Uttråkad

Inget mer på tv ikväll, det enda man väntat på hela dagen och längre än så är Solsidan som äntligen började idag! Fast jag hade hellre velat att det skulle fortsätta gå 21.30 på fredagar. Samma med Robinson, det hade gärna fått fortsätta gå på lördagar. Men men, jag är ju hemma alla dagar för tillfället men ändå:) Helg är alltid helg.

Inte blev det mycket gjort här idag, vi fick besök av Annika och Alice som hängde med oss hela dagen! Lunch åt vi, och sen gjorde Annika kötbullar och mos till middag, mums! Var väldigt skönt att slippa laga mat i sitt eget hus, det händer ju nästan aldrig annars;) Jaja, inte gör det så mycket att jag inte fick en massa gjort. Var betydligt roligare att umgås med vuxet folk som jag har saknat en hel del i veckan, Thomas har jobbat så mycket dessutom.

Jag längtar såå tills Amandas rum är målat och fördigtapetserat, måste bli någon IKEA-tripp senare för inhandling av förvaring. Men kommer nog bli svårt med pengar till det nu eftersom jag vill ha med varenda krona jag kan till Paris;) Tur att inte Amanda kommer använda sitt rum så mycket på ett tag i alla fall. Jag vet att smaken är som baken men jag förstår verkligen inte hur man kunde välja denna gräsliga tapet som är uppe nu till ett barnrum? Och dessutom är det tapseterat sommaren innan vi flyttade in! Den är beige-orange aktig med något konstigt mönster på, har funderat flera gånger på vad det kan föreställa. Det enda positiva kanske, man har något att göra när man försöker lista ut vad det ska vara:)

 


Den gräsliga tapeten. Är det en blombukett, eller ett flygplan?
Eller kanske någon äcklig insekt? Bara fantasin sätter gränser;)

Nä, om kanske kanske skulle kolla runt på lite barnrum, eller kanske vara smart och gå och lägga sig snart. Tror det blir det första alternativet!


Snö

Är det inte -27 så är det snöstorm, kul. Ja hur som helst måste jag ut med brudarna sen och skotta, Thomas kommer ju inte hem förrän ikväll och ska det fortsätta så här hela dagen så kommer det behövas skottas fleeera gånger.

Ska försöka göra ett ryck idag om det tillåts. Städa lite, vika tvätt, tvätta mer och röja undan grejer i Amandas rum så Thomas kan börja ta ner listerna direkt imorgon! Inte blir det något ledigt för han trots att han är ledig hela veckan;) Nä då, jag ska såklart hjälpa till. Det är så kul att hålla på att pyssla hemma och se slutresultatet! Har varit väldigt stillastående på den fronten sen trappmålningen i höstas.

Sen till våren blir det ett kök till tjejerna, Ebba har tjatat om det sen hon såg Lillys fina kök. Nu står spisen här i köket och alla köksgrejer försöker man antingen trycka in i ugnen eller ställa på spisen, ingen optimal lösning med andra ord. Amanda däremot älskar att leka där och dra ut alla grejer, som hon gör just nu också dessutom! Så den används åtminstone:)

 

Jag har blivit lite beroende av vår Nespresso tror jag? Det är lyxigt att kunna välja om man vill ha vanligt kaffe, capuccino eller en latte:) Och så himla smidigt när man är själv! Thomas verkar ännu mer beroende än mig, får se hur länge kapslarna som jag hämtade ut förra veckan räcker;) Blir säkert att köpa lite när vi åker till Stockholm, fast dom får såklart Thomas ta i sin väska i såfall för jag kommer nog inte ha plats efter shoppingen i Paris!:)


Solstråle

Åh vad glad jag är att Amanda är sitt vanliga, glada jag igen! Idag när Thomas vaknade och var på väg upp efter sitt nattpass kröp hon i illfart skrattandes till sovrummet när hon såg att det var öppet och förstod att pappa vaknat! Sen är hon världens sötaste när hon alltid ska sitta och vinka och säga "Hej hej" och leka tittut när det är matdags, ja och all annan tid på dagen för den delen också, men just vid köksbordet slår aldrig fel!

Andra ord som lilla bebisen brukar yttra är "mamma", "pappa", "titta", "dä" och "ba" (kan mycket väl vara Ebba;))".

Nu ska jag fortsätta se filmen på 4:an. Imorgon ska jag och tjejerna ut om vädret tillåter. Båda har suttit inne sen i onsdags med untantag för besöket på vc. Vi är rastlösa och behöver roa oss!! Ut och åka bob, och sen vill säkert Ebba dra Amanda i babypulkan. Det verkar roa längre än bobåkning av någon oförklarlig anledning?!

Pencillin

Igår var min lilla bebis jättedålig. Hon hade över 40 grader och sov heeela tiden förutom när jag gav henne mat (tur att hon åt och drack ändå). Alldeles utslagen lite hjälte som ville vara nära mamma hela tiden. Jag ringde till vc för att berätta läget och hon ville att jag skulle komma in med henne för koll. Som tur var så var mamma ledig så hon kunde komma.

