...

Hahaha, den är så himla klockren!!!



2

Två dagar kvar att jobba sen blir det juuuulledigt, gud så underbart! Idag har vi bara haft mys på skolan, tjejerna har haft egen hårvård och vi har lyssnat på EMD. Haha, absolut inte min skiva, men den var i cd-spelaren och den var helt ok. Julmusik är aldrig fel så länge det är jul! Imorgon blir det också bara mys, vi har gemensam julavslutning med dom andra.

Förra veckan jobbade jag hela veckan, och det gick hur bra som helst! Det är verkligen roligt att jobba, det enda som är jobbigt är att kliva upp på morgonen och vara tvungen att ställa klockan. Så det ser jag fram emot nu under ledigheten, att slippa ställa klockan. På dagis var det ju luciatåg på måndagmorgon och Ebba var rätt trött och stod bara och tittade chockerat på alla föräldrar som var där, sjunga hade hon inte lust med. Men det var väl typ en som sjöng och en som dansade, föräldrarna hördes däremot. Sötast av alla var hon såklart! Sen hade dom julpyssel under veckan så nu har man fått hem det första julpyntet som Ebbisen gjort (med lite assistans skulle jag tro, helst smällkaramellen).


Sötaste lilla tomtenissan

Imorgon kväll kommer T hem, och förstå att sen är det bara 1 1/2 vecka kvar av skolan!! 2 år har rusat iväg och jag kunde väl aldrig tro att det skulle gå så bra som det gjort den dagen han började skolan. Det ska bli så himla skönt att ha honom på närmare avstånd, och få hem honom varje dag det första halvåret i allafall. Hur som helst så har gjort bort det tyngsta nu, sen kommer vi båda ha jobb (förhoppningsvis) så det kan ju bara bli lättare. Det har snöat hur mycket som helst här hela dagen så man har fått plumsa i snön. Det ska tydligen vara likadant imorgon så man kommer vara orolig när T ska köra hem, jag har blivit så orolig för just långkörningar sen jag var gravid med Ebba. På tal om det så kommer jag såklart att åka ner till Umeå när han tar examen och då kommer Ebba få vara hos mormor eftersom vi ska sova på hotell och bara mysa på. Det är verkligen på tiden att vi hittar på något, det enda vi gjort själva sen Ebba kom är att ha varit på fotbollsmatchen i somras. När 2an kommer så lär det väl inte bli oftare.

99

Nu är det bra tvåsiffrigt tills bf är, alltså 99 dagar kvar tills lillebror/lillasyster är beräknad att komma! Jag säger det igen, shit vad fort det går! Jag börjar längta efter bebisen en del, eller vi rättare sagt. Ebba pratar ju rätt ofta om bebisen, och det ska bli spännande att se hur hon reagerar när det kommer en ny familjemedlem. Jag känner att det börjar bli liiite tyngre med vissa saker, typ krypa runt på golvet efter grejer, komma förbi om det trångt och böja mig vissa stunder om man har obekväma kläder på sig! Nä tacka vet jag leggings och tunikor, det är dom bästa kläderna för en preggo. Samma tyckte jag när jag väntade E, mammajeansen var inte lika sköna!

Helgen har varit riktigt mysig! Jag jobbade fredag så Ebbisen fick en ledig dag hemma med pappa. Efter jobbet åkte jag förbi maxi och handlade lite. Strosade på rätt länge för mig själv och tittade på saker, pratade med Sofia och sen med mamma som jobbade. På kvällen såg vi idol och jag tyckte det var en rolig final eftersom jag helst ville se Calle och Erik stå där. Men vad var det med Eriks flickvän, vad hade hon för fel?! Gud så skämmig tjej, jag kunde knappt titta på det för att det var så pinsamt!! Igår stod det en massa om det på internet, på fb finns det flera grupper som typ heter "Vi som skäms för IDOL-Eriks flickvän". Haha, jag var tydligen inte den enda som tyckte hon var pinsam!




