Snart snart snart

Jag fick en toppennyhet i förrgår kväll, nämligen att T skulle redan komma hem ikväll! Och snart då kommer han, så jag sitter här och fördriver tid. Blir väl att sova rätt snart för jag är trött, hade kunnat gå och lägga mig för länge sen!

Trodde att den här veckan skulle vara sååå seg när vi inte hade något planerat men den har ändå rusat i väg! Igår var vi och hälsade på Emma, Henrik och Kate. Det är så roligt när man ser att barnen börjar kunna leka mer tillsammans, dom lekte "tittut" med varandra. Så söta! Idag har vi varit och hälsat på Annika och Alice så där har man också fått fördriva tid och dricka kaffe och surra av sig. Man har ju inte så många vuxna att prata med här hemma på dagarna, bara i telen eller på msn... Det är så skönt att jag kommit igång med promenaderna igen, nu känner man att man verkligen vill ut varje dag.

Nu har T hunnit komma så jag ska vara lite social innan läggdags. Imorgon blir det att ställa klockan för att gå på sången!

God na


Härlig promenad och palt

Jag undrar om Ebba börjar bli sjuk igen (hoppas verkligen inte det!), det har runnit från ögonen idag, speciellt det ena och sen är hon lite snuvig verkar det som. Jag hoppas det stannar vid detta för sjukdomar har vi haft nog med tycker jag! Vi gick en härlig långpromenad efter Ebba hade sovit idag, hon sov bara 45 minuter så hon var väldigt trött när jag lade henne nyss. Ebba älskar verkligen att åka vagn, hon är oftast alldeles knäpptyst och bara sitter och tittar på allt.

När vi kom hem kom Ebbas mormor och Håkan och hämtade oss så åkte vi ut till Kallax och blev bjudna på middag och kaffe (Fast det vara bara jag som drack kaffe såklart). Palt serverades till middag, det var gott! Jag undrar om det var igår jag tänkte att jag var sugen på palt? Vi äter det så sällan, vi äter det bara när vi blir bortbjudna.

Nu sitter jag och väntar på att T ska sluta skolan så vi kan avverka dagens händelser, han skulle på en föreläsning nu på kvällen. Får se om jag och Ebba tar oss till stan imorgon eller om det blir en annan dag, vi måste ju köpa en present till Elvira som vi ska till på 2-årskalas på lördag!

Nu ska jag titta på lite kläder på internet och låtsas att jag har pengar tills Shear Genius börjar.


...

Åh vad jag saknar fotbollen♥

Måndag

Idag har det inte hänt mycket, det har känts som en väldigt långdragen måndag och jag bara längtar efter att det ska bli tisdag så det är en dag närmare fredag. Vi har varit på BVC för att Ebba skulle få 1-årssprutan och även pneumokocker vaccinet, så stackaren fick en spruta i vardera ben. Det är ju för hennes bästa, men det skär ändå i mammahjärtat när hon blir så ledsen, som tur är går det över snabbt. Sen hann vi med att träffa Anna en sväng, hon är så upptagen nu för tiden så hon har inte tid med oss längre. Nä riktigt så är det väl inte men det har blivit väldigt sällan sista tiden.

Jag sa åt T idag att det känns som att jag är ett barn som måste vara hemma kl 19 på kvällen, och det är ju ungefär så eftersom att Ebba ska sova så kan inte jag åka någonstans och får sitta här ensam. Börjar känna mig väldigt rastlös på kvällarna efter Ebba somnat. Jag måste skaffa träningskort eller något liknande så man blir av med lite energi, då kan man åka på dagarna också om någon kan vara med Ebba. Jag är verkligen inte van att sitta hemma hela kvällarna, innan jag fick barn var väl i stort sett varje kväll fullspäckad. Hade T varit hemma på veckorna hade det varit betydligt lättare och roligare! Kvällarna är verkligen då det är värst att vara ensam... Så lite träning hade nog kanske hjälpt, även om man åker iväg en sväng på dagen. Det blev lite negativt, men har inte känt mig på topp idag!

Åhh, ena katten är som ett plåster på mig också. Var jag än är så ska hon vara i famnen på mig efter Ebba har somnat.

