Min första Morsdag

Det känns väldigt, väldigt bra! Nu är det inte länge kvar till jag och Ebba åker ut till Luleå airport som det numera heter... Gruvar mig lite för resan men nog ska det gå bra! Min resväska är verkligen trasig nu... Den blir bara trasigare för varje gång jag använder den. Måste köpa en ny men det är inte direkt billigt... Skulle behöva köpa nya löparskor och fotbollsskor också. Nä nu blir det middag och sen sista packningen (har för en gång skull packat lite till mig själv så då får vi se om jag klarar mig det på det).
Nu har sessan vaknat så nu är det dags för mat för henne innan jag själv äter.

Imorgon bär det av

För mig och lillhjärtat! Då åker vi till Ebbas morfar + fru i Sthlm, ska bli jätteroligt! Blir  ett kort inlägg eftersom jag bara väntade på att T skulle natta Ebba så vi får se Eurovision (läs jag, för det är inte Ts idé)! Och nu var han redan klar. Nu ska vi dricka milkshake och mysa i soffan!

Ciao

Fotboll!

Jaaa idag ska jag äntligen få åka och träna fotboll! Ska bli grymt skoj! Även om man inte lär ha så många rätt... Ebbas mormor kommer hit och är med henne.

I helgen har vi inte gjort mycket, lördag ville sessan vakna 6.50 så det var bara att kliva upp. T gick upp med henne först men jag kunde såklart inte somna om när jag väl kunde få sovmorgon så gick upp efter en halvtimme och började dammtorka hela lägenheten istället. Thomas tyckte jag var knäpp. När jag stod och torkade i köket såg jag en som kom hem från en joggingrunda och sa: vem orkar springa den här tiden?! Thomas sa: Ja det är nog flera som undrar hur man orkar dammtorka den här tiden på morgonen... Hur som helst så var det skönt att få ha dammtorkat och dammsugit hela lägenheten när klockan var strax efter tio. Söndag sov vi till starx efter 9! Skönt var det.

Nä blir inte någon mer uppdatering för tillfället, ska ut och gå en sväng innan det är dags för middag!


Sommarkrysset

Vi sitter och ser på sommarkrysset! Eller T håller på att försöka få Ebba att somna och jag har en klängig katt på mig. Ebba vaknade innan sju och har knappt sovit på hela dagen, förutom några power naps. Så då blir hon en tjurig och grinig liten dam! Skööönt att ha avlastning!! Gud så underbart när man är 2! Skulle bara skriva en snabbis när det var reklam för nu ska Jason Mraz sjunga och det vill jag inte missa!

Inkompenta säljare

Nu har jag bokat resa till Stockholm! För det första så är det väldigt dåligt att man inte kan boka ungdomsbiljett  via internet när man reser med barn under 2 år utan måste ringa dit! Är det så svårt att ha en ruta man väljer om man har med sig ett barn?! Vi lever ändå på 2000-talet nu så fattar inte varför det ska vara så besvärligt. Men det är väl för att dom flesta i Stockholm får barn när dom är över 30...

Sen var det nån rookie eller trög person som jobbade, helt seeeg och trög! Jag sa först att jag skulle boka biljett och flyger med barn under 2 år. Ja dom flyger gratis säger han. Jag: Jamen det går inte att boka via internet man måste ringa. Han: Jaha. Han: Vad heter barnet? Jag: Ebba. Han: Hur stavas det? Jag: E, b, b, a! Ehh, ja det går ju att stava på så många sätt.. Han: När är hon född? Jag: 080105. Han: Första januari eller? Jag: Nää 5:e...   Sen skulle han ha min e-mail. Han: Blir det O då? Jag (fattade inte vad han menade):  Nä E, Hedman. Han: Man kan väl inte ha å,ä,ö i e-mail? Jag: Nä, men HEDMAN, med E. Han: Jaha ja jag har skrivit Högberg eller vad han sa. Åhh jag blir galen på inkompententa idioter. Anställ dom som kan något och klarar av att boka resor åt folk. Usch.

Nä dags att sluta, jag och Ebba ska gå till svärmor och hälsa på! Sen kommer Thomas hem! Jippie!!


