Jul

Så har var julen 2010 över. Varje jul sen Ebba kom har bara blivit roligare och roligare, att få se hennes förväntningar, nervositet och all lycka är oslagbar! Hon åt inte särskilt mycket till middag för hon väntade på tomten och gick och kikade i fönstret titt som tätt. Vi var bara hemma på dagen och lagom till kalle så åkte vi till mamma och Håkan. Detta år var inte Ebba lika framåt när tomten kom, hon har blivit mer blyg sen dess och hon ville varkenvsitta i tomtens knä eller ge honom någon kram. Men en massa julklappar fick hon förstås ändå:) Tonvis med kläder, skrållan-docka med flera tillbehör, Hello Kitty-dator, spel, pussel, duplo bondgård, sängkläder och en massa annat!

Vi hade tydligen också varit snälla för vi fick pengar, lite olika köksgrejer, ett ljusträd från pentik som jag suktat efter (nu måste jag bara veta var jag ska ställa det, långt ifrån små klåfingrar i alla fall) och det bästa av allt var såklart en resa till Paris för hela familjen! Det ska bli sååå kul att få åka iväg, var evigheter sen sist! Vi kommer bo på ett hotell som ligger på Disneyland, så vi har gångavstånd dit. Ebba kommer vara lyrisk över att få se Musse och alla dom andra, jag tror ju själv att man kommer vara rätt lyrisk också:)

Ebba har jullov men T han jobbar såklart som vanligt. Han fick i alla fall vara ledig julen som tur var.

Amanda har börjat stå helt själv ibland nu, och går efter möblerna. Hon kan skrika HÖGT om hon känner för det, typ om hon inte får leka med kontrollerna, papper eller annat skräp hon lyckas komma åt. Eller om hon inte får förstöra Ebbas legobyggen och sno gubbarna och djuren av henne. Eller om man bara inte har tid att ta upp henne, då är det sååå synd om henne. Sötast är hon ändå och hon och Ebba kan roa sig väldigt länge tillsammans tycker jag. Idag lekte dom bla badhus i vår fatboy, och det var tydligen jätteskoj! Ebba brukar även dra med henne på sin bobby car eller Nalle Puh-tåget så åker dom till affären och handlar. Amanda har börjat klappa händerna och vinka, och är sååå söt och världens nöjdaste när man ger respons när hon gör det.

Nästa vecka blir Amanda 9 månader och Ebba fyller 3! Herregud, mammas lilla tjej. Kan inte förstå hur 3 år kan rusa iväg så snabbt..


Glad tjej på julaftonsmorgon


Världens finaste systrar


Luciatåg

Har precis strykt Ebbas lucialinne inför luciafirandet på dagis i morgon. Hon har såklart själv bestämt att hon ska vara lucia i år, och sötast av alla kommer hon också vara dessutom! Så imorgon blir det att gå upp betydligt tidigare än vad vi brukar, T jobbar natt så jag får ta morgonbestyren själv.

Igår blev Amanda 8 månader och 1 vecka, och då kom jag att tänka på att Ebba tog sina första steg när hon var precis lika gammal. Skulle kännas konstigt om A skulle gå nu, hon är ju så liiiten! Men det dröjer nog ett tag till för lilla damen, hon är inte lika vågad som storasyster. Och sen så är hon rätt nöjd med att ändå kunna ta sig överallt och kunna ta upp sig och kunna nå en massa saker. En sak till som hon tydligen lärt sig i veckan är att klättra upp för första steget i trappan (längre än så har jag inte låtit henne försöka ens, fick en chock när vi var hos C och hon helt plötsligt var på första steget. Sen var hon tvungen att testa samma sak när vi kom hem också).

Nu ska jag hoppa i duschen och lägga fram kläderna vi ska ha i morgon, så slipper jag tänka på det i alla fall



Förra årets lilla tomte-nissa. Jag hoppas att hon vågar sjunga lite detta år;)

Natti natti

Gnäll och funderingar

Jag är förkyld igen för ovanlighetens skull! 3:e gången på 3 månader, bra jobbat! Kan inte ha något som kallas för immunförsvar. Amanda verkar också vara lite krasslig, och nyss vaknade Ebba och hostade men när man kommer in så får man bara höra

-Gå härifrån mamma!

Jaja, snart är det jul så vi är glada ändå! Ebba önskar typ varenda grej som finns i katalogerna, ja förutom dom allra killigaste grejerna som ben10 och liknande eller vad dom nu heter. Vi har inte julbakat något än så det får nog bli i helgen för då är pappan ledig och sen är han bara ledig tisdagen nästa vecka och helst bakar jag med Ebba ostört så han kan ta och roa Amanda om det behövs.

Ja för att "gnälla" igen så ska jag skriva av mig lite om dagis. Igen. Dock måste jag säga att en av personalen varit jättebra sen sista samtalet, så det behövdes nog bara en spark i baken. Det har varit en vikarie i några månader nu, som Ebba (och jag, och andra föräldrar och barn) tyckt jättebra om. Hon engagerade sig verkligen i barnen och var jättegullig på alla sätt och vis. Tyvärr så slutade hon förra veckan trots att hon hade fått längre vik, men av vissa omständigheter så valde hon väl detta (det är inget vi fått veta av personal utan jag har fått höra det på omvägar). När vi kom måndag morgon var det en ny vikarie där, fast det var ändå för lite personal eftersom att den ena ord personal var sjuk (vilket har hänt otaliga gånger denna termin) och dom fick ingen vikarie för denna. Tisdag och onsdag var det en ny vikarie vardera dag. Jag tycker att det är helt sjukt att det ska få vara hur många olika vikarier som helst, det har säkert varit över 12 olika personer sen vi började i slutet av augusti. På Ebbas gamla, där hon gick ett år hann hon ha kanske 5 olika (inräknat ord som var 3 st), och då gick hon ändå längre och fler dagar. Man ser att Ebba tvekat på att gå in när hon ser att det varit nya personer var dag, och det förstår jag! Det som gör att hon vill gå dit är nog kompisarna, och det är skönt att hon funnit nya vänner. Ja, jag vet inte vad man ska göra, om man ska gå och prata med rektorn igen. Om det nu hjälper något, det var mest struntprat på föräldramötet. Vi kommer hur som helst byta avdelning till hösten eftersom att jag vill ha in Amanda på samma som Ebba och på den hon går nu så kommer ingen att börja skolan till hösten (kan ju hända såklart att någon slutar ändå) men jag hade ändå inte velat ha kvar henne på samma även om Amanda skulle få plats där. Det går inte att byta nu heller, för det är fullt på varenda avdelning. Cirkusen slutar aldrig, och man blir så trött! Det är tur att hon går så få och korta dagar ändå, för jag tänker abslout inte ta henne därifrån så länge som hon säger att hon vill gå dit, och tycker det är roligt.

Nu måste jag sluta fundera på detta för ikväll, annars blir det bara att ligga och grubbla hur länge som helst.


RSS 2.0