så vi hann vara ute, leka med duplo, se Pippi, Bolibompa och sen har vi badat på kvällen och nu sover hon sött i vår säng. Det får hon när pappan är borta.

Igår var vi på Dollar store och köpte städgrejer och lite annat småplock, T började bli less och frågade om jag inte skulle gå och betala och Ebba säger "Snälla mamma, betala nu!".

När vi satt och åt middag och nästan är klara säger Ebba: "Mamma, titta i mitt rum" Jag: "Ska jag titta i ditt rum?" E: "Ja, Titti kommer inte ut" Så frågade jag om hon stängt in Titti i hennes rum, och det hade hon såklart och var så nöjd över det och skrattade "Nuu kommer Titti" när jag släppte ut henne.


Knasfian



Måndag

Packning pågår. Fyy hur det ser ut här när det är kartonger och sopsäckar överallt, och på toppen av det en massa leksaker som ligger och skräpar överallt! Sicken tur att vi snart har mer än dubbelt så stor yta att strö ut allt på!

Föresten så kommer vi flytta fredag istället för lördag, wiho! Vi har ändå tillgång till lastbil och bärhjälp och T är ledig så det blir perfekt! Imorgon ska vi och läsa av vattenmätaren som man tydligen ska göra tillsammans med säljaren. Blir nog att ta med lite småplock redan då, för han sa att vi kunde börja flytta redan under veckan om vi ville eftersom det redan var städat.

T har åkt till jobbet och jag ska lägga mig i sängen med lilla Mandisen, jag hoppas nästan på att stora tjejen också kommer över i natt för det är rätt så mysigt att ligga alla tre där!

Idag har vi packat, varit på promenad, ute i lekparken och byggt en massa sandkakor, eller tårtor som E bestämmer att det är.

I morse satt vi i soffan och ritade på hennes rittavla så tappade hon ner en grej till den på golvet och ville att jag skulle ta upp den (hade redan tagit upp den 2 ggr) så jag sa: "Nää jag orkar inte, mamma har ont i halsen" så det köpte hon på en gång och tog upp den själv. Sen åkte den ner igen såklart och då sa Ebbisen "Jag kan inte ta upp den mamma, jag har ont i halsen" och tog sig lite ömkligt på den.

Imorgon får äntligen E åka på dagis igen! Hon var bara förra tisdagen för sen blev hon sjuk igen som hon varit hela det här året känns det som! Jag var på utvecklingssamtal förra tisdagen också och det var såklart inga problem.

Hon kan vara väldigt envis (Ja det visste vi såklart)

Tycker om att sjunga och dansa

Leker bra med alla och är omtyckt av dom större barnen. Favvo-kompisen är Lova, och E blir
så besviken dom gånger Lova är sjuk eller ledig och tjatar om det ett bra tag.

Busig, om hon varit med på hyss och dom frågar om hon varit med svarar hon "nää" med bus i blicken.

Ja, mer kommer jag inte ihåg för tillfället men allt var bara bra.

Nu blir det sängen, natti.


Finaste flickorna i världen


Lördag

Lilla damen ligger vaken här bredvid mig, men är nog väldans trött (hann somna långt innan detta inlägg blev klart). Ebba tyckte att lillasyster skulle få sova i hennes säng inatt, inte riktigt än kanske.




Bamsen ska såklart vara med



Dagen har bjudit på fin-fint väder, och vi har varit inne och packat hela dagen. Ok, det var inte riktigt hela sanningen.

Vi började dagen med en prommis till ankdammen, jag var övertygad om att änderna kommit men tydligen så är dom sena som allt annat denna vår! Sen åkte vi och handlade lite, åt en varm korv och årets första mjukglass (för min del, jag tror T redan tjuvstartat på jobbet). Men SEN då har vi packat en massa timmar tills det blev dags för middag, som idag igen blev grillat! Det var så gott så vi sa båda två att det var ju väldans synd att man inte bjudit in någon på middag när det blev så gott! Marinerade kycklingspett och fläskfilé, champinjoner, lök, körsbärstomater, paprika och såklart halloumi. Det enda jag saknade var majsen som vi glömde, äsch jag blev proppmätt ändå!

Annars så har vi dansat, lekt och myst, det är så himla underhållande att titta på Ebba när hon leker själv. Med tex duplogubbarna: "Den pojken puttade mig", så puttar en annan gubbe ner pojken som puttat flickan.

För några veckor sen när jag hämtade E på dagis så satt hon och Tyra och lekte med prinsessdockor och såg inte att jag kom och Es docka sa: "Jag heter Maj-Lis" (Es favvofröken).