Snyft snyft

Nu är det bara några enstaka sidor kvar att läsa av min kära bok! Funderar på om jag ska börja med Snabba cash sen som T tjatat om i ett år ungefär.

Ebbisen ligger och sussar nu, hon har somnat klockan åtta så jag hoppas hon vaknar snart så får vi byta blöja och ge nattmålet. Ska passa på att borsta tänderna och göra mig själv i ordning för natten strax. Igår var vi på bvc, hon väger 6550 g och är 63,2 cm lång, shit vad dom växer dom små liven! Vill att hon ska vara min lilla bebis lääänge!

Som det ser ut nu kommer jag åka till Sthlm nästa söndag! Wiho, vill verkligen! Hmm när jag skriver det så kom jag just på att jag skulle ringa pappa ikväll, nåja gör det imorgon kväll istället. Jag har inte varit där sen oktober och Ebba måste ju få hälsa på pappa och Henrietta och Zara och Markus och se deras nya lägenheter som jag inte sett ännu! Och sen hinna hälsa på mina kussar och faster!
 
Ikväll har jag varit lite upptagen så är nog därför jag glömt att ringa. Kom från Agneta strax efter fem där jag varit och klippt henne och ätit middag. Gick direkt från en långpromenad hem till henne. Sen kom Therese och hälsade på innan fotbollsträningen och Ebba blev först lite ledsen men det gick över efter nån minut när Therese busat lite med henne! Så har jag sett frusna män söker kärlek och pratat med T efter det och nu sitter jag fortfarande här!

Åhh vad jag är sugen på att spela fotboll! Såg en allsvensk match på tv i söndags och man bli inte mindre sugen... Till veckan måste jag få barnvakt så jag kan åka! Det kryper i benen! Får se hur många rätt man kommer ha på planen... Inte många skulle jag tro. Kan ju hoppas att man får lite bollkänsla efter några träningar. Sen blir det inga problem att träna när T får sommarlov, vilket bara är 3 veckor kvar till!!

Lösenordskyddat

Lösenordsskyddat inlägg

Natti natti

Har knappt varit hemma idag, först ute på prommis (trots det kalla blåsiga vädret) och sen hämtade mamma oss också åt jag middag där. Sååå kort och gott. Inte mycket som hänt idag! Nu är jag trött så ska läsa lite innan jag sussar. Imorgon är det BVC 10.30, ska bli kul att se hur mycket och väger och hur lång hon är! Var över en månad sen sist.

Goo natt

Bisamråttan

Glömde att skriva om bisamråttan. Visade den för Thomas när vi gick hem från kvantum igår. Jag sa: kom så går vi en liten sväng och ser om vi ser djuren! Och jo, mycket riktigt så var den där, han tyckte den var jätteäcklig och den kröp in i något rör där vid vattnet. Sen kom den ut och simmade iväg. Jag berättade att Helena gick ner lite och försökte knäppa kort men att den simmade iväg då. T sa att han ALDRIG skulle gå längre ner än på gångbanan. han fick rysningar hon var nojjig när vi gick hem. Jag får gå med Helena och Erica i veckan och se om vi ser dom igen.

T berättade att han läst i illustrerad vetenskap att dom hittat en skalle från en gnagare som levde för jättelänge sen. Den hade varit över 3 METER lång och vägt mellan 1-1,5 TON! Fyyyy så äckligt! Tänk och ha en sån råtta efter sig... Jag undrar hur stora tänderna var?! Den värsta fiende den hade haft var den sabeltandade tigern, det säger rätt mycket... Tur att såna djur dött ut!

Nä nu ska jag till sängen

Tjohejs

Nu var helgen över igen då som vanligt. T åkte till Umeå kring 20 ikväll och jag badade Ebba då och sen blev hon grinig för att hon var så trött, så nu sussar hon sött. Skönt! Ska strax gå och lägga mig jag också så jag hinner läsa lite bok innan det är dags för mig att sova.