När dom kollade sänkan så låg och bara och sov i min famn när dom stack henne i fingret, men vaknade såklart till av det. Lillgumman. Hon var lite röd i ena örat så fick kåvepenin och idag var hon feberfri igen, skönt! Hon är fortfarande väldigt snorig, hostig och gnällig och vill helst vara i famnen den mesta av tiden. Men hon har orkat krypa lite idag i alla fall:)

Ebba hade såklart fått feber på morgonen men har då varit oberörd hela dagen så det verkar bara ha varit det om det nu inte blir värre i morgon. Hon hostar och snorar också.

Natten till onsdag så sov Amanda rätt oroligt och grät titt som tätt kändes det som. Idag sov hela familjen till 10.15! Behöver jag säga att det var underbart?!

Thomas jobbar natt i natt så jag passade på att åka och storhandla på maxi aaalldeles själv idag på dagen, så skönt! Det måste jag nog börja göra lite oftare.

 

Imorgon fyller min kära sambo år! Jag och Ebba får nog slå in lite paket imorgon när han sover. Vi kan väl ändå inte sysselsätta oss med annat än att bara vara hemma när dom är sjuka. Det är så trist när man bara kan sitta hemma, har varit hemma så mycket i veckan när Amanda varit sjuk!

Nä, vi får hoppas på friska barn nästa vecka för då är T ledig heeela veckan!


Fräscht

Jag som sett fram emot min egentid ikväll, och en dusch! Bara att glömma. Fick en feberfia som sover utmärkt på mamma. 

Bara att hoppas på att jag får borsta tänderna och tvätta ansiktet åtminstone. 

En småbarnsmammas underbara verklighet. 

Vardag

Nu är vi tillbaka till vardagen igen när Ebba börjat dagis igen. Både skönt och tråkigt. Veckorna gick så himla fort som hon var ledig, men hon var jätteglad över att få åka till dagis idag.

Min lilla bebis har blivit sjuk och har fått feber för första gången, den har legat kring 39 sen i söndags. Hosta när hon sover så har säkert fått springa 10 ggr till henne på två timmar sen hon lade sig. Ebba verkar också ha fått hosta för båda låg och hostade ikapp innan E somnade. Hon fick en till kudde och har inte hostat sen hon somnade *peppar, peppar*. Återstår att se om febern är på intågande där också. Amanda vill helst inte vara på golvet över huvudtaget när hon är sjuk, bara famnen som gäller. Jag får hemskt mycket gjort och självklart så är jag själv över ett dygn... Thomas sa att det skulle bli semester att åka på jobbet när feberfian tjöt så fort man inte kunde hålla i henne.


Tack. Och ja, jag har sagt att han semester när han åker på jobbet. Det har han när han jobbar även om inte barnen är sjuka och gnälliga!

Jag börjar faktiskt längta efter att börja jobba lite smått. Bara någon dag i veckan hade jag nöjt mig med. Jag känner att jag vill vara annat än mamma någongång, göra något nyttigt och inte bara prata med eller om småbarn dagarna i ända. Det är klart att dom är det underbaraste och bästa som finns, men man är annat än mamma också.

 

Jahapp, dags att gå igen. 11e gången eller nåt.


Ebba 3 år♥

Idag fyller vår underbaraste Ebba hela 3 år! Det känns inte som 3 år sen vi låg på BB i vår babybubbla med den underbaraste lilla människa man någonsin sett. Igår gick jag och tänkte på det jag tänkt dom sista 3 års 4 januari (nu blir det lite mer än det jag tänkte på igår, bara för att det sätter igång en massa fina minnen från denna dag).

Vid lunchtid:
Jaha nu hade vattnet gått och vi hade varit in till sunderbyn för kontroll, och på vägen hem köpte vi med mat från McD IFALL det nu skulle sätta igång. Hade inte den minsta känning men vi var så förväntansfulla och glada, för nu var det inte alls länge tills vi skulle få träffa det lilla livet som bodde i min mage. Högst 3 dagar kvar.

Eftermiddag:
Jag skulle försöka sova ett tag eftersom jag somnade sent och vaknade kring 7 för att gå på toaletten och då gick vattnet. Zara ringde och frågade om vi skulle ses, och jag sa att det kanske inte var så bra idé med tanke på att vattnet gått, och hon blev såklart alldeles uppspelt! Hur som helst så kunde jag inte sova för jag hade "mensvärk" som var irriterande tyckte jag, Thomas sov som en liten gris såklart och jag gick upp och satte mig vid datorn, när jag satt där hade jag ingen "mensvärk". Satt och pratade med Emma på msn och förklarade min "mensvärk" som inte gjorde ont när jag satt på den där stolen vid datorn, hon dumförklarade mig och sa att jag hade värkar och skulle ta två alvedon och gå runt så det satte igång:) Sagt och gjort, jag lydde hennes råd och det gjorde såklart lite mer ont;) Väckte sen Thomas efter tag för att jag var så irriterad på att han kunde ligga och sova så gott medans jag fick ha ont. Jag duschade och Thomas beställde hem pizza som jag knappt fick i mig. Sen åkte vi in till Sunderbyn efter middagen då klockan hunnit bli efter 19.

