Ensam hemma

Ikväll är jag och Ebba själv hemma, Thomas har åkt på bio. Ebba somnade strax efter 20 så jag ska mysa och synda med lite chips framför tvn!

Idag var det jättefint väder på dagen, så vi träffade några andra mammor på arons och satt där och surrade, solade och fikade! Det var mycket trevligt tills det började komma mörka oroväckande moln! Jag, Helena och Erica + barn hade just badat och börjat klä på småttingarna när det började dugga lite. Vi skyndade oss att packa ihop våra saker och som tur var hade jag med mig regnskyddet till vagnen och paraply till mig själv, för i samma stund vi gick ut från arons började det bara att regna mer och mer. Såklart var det fullt på första bussen jag tänkte ta hem så fick vänta ca 50 minuter sammanlagt innan vi kunde åka hem! Det börjar föresten vara lite svårt att hålla Ebba i skuggan under ett litet paraply när hon tar sig överallt. Det har gått himla snabbt från den hon stod och gungade på alla fyra tills hon började kunna röra sig framåt.

Lulekalaset är i full gång nu och jag hade egentligen velat att vi skulle gå hela familjen ikväll när det är gratis, men då skulle ju Thomas på biooch dessutom regnar det till och från så jag är nöjd med att ligga hemma. Jag är sugen på att gå en dag men vet inte om vi har barnvakt. Hade varit kul att få komma iväg lite tillsammans... Men vi får väl se hur det blir!

Nä tror jag ska ta mig ett bad nu, på återseende.

Bortamatch

Idag ska Ebba få följa på hennes första bortmatch, eller det är ju inte hon som ska spela, det är ju jag. Vi möter Infjärden och jag är taggad som tusan! Nä måste packa nu så man inte glömmer någon av hennes saker hon behöver ha med!

Heja på oss!

Byske

Idag ska vi åka till Byske havsbad! Ska bli skönt att komma hemifrån lite och bara mysa på och ha det trevligt. Linnea kommer snart och hämtar mig så ska vi åka och handla det vi ska ha med oss i helgen! Vi har fått låna Håkans bil, så himla skönt! Skön att köra, bra med bagageutrymme och säkrare än vår lilla plutt!

Ebba ligger och sover nu, jag kännr mig också rätt så trött idag... Donnan ville vara vaken från ca 00.30-2.30, mindre kul... Man är ju inte van vid sånt heller.

Jaha tydligen hade det inte blivit publicerat det jag skrev tidigare idag. Nåja, har inte så mkt tid att sitta här, ska packa klart det som är kvar!

Föresten så blev bilderna på Ebba jättefina (såklart)! Får visa när jag har mer tid!

Osis DUST IT

Måste bara tipsa om en jättebra produkt från Schwarzkopf om man vill ha volym i håret,  I love it!!


Jag fick hem den igår så har inte hunnit prova den jättemkt, men kände på en gång att den passade mig perfekt! Det går en del hårspray annars för att jag ska få volym...

Så var den sommaren över...

Ja seriöst, det är slutet av juli och det har inte varit många dagar man kan vara lättklädd ute i solen. Fy så deprimerande... Jag påverkas verkligen av vädret, eller så kanske jag bara inbillar mig? Det har regnat hela dagen igår och idag, men undantag för några uppehåll. Iallafall idag när det var uppehåll så gick jag ut på promenad, och då verkade det bli mycket bättre väder, var så varmt att jag gick i linne. Men sen när jag började gå hem från lerbäcken då började regnet falla igen, och det var inte så lite! Det verkligen öste ner men jag hade såklart regnskydd till vagnen och regnjacka, men jag skyndade mig hem rätt snabbt! Var inte speciellt torr...

Gud vad skönt det var att vara i Kallax i helgen, bara mysa och ta det lugnt. Och i helgen blir det mysigt, för då åker vi till Byske! Hoppas, hoppas det blir sol!