Det är lite jobbigt när E frågar : "Vad gör du?" ca 5 ggr i rad, "Vad heter han/han", "Vad heter han/hon då?" efter att få vetat vad första personen hette. Igår när vi var ute så sa en granne som gick förbi "Hej Ebba!", blygfisen vågade såklart inte svara utan flinade bara och tittade på mig och frågade "Vad heter hon då" direkt hon gått.

Ta kort ska man också göra "ta kort mig", "ta mer kort mig". Hur många som helst kan man ta utan att det räcker.

Damen är väldigt intresserad av tv-spel, wii vill hon gärna vara med och spela och nintendo DS har hon börjat spela själv! Hon vet var hon ska slå på det, var hon ska trycka för att det ska börja och om hon får game over, stortjejen!

Vi har även sett körslaget typ alla lördagar, och E brukar ofta få vara vaken lite längre på helgen och hon har stått och härmat alla danser körerna gjort, väldigt underhållande är vår Ebba! Nu har jag fått nedskrivet liiite saker jag kommer ihåg.

Imorgon blir det att handla fler flyttkartonger, om en vecka har jag tänkt att avsluta lördagen med en hääärlig bastu, inpackning och för att till sist lägga mig i en renbäddad säng!


T lyckades fånga ett leende av sötnosen på bild




Jag ryckte till innan jag såg att det var dockan som E bäddat ner så fint i As overall och mössa


Helg

Vi ska packa pappas kappsäck hela helgen, eller i alla fall lägenheten. Det kan ju finnas annat jag hellre gjort, fast jag tackar inte nej till vårt HUS som vi kommer ha nästa helg! Och vi kommer nog hinna med lite annat mellan alla flyttkartonger.

Ebba har haft en hääärlig dag. På förmiddagen var vi ute i lekparken och när vi satt i sandlådan och gjorde våra fina sandkakor sa hon: vad härligt att sitta här! Och sen har hon varit ute och grillat med pappa och då sa hon också: Vad härligt att grilla!

Nä nu måste jag se Modern Family.

Hej svejs


1 månad

Idag blir lilla sessan 1 månad! På ett sätt känns det som att det gått hur fort som helst, men på ett annat sätt så känns det som att hon funnits hos oss mycket längre tid än så! På torsdag ska vi till BVC för att väga och mäta. Förra måndagen vägde hon 4190 g.

Jag vet inte om jag kommer få någon tvåbarnschock, fortfarande känns det inte som en så stor omställning att gå från ett barn till två. Det som är. är att man inte har så mycket tid över till annat när man är själv med båda, fast det vette tusan om man hade tidigare. Som jag sa när vi var på mamma-fika: hellre två barn än höggravid och barn, jag saknar absolut inte magen!

På valborg var jag iväg med båda barnen själv för första gången, det blev mamma-fika, sånt är alltid trevligt även fast man bara hinner prata med en bråkdel när det är ett helt dagis med tillhörande mammor. Ebba var mest glad över att hon skulle få träffa Tilde.

På eftermiddagen var vi bjudna på middag till svärmor och Gunnar, vi blev bjudna på oxfilé och klyftpotatis, hur gott som helst! Thomas och Markus grillade lite spiralkorv med Ebba och Elvira också, så slapp vi andra gå ut och istället få den grillade korven serverat inomhus.

Helgen bjöd inte på så bra väder, vi åkte iväg på BH och storheden på lördagen. Sen hade vi tänkt grilla entrecoté men när det spöregnade ute så fick det bli plankstek istället, vilket aldrig är fel!

Det är endast 10(!!) dagar tills vi får nycklarna till huset nu! Jag har flyttfeber eller något sånt, känns helt sjukt att vi ska ha ett EGET hus! Det kommer bli att packa en hel del den här veckan, vi har packat 3-4 kartonger så det märks inte ens.

 

T har varit borta sen i söndags nu, han kommer hem i eftermiddag efter jobbet. Ebba saknar nog honom, hon sa redan igår fm "sen min pappa kommer jobbet", så måste man säga att det är över en hel dag till tills hon får träffa honom. Igår kom pappa hit, så då har hon fått roa sig, och han har fått träffa Amanda också.

Igår morse blev Ebba arg på mig och gick ut i hallen och stod och skrek "dumma mamma!" och skrek precis som Lotta, sen säger hon "blä" åt en massa mat, precis som Lotta. Hon tar inte alls efter.


RSS 2.0