Vad har vi hittat på i helgen då... I går åkte vi en sväng på K-rauta och tittade på trätrall, hoppas vi köper något snart!! Jag vill göra allt på en gång, tapetsera våra fondväggar också helst NU om jag fick bestämma, men det får jag inte för det är inte jag som ska göra det. Vi har redan tapeterna hemma, och jag tänker inte säga hur länge vi haft dom hemma... När vi kom hem tog vi en promenad till kvantum och handlade lite och sen spenderade vi bara kvällen hemma med att se på körslaget och sen Rambo 4 som jag såklart somnade till. Jag som varit så glad över att jag lyckats hålla mig vaken många filmer senaste månaderna. Men nu var det kört igen, var samma visa förra helgen. Det är inte många filmer som jag sett klart, och det är så irriterande för det är massa bra filmer jag somnat till. Föresten, ang körslaget så blev jag så besviken på Brolles sista låt "Living on a prayer", det var så tamt! Känns som att det var det dom förlorade på. Trist, för dom har varit så duktiga annars.

Nä nu ska jag lägga mig i sängen bredvid världens vackraste!

Surr surr

Ebba ligger och surrar järnet med T som ser fotboll. Inte brukar hon prata så mycket med mig, hon berättar väl för pappa vad vi hittat på i veckan!

Lördag

Så var det helg igen och man har sambon hemma! Dock ligger han och sover (ovanligt?). Vi är ju trots allt småbarnsföräldrar nu så man måste vänja sig vid att vakna tidigare, hihi. Ska ändå väcka honom snart så vi kan äta frukost och dricka kaffe och se nyhetsmorgon. Jag låter som en pensionär! Vi somnade rätt sent igår. Ebba ska också få komma upp från sängen om hon inte somnat om.

Igår gick jag, Erica och Helena till Babyproffsen som bytt lokal. Var jättefint väder igår så det var himla skönt att gå på långpromenad. Sen gick jag och Erica till stan på Lindex och jag gick sen på Doffi och sen gick jag hem den långa vägen och åt lunch. T kom hem redan strax efter tre och eftersom det på något vis blivit punka på ett av bakdäcken på bilen så fick ta en promenad till affären också. Tur att det var fint väder i allafall. Promenaderna igår blev 19000 steg.

Nu har jag varit duktig och lagt in bilder från kameran. Så då får jag bjuda på lite! Kommer nog föresten att börja lösenordsskydda vissa inlägg ibland, så ni som vill ha lösenord kan maila mig på [email protected].

Ciao

image44
Lillsessan på promenad förra helgen

image45
Ebba hos hennes mormor på valborg

image46
Ebba sitter i Tildes bumbo

image48
Spanar in vad Tilde gör

image49
Tildes gunga var jätterolig

image50
Hålla handen med Melker

image51
Myser i soffan med vovven

Torsdag

Veckorna springer bara iväg och idag är det redan torsdag. Ska ut på prommis snart och Ebba har somnat så då passade det bra att sitta här en liten stund, plus att jag lägger in bilder på datorn nu. Efter promenaden ska vi till Helena på födelsedagsfika eftersom hon fyllde år igår! Då behöver man inte ha lika dåligt samvete när man promenerar i allafall!

Blää har inget att skriva för tillfället känner jag och klockan börjar bli mycket!


Guuud

Ahh blir galen, shit vad spännande avsnitt! Men ska hålla mig till nästa vecka och inte ladda hem det!!

Idag har det i allafall blivit prommis (och igår med, blev ca 14000 steg med det vi traskade på stan också) men glömde såklart stegräknaren som vanligt. Nåja vet att det blev mer idag än igår hur som helst.

Först gick jag till stan för lunch med gänget på M&P (var annars?). Sen gick jag, Erica och Helena en snabbis på H&M och sen gick vi den långa vägen hem till Erica för att bli bjudna på middag och efterrätt. Jättegott var det, tack än en gång! Ebba var fascinerad av alla Tildes saker som hon kunda testa. Gungan var en hit, där satt hon länge och var glad. Bumbon verkade hon också trivas i, hon gnällde i allafall inte. Det är nog därför hon har sovit sen vi gick hem, ca halv nio, när det var så mycket nya intryck och spännande saker att titta på! Ska låta henne sova i vagnen tills hon vaknar så får vi byta blöja och ta på pyjamasen i sängen istället. Hon lär väl vakna snart. Kommer väl bli en tidig morgon imorgon för vår del skulle jag tro...

