Måndag

En dag närmare helgen! Och dessutom sa T idag att han kan komma hem tors kväll, jippie! Då kan han följa till bm igen på fredag, kul! Som vanligt är jag rätt trött på måndagar, och Ebba var också det! Tog ett tag att väcka henne och då var kl 7.30, det är skönt att hon tycker om att sova på mornarna i allafall. Det blev en lång dag på jobbet, har haft fullt upp. Har haft två utvecklingssamtal på eftermiddagen och det gick bra såklart, dom är ju så duktiga tjejerna! Ebbas mormor hämtade henne på dagis som tur var, och min mormor fick också följa med. Hon har det nog rätt ensamt nu så det är bra att hon får hitta på saker. Det var bara att laga middag på en gång, så liiite stressigt är det när man kommer hem och har ett hungrigt barn och själv är hungrig. Det är tur att hon alltid ska "älpa mamma laga mat"! Efter maten satt vi bara i soffan och myste och åt frukt och såg på bolibompa.

Jag tycker hon har blivit så duktig på att sjunga många sånger, det är lite roligt att hon sjunger "bä bä vita får", men sak samma, haha! Som vanligt älskar hon att hålla på i håret, man ska sätta upp det också ska hon kolla i spegeln, men hon brukar vilja ha bort det efter ett tag. Att hålla på i mitt hår är också kul, sitta och kamma och fixa i det, skönt är det!

För att inte glömma bort att jag faktiskt är gravid också så måste jag skriva ner lite om det. Jag mår jättebra, och hoppas att jag får göra det hela tiden som jag gjorde med Ebba! Imorgon går jag in i v 25, helt sjukt hur snabbt tiden går! Tur att man är gravid i 9 månader för annars hade jag aldrig hunnit förbereda mig, nu glömmer man bort det ibland eftersom man har så mycket annat att göra hela tiden. Men mysigt är det när man känner den röra på sig en hel del nu. Ebba pratar ganska mycket om bebisen, hon vill titta i boken man fått från mvc hela tiden. "Läsa bebis mamma" kommer hon och säger, vi måste nog låna lite böcker så hon får lite roligare böcker med bebisar att titta i. Bra minne har dom också, mössan jag köpte till bebisen på arcusloppisen hade hon sett en gång när jag visade den för Thomas och ändå kom hon ihåg att det var bebisens mössa en månad senare. Förra veckan när jag, hon och Titti satt i soffan och Titti höll på att slicka så sa Ebba "Titti slicka på bebisen" och skulle dra upp tröjan. Men då sa jag stopp, haha.

Nu vill jag att det kommer snööö, och Ebba vill nog ännu mer det! Hon var helt lyrisk när snön kom och ville vara ute hela tiden. Åh vad jag längtar till julen nu, vi ska bara mysa och äta en massa!


Bästisarna


Sötnosen hade radat upp hela gänget så fint en dag!




Första advent!

Idag har vi varit på skyltsöndag, Ebba tyckte det var superspännande med alla tomtar. Sen vi har fått hem leksakskatalogerna så är det lika kul varje dag att titta på tomtarna! Och när vi tog fram julpyntet igår har dom två tomtarna som hon bar omkring hela förra julen burits omkring flitigt. Hon fick i allafall paket, men när hon fick det så ville hon ge det till tomten. Det var samma på Doffi, där fick hon en liten godispåse och då ville hon ge tomten godis! Men sen satt hon och höll i sitt paket hårt tills vi kom till bilen då hon somnat med det i famnen.

Sen när vi kom hem så drack vi glögg och julmust och fikade pepparkakor och lussebullar! T hade tenta igår så det känns knappt som han varit hemma i helgen eftersom han kom på lördag em och åkte nu på kvällen. Nåja, man ser ljuset i tunneln nu. Men det känns ändå så jobbigt när han är borta nu, fastän man vet att det är så kort tid kvar! Nu innan jul kommer jag jobba mer också, jag ska jobba så mycket jag orkar innan det blir dags att vara hemma igen! Eller det kommer ju ändå vara deltid med tanke på att jag är själv med Ebba på veckorna, men det kommer blir lite mer dagis.

Förra torsdagen fick jag ett tråkigt samtal av min mamma när jag åkte från jobbet. Min morfar hade dött... Han hade bara ramlat ihop hemma. Min lilla morfar som var världens snällaste, alltid glad och älskade djur. När dom var här och hälsade på förra månaden så var såklart Titti som ett plåster på honom. Alla som träffat henne vet att hon inte har alla hästar hemma, haha. Nä men hon är väääldigt social och älskar att slicka på folk, knäppkatt. Så hon stod i morfars knä och slickade han på flinten! Och han var så glad, haha. Han var gammal men man får ändå en chock när det kommer så oväntat, han har klarat sig så många gånger förr. Det blir 3e begravningen i mitt liv, och dessutom 3e begravningen på 8 månader! Nu måste det verkligen vara slut på alla tråkigheter för ett bra tag...

Det får räcka, nu måste jag sova så man orkar upp imorgon till en ny arbetsvecka!


Snö!

Det snöar, och har gjort det sen i morse. Så mysigt, jag älskar när första snön kommer! Ska bli kul att se vad Ebba säger när jag hämtar henne från dagis, när det var liiite snö på marken tidigare så ville hon stå i fönstret och titta och när man gick ut så ville hon gå på snön på dom få ställen det låg pyttelite.

Jag blev ledig idag och eftersom Ebba varit ledig fre förra veckan och mån-tis denna vecka så var det lika bra att hon fick vara på dagis ett tag idag. Vi är lediga imorgon också! Jag har hunnit vara på storheden och titta lite, och sen varit och handlat på maxi. Shit vad skönt det är att handla utan barn ibland, värsta lyxen!

I lördags på morgonen bestämde vi att vi skulle åka en sväng på IKEA eftersom dom hade en tvbänk sänkt med 20% till på söndagen och vi hade ändå tänkt att köpa den sen så det var lika bra att köpa den nu när det var så mkt rabatt. Vi tog med huliganen och det gick jättebra, vi började med att äta lunch och fika och sen fick hon gå själv tiden vi var där. Inga hål i huvudet denna gång och hon följde med åt rätt håll! Det gick ju rätt snabbt eftersom vi inte skulle ha något mer, så det blev inte att kolla på så mkt heller. Sen åkte vi hem och lastade av grejerna och vidare till bergnäset för att äta middag hos Ts farmor. Som vanligt blev man så mätt så att man höll på att spy, men man får skylla sig själv när man trycker i sig så mycket.

Annars har vi varit och hälsat på Ebbas farmor och Gunnar och haft besök av Helena, Christian och Melker som lagade middag åt oss här hemma.

Nu ska jag ta det lugnt ett tag innan E ska hämtas.

RSS 2.0