Kväll:
Låg med ctg ca en timme när vi kom in, sen fick vi gå och vandra i korridoren och bm sa att vi kunde gå och äta kvällsfika på BB. Jo tjena, det var det sista jag ville. Vi gick i korridoren tills jag var ca 2 cm från att spy ner Thomas som hoppade åt sidan, då lämnade vi spyan och jag fick bada. Tror vi kom till förlossningsrummet efter 22 och sen 1.04 så föddes det finaste vi sett♥

Tänka sig vilken stor, glad (fast det har hon alltid varit), duktig, klok och fin tjej hon utvecklats till på dessa 3 år.

Kalasat har vi gjort hela dagen, men än har vi kvar massa kalasande för dom som inte kunde komma! Först kom min farbror, hans tjej och mina kusiner och sen kom min mormor och Linnea och tjejernas kusiner. Så hon har fått massa fina saker som det har lekts med hela dagen.

Ebba beställde pizza till middag så det blev hemmagjord pizza idag, mmm så gott det är!

Jag ska nog börja gå och lägga mig snart, man blir verkligen helt slut efter kalas.



Tog fram lära gå-vagnen för någon dag sen, men den används
till annat för Ebba kan ju faktiskt gå. Hon tyckte det var jättekul
att den kom fram igen och förstod väl kanske inte syftet:)







2011

Så var 2010 även över, känns som att vi hann med en del det gångna året! Tror att det blir svårt för 2011 att slå det.

Vi började januari med 2-årsfirande för världens bästa Ebba, för att köra vidare med examen för T och start med det nya arbetet för hans del.

Vi bestämde oss hux flux att lägga ut lägenheten till försäljning i februari för att börja kolla på hus "på riktigt". Försäljningen gick bättre och snabbare än vad vi vågat tro, så vi stod där med ett påskrivet kontrakt om utflyttning sista maj utan någonstans att flytta!

Vi var och kikade på några hus som inte föll oss i smaken, och Thomas tyckte vi skulle åka på detta hus som vi egentligen skulle åka och kolla på samma dag som det var visning på vår lägenhet men som vi aldrig åkte på. Sagt och gjort, två dagar efter visningen fick jag ett samtal av Thomas som var på jobbet och sa "grattis, vi är husägare". Två veckor senare i mars var det dags för min 25-årsdag och en beräknad bebis 5 dagar efter det. Ingen trodde att hon skulle vänta tills efter bf och jag började vänta på storken redan veckan innan min födelsedag då jag slutade jobba. Men väntan blev lång (13 dagar närmare bestämt) och jag som inte alls räknat med att det skulle blir en april-bebis fick vänta ända tills påskdagens början den 4/4 03.39 då världens finaste Amanda såg världen för första gången. Redan då hon kom ut skrek hon högt, så det verkar ha hålla i sig.


Lilla, lilla sessan. Mycket har hänt på 9 månader.


Första mötet med lillasyster. Mycket har hänt med Ebba på 9 månader också.
Hon är absolut världens bästa storasyster!

I mitten av maj flyttade vi in i huset och den helgen och följande vecka så var det sommarvärme och vi spenderade hela dagarna ute och njöt av vår egna tomt!

Sommaren var inte någon höjdare til vädret sett, men vi fick en vecka i Sthlm med utlandsvärme och bad till åtta på kvällen!

Augusti kom och Ebba började på sitt nya dagis. Sen kom hösten och vintern och jag har nog mest varit här på hemmaplan och gått promenader, lite träning, massa förkylningar och en massa roligt sällskap med alla fina mammor och barn som jag fått lära känna här!

Sen har jag såklart under hela året fått umgås med min fina familj, släkt och vänner. Och under den korta tid jag hann jobba 2010 så hade jag också roligt för det mesta. Förutom när gravidryggen började säga ifrån ordentligt, men då är det tur att man har roliga arbetskamrater åtminstone.

Detta år tänker jag försöka att tänka mer på mig själv, såklart kommer tjejerna i första hand alltid! Men det jag menar är att jag ska försöka komma igång med träningen på riktigt igen som jag tycker varit alldeles för lidande sen Ebba kom. Jag mår så mycket bättre när jag tränar och då kommer jag hemifrån ett tag i alla fall dessutom och är säkert en betydligt roligare och piggare mamma när jag kommer hem sen! 

Jag hoppas att detta år ska bjuda på nya och roliga utmaningar! 


RSS 2.0