Här är klippet om någon missat det!

Lördagen startade jag och Ebba med att baka pepparkakor efter frukosten, vi sov till 8.30 så det var skönt! Ebba åt en massa deg och även en del mjöl. Roligt tyckte hon då att det var eftersom att vi höll på över en timme. När hon sovit åkte vi på maxi (igen) för att storhandla och träffa tomten som var där! Ebba vinkade direkt hon såg tomten och ville bjuda honom på pepparkaka som hon fick av tomtemor, hon är inte snål. Hon fick en julstrumpa av tomten som det var en bok, en mandarin och russin i. T åkte på hockeyn med Benny sen efter middagen men innan han åkte så fick han ta upp granen och julgranspyntet så jag och Ebba klädde den, och den blev så fin! Sen bakade vi rocky roads och efter det började Robinson så Ebba fick vara uppe ett tag och sitta och mysa med mig i soffan innan läggdags. När Thomas kom hem åt vi lite räkor och slötittade på Paradise Hotel. 

Söndagen började med att vi sov till 8.30 igen. Sen var vi bara hemma tills vi åkte till stan för att titta på Julkalendern! Ebba såg lite chockad ut och satt och tittade väldigt intresserat hela tiden, det var jättemysigt att gå och se och roligt var det! När vi gick till bilen blev hon jättearg när hon fattade att vi skulle åka hem, hon ville se mer på tomten så hon tyckte nog att det var väldigt spännande. När vi kom hem sa hon att tomten var busig, och han var ju faktiskt rätt tokig! Ebbas farmor och Gunnar kom förbi en sväng sen och efter det gjorde jag pizzadeg så idag gjorde vi både vanlig pizza men även calzone! Såå gott!

Imorgon har Ebbisen luciatåg på dagis så då ska hon vara tomtenissa! Ska bli kul att se om hon kommer att sjunga något eller om hon kommer vara chockad och titta på allt folk. Nä jag ser att klockan är aaalldeles för mycket, ska upp om mindre än 7 timmar så nog vet jag att jag kommer att var hur trött som helst imorgon!

Trött

Gud vad trött jag är, blir att lägga sig tidigt idag. Imorgon är jag ledig eftersom morfar ska begravas... Usch. Ska bli skönt när det är över.

Helgen gick lika snabbt som vanligt, var hos bm på fredagen och hjärtljuden låg på 136 denna gång. På eftermiddagen åkte jag till salongen så fick Annika klippa mig, det behövdes verkligen! På lördagen var vi pch köpte lite julklappar på eftermiddagen, det var hysteriskt med folk på BH! Ebba fick vara hos sin farmor så man tycker ju ändå att det är hur skönt som helst att handla utan barn. Sen åkte vi till mamma och åt smörgåstårta och sov även över där eftersom det blivit så sent att åka hem. Dom har rätt många tomtar, stora sådana! Ebba tjatade om tomtar i säkert 2 timmar när vi kom dit. Hon är verkligen helt galen i tomtar! Det och mata katterna höll hon på med hela kvällen och morgonen dagen efter.

Det blir hektiska veckor innan jul nu, kommer att jobba rätt mycket så får se hur slut jag är på kvällarna! Är nog trött nu, men det är speciellt måndagar och tisdagar när man måste gå upp så tidigt. Ebba vill ju också gärna sova ett tag på mornarna. Det ska bli så himla skönt att vara ledig under jul och bara ta det lugnt och förhoppningsvis är det en massa snö så man kan vara ute.

Ebba har börjat trotsa en del, och ska göra allt själv. I morse skulle hon klä på sig allt, så det tar ju lite längre tid. Men hon blir bara bättre och bättre på det! Tar efter en massa gör hon, både bra och dåliga saker! När hon gör något dumt så brukar jag säga "Åhh Ebba", så nu ibland hör man "åhh mamma" när det är något som hänt!


Ute i lekparken början av nov


Tar hand om dockan

 
Sötnosen! 


RSS 2.0