Vi råkade ta sovmorgon idag till halv tio, skulle egentligen på babysången men var faktiskt väldigt skönt att sova. Idag har det varit riktigt kallt igen men när jag och Helena gick hem från Erica var det underbart väder! Det hade klarnat upp och solen var på väg ner och låg och lyste över det spegelblanka vattnet, det blåste verkligen ingenting och var mycket varmare än på dagen! Luften var frisk och härlig när det regnat tidigare på eftermiddagen. Lovely. Hoppas det blir fint imorgon så man kan spendera den ute!! Vi såg föresten en bäver som höll på att simma och dyka under vattnet (vi är då rätt så säkra på att det var det), det var lite kul. Först trodde vi att det var en bisamråtta som vi pratat om tidigare på dagen, haha! 

Det ska bli så härligt med sommar då man kan ta kvällspromenader också! Mysigt.

Blir nog inga bilder idag heller för ser att klockan är mycket och jag ska hinna läsa min bok som fått lida när T varit hemma! Imorgon ska jag försöka hinna lägga upp lite bilder!

Desperate Housewives

Sitter och ser Desperate Housewives nu, oj så spännande det är!! Är reklam nu så passar på att sitta här eftersom Ebba ändå sover, perfekt så jag får se mitt favoritprogram ostört!

Uppdatering

Tiden har gått hur snabbt som helst sen Thomas kom hem så har inte blivit mycket bloggskrivande. Så sa till honom nu att jag går och skriver lite på min blogg så man inte hinner glömma bort allt! 
 
Vi har väl inte gjort så mycket under veckan heller, varit och rantat lite på storheden och tittat på saker till balkongen, försökt hinna vara hemma och bara mysa. Sen har det blivit några promenader också som tur är för det blir ju alltid lite onyttigheter under valborg.

Igår var ju Ebbas första valborg och den spenderade vi i mammas och Håkans hus ute i Kallax! Vi grillade hamburgare och åt cheesecake med hallonmousse till efterrätt. Plus lite godis, så jag hade nog kunnat rulla fram kändes det som. Det var så mysigt att vara i där, elda i öppna spisen och njuta av tystnaden. Mamma frågade om vi ville sova över där, dels för att det var hur dimmigt som helst och inte ville att vi skulle köra i det vädret. Jag kände mig rätt trött och Ebba hade somnat strax innan tio så vi stannade över. Så det var första gången Ebba sov någon annanstans än BB och hemma! Vi var uppe ganska länge så idag har vi båda varit rätt trötta. Spelade ordspel och frågesport mot andra på internet med min lillasyster.

Ebba vaknade kring halv nio i morse när mamma kom och väckte mig. Mamma och Håkan skulle iväg och köra 1:a maj-rundan så dom åkte redan vid tio. Mamma väckte Thomas innan dom åkte och jag tog fram frukost åt oss alla och sen satt vi i solen på altanen och jäste ett tag innan vi åkte hem. Mamma hade hämtat en hocus pocus stol till Ebba så hon fick sitta med när vi åt, det uppskattades verkligen! Hon tyckte det var mycket roligare att få sitta med vid bordet och spana på allt och alla. Det blir skönt att ha nu hemma också så hon får komma upp i vår höjd och inte sitta på golvet i babysittern. När vi kom hem gick på promenad, vi tog en sväng förbi coop också så jag kunde hämta mitt paket från la redoute! Det har verkligen varit sommarvärme här idag (och igår var det också varmt men inte lika) och vi har kunnat gå i t-shirt hela dagen. Jag fattar inte hur det kan gå så fort från en dag till en annan med värmen, att en dag är det 5+ och nästa 15+?! Nåja jag klagar inte, är så skönt att vi äntligen får värme hit så den äckliga svarta snön kan försvinna! Får lägga in bilder sen, nu ska jag säga åt Thomas att jag vill ta ett bad!


RSS 2.0