Denna underbara Ebba

Igår duschade jag och Ebba. Så tittade hon upp på mig och sa:

-Jag vill också ha såna där tissar.

-Jaha. Men det kommer du ju också få sen.
Svarade jag.

-Av tomten?! Säger hon glatt.

-Nää, men sen. När du blir lika stor som mamma!

-Jaha.

-Men du har ju också tissar, dom är ju jättefina.

-Men mina tissar är så små!

Ja så ska man hålla sig för skratt eftersom att det var en riktigt allvarlig diskussion;)


Gnällfian

Det är liiite jobbigt ibland när Amanda ska vara så himla social och knappt kunna roa sig själv. Idag är det verkligen en sån dag. Efter dagislämningen tog jag en promenad och då sov hon ett tag när vi kom hem också. Ja det är också en stor skillnad på E och A, E kunde sova hur länge och hur mycket som helst trots att hon sov hela nätterna medans A sover nästan alltid max 1 h (och oftast 2 ggr/dag, ibland 3 om hon sovit väldigt korta svängar) på dagarna. Fast A sover också hela nätterna från 19-20 - 7-8 på mornarna och hellre det än att hon ska vara vaken på nätterna. Får inse att barnen är olika och behöver olika mycket sömn:)

Hur som helst. Sen var det gnäll när hon vaknade, sen fick hon lunch och då var hon nöjd den stunden. Nu står hon och gnäller här vid soffan och vill upp i famnen, försökte muta henne med lite leksaker på golvet men dom var inte roliga länge. Utan istället lyckades hon hitta någon godis som Ebba tappat på golvet som hon hann smaska på någon enstaka sekund innan jag ertappade henne och förstörde det roliga.

Jag som tänkte städa, det lär ju gå väldigt bra med en gnällfia som blir nöjd så fort hon får vara i famnen och jättesur när man sätter ner henne (så var absolut inte Ebba heller, hon roade sig väldigt bra själv. Och var ingen famntjej. Nog för att det är rätt mysigt när hon vill mysa, men ibland måste man försöka få något gjort när stora barnet är på dagis).

Jag tror minsann någon längtar tills storasyster kommer hem från dagis, och jag med. Då kanske livet blir lite roligare för en 7-månaders bebis.

En helt vanlig lördagkväll

Det innebär alltså att jag sitter här i vår underbara soffa, med datorn, filten, vatten och godisskålen. Alldeles själv. Visst är det väldigt synd om mig? Nädå, jag har det rätt så bra och jag är van om inte annat. Det känns verkligen som att T jobbar vareviga helg, men han gör ju nästan det. Men någon måste ju dra in pengar, och inte är det ju jag som bidrar till det för tillfället. Som Ebba sa för några veckor sen när Thomas sa att han måste åka och jobba och tjäna pengar för att vi ska kunna bo i huset.


-Men pappa, du kan få låna pengar av mig. Det kan du.

Så söt så man dör!

 

T har varit borta sen tidigt i morse innan vi tjejer hunnit vakna och kommer först hem imorgon på morgonen. Men som tur är har vi roat oss hela dagen. Först fick vi besök av Cecilia och tjejerna och sen kom mamma och hämtade oss så blev vi bjudna på middag där.

Det är full fart på Amanda nu, reser sig mot allt så man får vara orolig alldeles för ofta. Sen är hon som en liten svans som ska vara med hela tiden. Går man till ett annat rum så kommer hon krypandes efter (om hon blir lämnad själv). Ibland vill hon bara upp i famnen så då står hon och hänger en i benet och gnäller tills man tar upp henne. Hon är betydligt känsligare än storasyster, och kan börja gråta om någon bara höjer rösten om hon är på det humöret. Så får se om det blir en liten drama queen av denna donna;) Världens finaste är hon i alla fall! Det är så roligt att se hur mycket glädje dom redan har av varandra, Ebba är alltid den som får Amanda på bäst humör och Amanda får åka runt som en vante i huset när Ebba ska ha med henne överallt. Och Amanda är Ebbas bästa kompis säger hon, så söt.


Nu ska jag njuta av lugnet och ensamheten.

 


...

Som sagt så ska vi snart börja med Amandas rum, eller om det blir bådas sovrum och det andra lekrum. Vi har inte bestämt oss än.

Fick mail för någon vecka sen, att Bombadill kommit med nya pallar, denna cupcake var FIN. Perfekt när det går att lägga grejer i också. Den hade passat in bra, frågan är bara om den ens skulle användas?


Snööö

I fredagskväll började det snöa rejält, det fortsatte till och från hela helgen och än så länge ligger den kvar. Ebba var lika lyrisk denna gång snön kom, och nu är det mer än förra gången. Vi tog fram boben i helgen så vi var ute och åkte. Thomas var ju ledig för en gångs skull, känns som att han jobbar varje helg.

På fredag ska jag på IDOL, har blivit bjuden av världens bästa svärmor! Ska med Linnea och några av hennes kompisar, så det ska bli jättekul! Var ett tag sen jag gjorde något skoj för mig själv.


Mästerfotografen Thomas. Inte för att jag är någon stjärna, men långt ifrån lika kass som min kära sambo! Jag tror man själv har minst lika kul som barnen när man får åka;)


7 månader

Alltså varför blir man lika chockad varje gång över hur fort tiden går?! Det är helt otroligt. Jag kan inte fatta att Amanda blev 7 månader i torsdags och att Ebba fyller 3(!!!) år om mindre än 2 månader, det betyder också att jag blir äldre, men det reflekterar jag inte över. Än.

Vi var på Amandas 6-månaderskontroll för snart två veckor sen, fast då var hon nästan 7 tom.

Vikten stannade på 7965 g och längden på 67 cm, jag trodde hon skulle väga över 8 men det gör hon säkert nu.

Jag var sjuk hela förra veckan, IGEN! Jag fattar inte vad det är, det var bara en månad sen jag var det. Det är så himla tråkigt när man vill kunna träna, så känns det som att man hamnar på ruta ett igen efter sjukdom. Jag drar väl på mig alla baciller som tjejerna har och Ebba släpar hem från dagis. Det var ingen hit att vara själv med båda barnen nästan hela tisdagen när man låg med feber, världens huvudvärk och halsont. Det var väldigt långa timmar fram till läggdags för dom båda. Det var första och sista gången jag tänkt vara själv om jag är sådär sjuk.

Idag var det fotografering på dagis, hoppas bilderna blev bra! Lotta sa att Ebba och Elsa är riktigt svårflörtade, haha. Söt tjejerna. Men det är tur att han är duktig och har sina knep för att få dom att dra på smilbanden;) Förra årets bild blev ju jättebra iaf. 

Det är fullt ös här hemma nu när bebisen börjat krypa, oftast drar hon iväg till storasyrrans rum för att hitta något att smaska på. Klart det är roligast där när det finns så mkt grejer. Ebbas spis och köksgrejer är också en hit, vi måste fixa ett kök åt dom sen när vi fått iordning Amandas rum. Ebba älskar att leka i Lillys kök så jag tror det skulle bli betydligt roligare (och betydligt mindre rörigt) om man fixade lite och kunde ha alla köksgrejer någonstans.


Syskonkärlek



Ebba leker frisör i sin polis-pyjamas. Tom en cape fick Amanda:)


Så här drar Amanda upp sig i soffan.
 

RSS 2.0