Bröllop, kalas, examen

Bröllopet var såklart jättefint och Malin såg ut som en prinsessa! Maten var jättebra, det enda som var synd att jag inte kunde dricka vin. Det kändes mindre kul att skåla med cola om jag säger så... Man blev dessutom sugen på att gifta sig, men det kostar pengar så det lär dröja... Året har då börjat bra, förra året blev det 3 begravningar och nu startade 2010 med ett bröllop. Det blir nog ett bra år!

Dagen efter blev det Ebbas "födelsedag", vi sjöng på morgonen och hon fick öppna paket.


Det hade hamnat en liten krokodilunge på så lägligt ställe

Sen på eftermiddagen kom släkten och firade 2-åringen!


Stora tjejen blåser ut ljusen på tårtan


Alla kusinerna fikar!

I måndags började allvaret igen, då började man jobba igen. Men hade ingen ångest, kändes som att man varit ledig rätt länge och Ebba var jätteglad över att få gå till dagis. På måndagmorgon var hon på strålande humör och ropade "JAA DAGIS!" när vi klev upp, och arg var hon när jag hämtade henne på eftermiddagen, för hon ville minsann inte följa med hem. Igår och idag ville hon däremot gå hem på en gång, men då har hon varit till 16.30 båda dagarna. Idag jobbade jag på salongen, och min rygg sa verkligen ifrån. Hade aldrig så här ont med Ebba, men idag kände jag redan innan lunch att det började stråla mot ljumsken och ut i rumpan och benet på vänster sida. Fast med Ebba hade jag knappt ont i ryggen, eller jo sista tiden jag jobbade så märktes det. Nu verkar det komma några veckor tidigare. Jävla skit säger jag bara... Jag går från att inte känna mig gravid till att bli höggravid på en dag ungefär. Nä, inte riktigt eftersom det varit lite jobbigt att böja sig ner nån vecka nu. Har fått sitta i ett läge hela kvällen, har gått som en gammal käring. Jag får så dåligt samvete mot Ebba när jag inte kan leka den lilla tid vi har på kvällen, det blir att sitta i soffan och läsa eller pyssla med något annat där. Som tur är så är hon en ängel och underhåller sig själv väldigt bra med sina dockor, men jag vill kunna vara med mer.

Snart tar min karl examen! På fredag rättare sagt, det är ju rätt coolt! Att två år kunde gå så snabbt, vem kunde tro det? Imorgon åker vi och sover hos Ebbas mormor och Håkan eftersom jag åker till Umeå strax efter 6 på morgonen!! Herregud, fatta tidigt man måste upp. Hoppas man somnar en sväng i bilen, det är tur att man slipper köra. Det blir jag, svärmor, Gunnar och Linnea som åker ner. Efter examen är klar så åker vi till Piteå, vi ska bo på Piteå Havsbad över natten. Det blir jag, Thomas, Linnea och Markus, vi fick det i julklapp av svärmor och G så det var en superbra present! Sist vi bodde där var jag också gravid, så jag får hålla mig till colan som vanligt.

Nu blir det att sova, är hur trött som helst.

2 år

I natt 1.04 fyller världens finaste tjej 2 år!! Vid den här tiden för två år sen så hade vi varit på förlossningen ca en timme och jag hade nog rätt så ont. Snart ska man uppleva det igen och jag kommer nog ångra mig mer än en gång när det väl satt igång, fast jag är absolut inte orolig. Jag var i extas efter Ebba fötts, och jag sa dagen efter att det här vill jag göra flera gånger! Men det är en otrolig upplevelse som verkligen inte går att beskriva.

Dom här två åren har såklart varit dom bästa i mitt liv, jag vet inte vad man gjorde innan man hade barn? Vad gjorde man med all tid?? Det har varit så mysigt och välbehövligt att få vara ledig under julen, att få sova ut, äta frukost i lugn och ro och bara ta dagen som den kommer. Jag tror att Ebba också har behövt ha lite ledigt, även om hon börjat fråga efter dagis lite smått. Men än så länge är det en vecka kvar tills man kör sista rycket innan man blir "ledig" igen. Ledig lär jag nog verkligen inte vara, bara från det vanliga jobbet, men man kommer nog att ha fullt upp varje dag med två små.