Blä vad jag har noll skrivarlust, har inte haft det på länge... Kanske får börja skriva mer i skyddade bloggen så kan man skriva om lite mer! Nåja, man får väl se...

På torsdag ska vi och fota Ebba!

I Kallax

Sitter ute hos mamma och Håkan och skriver nu, vi har sovit här hela familjen!  Vi åkte hit redan vid 13-tiden igår och det var klarblå himmel hela dagen så vi var ute hela dagen. Det blev lite badmintonspelande och en promenad. På kvällen kom A-K med barnen och vi spelade Buzz och SingStar, så det blev rätt sent och Thomas och Hanna sover fortfarande. Nä jag måste få i mig lite frukost nu, magen kurrar.

Själv

Ikväll är vi själva jag och Ebbisen, fast hon sover ju. T är på lite fest med några arbetskamrater. Men han ska jobba imorgon så jag antar att det blir hyfsat lugnt. Har suttit här sen Ebba somnade och nu ska jag se Sex and the city!

Blä

Är rastlös och har inget att göra, ändå åkte Bettan precis! Och Anna innan henne. Så nyss skrev jag till Anna och frågade om jag och Ebba fick komma till dom så vi ska gå dit och umgås trots att det inte ens är en timme sen hon åkte från mig. Thomas slutar först 19 idag också.

Nä nu ska jag packa Ebbas grejer så vi kan gå! 


Dålig

Ja usch vad dålig jag är på att uppdatera här nu för tiden. Får se hur länge man kan sitta nu eftersom T jobbar, det har han gjort hela helgen och hela förra helgen. Så trist. Men som tur är är han mer ledig nästa vecka istället.

Jag försöker gå igenom huvudet och tänka på vad som hänt sista tiden, men som vanligt är det nog inget speciellt. Igår var vi hos mamma och åt middag igen, men man tackar väl inte nej när man erbjuds grillat? Eller inte annars för den delen, är ju så skönt att slippa laga mat själv.

Ebba har iallafall börjat äta mycket vanlig mat nu, och allt är så gott tycker hon! Det är en lättnad att hon är matglad så man slipper trilskas med det...

Imorse när vi vaknade poppade det upp en sak i mitt huvud. Började tänka på fotbollscuper. Åh vad jag saknar dom!! Piteå summer games och för att inte tala om Gothia! Sen fanns det ju massa mindre cuper också. Nostalgi... Det var ju det bästa man visste på somrarna, att åka iväg med laget på cup! Och det bästa var om man fick övernatta. Gothia är verkligen en upplevelse utöver det vanliga. Allt folk som är där och nya människor man träffar och bara att få sitta och titta på massa spännande matcher med utländska lag. Jag är glad att jag fått vara med två gånger! Första året vi var där så spelade vi mot dom som vann hela Gothia, ett lag från USA. Dom hade bara plockat ut dom bästa spelarna som fick åka och kan säga att dom var grymma! Kastade inkast lika långt som en hörna tex... Ja dom gjorde en volt innan dom slog inkastet. Hur som helst så förlorade vi med 4-1 eller något sånt. Dom tyckte iallafall att vi var väldigt duktiga och sa att vi var dom bästa dom mött hittills i turneringen (och med tanke på att halva laget skulle sluta efter Gothia och vissa som spelade hade knappt tränat så gjorde vi väl en hyfsad bra match mot ett så bra lag). Men jag var rätt slut efter att ha spelat back efter den matchen... Jag tror dom vann med 2-0 i finalen, som vi såklart var och tittade på. 

En annan sak jag kom på att tänka på var att lagen från USA (vi mötte dom jag skrivit om och sen ett annat lag därifrån andra gången vi var till Gothia) är att dom var mycket mer ödmjuka än här. Bad alltid om ursäkt och klappade om en om dom gjorde något fult. Efter matchen var dom också jättetrevliga och pratade med oss och ville byta tröjor (vi kunde INTE byta matchtröjor så vi fick byta t-shirts istället, hade varit kul om man kunde byta matchtröjor). Det andra laget vi mötte från USA tog kort på oss tillsammans efter matchen och gav oss massa små presenter. Den matchen vann vi nog med 3-0 eller något sånt, dom var inte så bra.