Det har hänt hur mycket som helst i Ebbas utveckling det här året, man kan föra diskussioner, hon sjunger en massa och har såklart börjat trotsa en hel del. "Jag vill inte" är favorituttrycket till mamma och pappa i alla fall, "jag vill inte äta, jag vill inte följa med" osv... "Jag kan själv" är också rätt flitigt använt, smöra mackan, klä på sig, klä av sig osv. Arg på katterna kan hon också bli, och det är svårt att hålla sig för skratt. "Åhh, Titti gå!", "Britney inte leka Ebbas lego", oftast har såklart inte katterna gjort något.

Jag har lite ångest för morgondagen, ja inte för att Ebba fyller år utan för att jag och Thomas ska på bröllop och kommer därmed knappt att vara med Ebba på hennes födelsedag. Såklart ser jag fram bröllopet, hon förstår ju inte att hon fyller år imorgon och det är inte ofta man blir bjuden på bröllop. Det kan vara gravidhormoner som gör att jag får dåligt samvete... Det är Malin som jag gått i samma klass som på gymnasiet som gifter sig, så jag och Lisette ska till Ls salong redan på morgonen och fixa varandras hår innan vi åker iväg till Råneå. Så onsdag blir det kalas för familjen och sen på kvällen åker mannen i huset till Umeå för att avverka 2 av hans 6 kvarvarande skoldagar!!!

Igår hade vi lite barnkalas, det var Ebbas kompisar Melker, Kate och Alice som kom och kalasade (även Louie, men han är bebis fortfarande så han kalasade inte så mycket). Det blev fika och även fiskedamm, Ebba tyckte det var hur kul som helst på Kates kalas så det var ju självfallet att det måste bli fiskedamm även på hennes kalas! Sen kom en del av min kära släkt förbi och fikade och grattade Ebba, det var min farbror och faster med familj. Ja och min farmor också, så totalt blev det 9 personer! På kvällen var hela familjen helt slut, jag undrar hur trött man kommer att vara när man ska ha kalas när dom är större.

Idag fick vi ställa klockan på 9 för att vi skulle till MVC 10.30. Magen hade växt en hel del som jag misstänkte, känns som att den spurtat iväg sista tiden! SF-måttet var 28 cm, jag går in i v 30 imorgon, och HB låg på 130 fastän jag slarvat som tusan med järntabletterna, jag kanske har tagit en tablett/vecka i snitt. Hjärtljuden låg på 140 och jag tror Ebbas låg på det hela tiden om jag inte kommer ihåg fel.

Nu har jag suttit här alldeles för länge, måste hinna packa allt jag ska ha med mig imorgon eftersom jag ska fixa allt på Ls salong. Sen måste jag lägga mig i tid när hon ska hämta mig 8.30, hur ska jag orka upp??

God jul och Gott nytt år

osv... Det har tom hunnit bli 2010, och vi har en liten Ebba som fyller 2 år om 3 dagar! Vår lilla ögonsten som förgyller varenda dag, man får skratta ofta. Det är verkligen roligt när man kan konversera så mycket med henne och leka "riktiga" lekar. När hon och T har lekt med dockvagnarna så stannar hon och säger att man måste akta bilarna innan man går över, så står dom still en stund och sen fortsätter dom!

Ebba var i extas på julafton när tomten skulle komma, hon och Elvira stod i fönstret och väntade på att han skulle komma. Direkt Ebba såg honom så började hon tokvinka och sprang sen mot dörren. Hon frågade efter paket på en gång och tomten hann knappt sätta sig ner innan hon försökte tjuva ett paket från säcken. Hon var inte det minsta rädd och gav tomten flera kramar och satt i hans knä. Helst ville hon ta emot alla paket, men hon hjälpte till att dela ut en del som inte var hennes i alla fall. Julen är helt klart bäst när man har barn! Jag som alltid har älskat julen älskar den bara mer nu!

Vi har svullat mat och en massa onyttigt under hela julen, precis som det ska vara. På juldagen var vi till mamma och Håkan och firade jul, sen på annandagen till pappa och Henrietta. Det har varit hur mysigt som helst och det är UNDERBART att inte behöva ställa klockan! Vi har verkligen haft sovmorgon varje dag, minst till 9 tror jag. Så Ebba behövde nog också få lite jullov. Jag vet inte riktigt vad vi gjort annars men dagarna har runnit iväg och vi har nog sysselsatt oss med något varje dag.

Nyår firades hos Helena, Christian och Melker. Hennes syster med familj var också där så det var 4 barn totalt, fast då var det en liten bebis. Barnen var glada hela kvällen och höll igång ända tills tolvslaget! Vi åt 3-rättersmiddag och bara hade det mysigt och trevligt!

Nu ska jag säga åt min karl att det är färdigspelat FIFA för i kväll!

RSS 2.0