Piteå summergames var vi med i i kanske 8 år i rad? Alla år man fick iallafall, ända från första året! Kommer ihåg att jag tyckte det kändes jättetråkigt när man var med sista året och visste att man inte skulle få vara med året efter. Jag får hoppas på att Ebba vill börja spela så man får åka på fotbollscuper igen!

Nu var min nostalgitripp över! Måste gå nu för snart kommer Anna!


Besök

Snart kommer Helena och Melker hit och hälsar på! Ska bli kul! Idag är det fint väder! Det trodde jag inte, men inte klagar jag. Sol är så underbart! Föresten så har vi bokat en stuga i Byske nu! Vi åker med Linnea, Markus och Elvira. Det är så fint där så vi kommer säkert få det mysigt. En liten minisemster. Det är väl det vi har råd med ungefär... Vi behöver då hur som helst komma iväg en liten sväng hela familjen.

6 månader!

Blir min lilla älskling idag! Och guuud vad jag älskar henne, mer och mer för varje dag som går. Så underbart att se hur hon utvecklas och varje framsteg gör en överlycklig. Hon kan verkligen få mig på bra humör bara genom att le mot mig. Det är svårt att förstå att jag och Thomas kunnat skapa något så fint! Nu springer hon omkring i gåstolen och kommer och charmar mamma, min lilla prinsessa.

T jobbar helg, det är verkligen tråkigt. Jag och Ebba tog iallafall sovmorgon till 10.30 trots att hon somnade strax efter 21 igår kväll. Det var välbehövligt och väldigt skönt! Idag är det inte så bra väder så då behöver man inte ha dåligt samvete för att man sover lite längre... När vi gjort oss klara och Ebba ätit lunch åkte vi till storheden och shoppade lite kläder åt lillgumman på Lindex. Lite bortskämd får man bli när man fyller hela 1/2 år!

Nä nu ska jag umgås med Ebba, hon börjar vara lite hungrig. Ska verkligen bara njuta resten av sommaren av att vara mammaledig, tiden springer iväg så man får ta vara på varje minut som går.

Ang vagnen

Marre: Det är en Brio Happy -07! Är så nöjd med den! Hoppas du hittar någon.

I love pink

Skönt när det kommit lite sol och värme hit!  Hoppas det får vara sommar nu... Usch har ju varit så himla kallt nu sista tiden.

Helgen har passerat och jag har jobbat klart medan T började jobba igår. I lördags målade som sagt Thomas och vi hängde där hela dagen (var hemma först halv tolv på kvällen).

Igår gjorde vi inte så mycket, var till stan och fikade med Natalie, det var jättekul att träffa henne för det var ju några år sen vi sågs sist (shit vad tiden går!!). Idag har jag varit och klippt farmor och ätit lite lunch, när vi kom hem var Ebba trött så packade ner henne i vagnen och gick ut och satte mig och läste medans hon sov.

Föresten så har jag ju glömt att skriva att Ebba fått en ny vagn!! En rosa! Äntligen! Kan det blir för mycket rosa på en tjej? Nää absolut inte! Jag verkligen älskar rosa. Så vi sålde den gamla, skönt att vi fick den sålt! Den här går då in i bilen bättre än den gamla även om vi skulle behöva en ny bil... Men som sagt, det har vi inte råd med nu utan det får bli när T är klar med skolan. Det är det första vi ska köpa!

När man skriver så sällan nu så är det svårare att komma på vad man ska skriva, undrar varför det är så? Man har väl inte vanan inne... Såå det var nog allt för idag!



Lillsvampen innan vi ska ut på promenad

RSS 2.0