Helgen

Så var det söndag igen som vanligt... Och T har åkt tillbaka till Umeå, lika tråkigt som vanligt... Jag är redan uttråkad trots att Ebba bara sovit en timme, jag tror det blir en hyfsat tidig kväll för att vara mig. Fast jag ska inte säga så för oftast blir det ändå så sent. Jag har inte ens kollat om det är något på tv, jag hoppas det så man har lite tidsfördriv.

Helgen har varit lugn och skön, det var extra skönt att jag storstädat i fredags så man slapp börja med det. För plocka måste man ju hela tiden ändå när man har en 1-åring som springer omkring. Igår tog vi en promenad till Linnea, Markus och Elvira och drack lite kaffe och fikade, det var trevligt! Ebba får en kusin som är beräknad i början av april så det blir roligt! Då kommer hon ha en som är ett år äldre och ett år yngre, dom lär hitta på massa bus när dom blir större! Kvällen spenderades i soffan med en film efter en god middag som bestod av helstekt fläskfilé och potatis och rotsaker i ugn. Idag tog vi en långpromenad när Ebba sov i vagnen och sen har vi bara varit hemma och lekt innan T skulle åka. Det är så skönt att komma ut lite varje dag, man blir så mycket piggare.

Ebbas favoritsysselsättningar just nu är att man ska klä av dockorna (hon blir arg när hon inte får av dom kläderna), sen får man såklart klä på dom också, mata dom är också roligt, leka jaga och kamma håret (vem brås hon på där mån tro, T kanske?). Ibland tar hon mina nycklar när hon hittat dom så försöker hon låsa upp (eller låsa, vad vet jag?) ytterdörren, hon går dit och grejjar med dom. Dock når hon bara upp till den där grejen som är över ringklockan på insidan av dörren. Det är otroligt hur snabbt dom snappar upp saker utan att man ens visat dom det, men dom ser allt man gör. En annan sak hon också börjat med är att blåsa på maten, fast hennes blåsningar åker upp i luggen istället. Alltid (oftast i alla fall) när vi kommer hem så kommer Titti och möter oss i dörren, den andra kissen är för lat för det. Jag ser alltid "Hej Titti", och såklart har Ebba också börjat säga "Heeej" direkt vi kommer hem och hon ser Titti, samma på morgonen när vi vaknat och gått upp. Det är mycket "Heeej" hela tiden nu, sött är det i alla fall.


Lillknubbis busar med vällingen


Spexar när kameran kommer fram


...


mera spex...




Bilder


Dec -08, ute och åker pulka med mamma.


Det snöade så mycket den dagen så jag fick snö på mig överallt!


Det är så roligt att busa med pappa!


Julafton. Ska få öppna sin första julklapp.


Klättrar i trappen hos mormor & Håkan. Den där tomten var lite läskig först, den sjöng och rörde på sig!


Sen på em hos farmor & Gunnar kom tomten! Han var riktigt läskig.


Ännu fler julklappar att öppna!


Pappa hjälper mig att öppna.


Fredag

Sitter och väntar på att T ska höra av sig om han hinner med bussen från Skellefteå som går strax, han åkte bil dit. Hoppas, hoppas för annars får han vänta 2 timmar! Just nu är jag själv, jag frågade mamma om dom kunde ta med Ebba dit så jag fick storstäda. Så jag har sysselsatt mig med att städa i över 2 timmar och är ändå inte klar, men ack så skönt att få det gjort! Nu unnar jag mig att sitta här ett tag så ska jag fortsätta sen.

Babyproffsen började sin utförsäljning idag, 50% för alla medlemmar! Jag lurade med mamma och Håkan dit så vi hängde på låset. Jag köpte en babyvakt (vi har inte haft någon och jag har saknat en, är bra när man är hos mamma också hon sover på övervåningen), toalettränare från Babybjörn, badtrosor, cykelhjälm, nät att ha badleksaker i, sockar och en liten trehjuling som man även kunde köra henne i. Plus att mamma köpte en spis till henne, och leksaker hon ska ha där. Jag tror det var allt? Blev då nöjd med mina inköp! Man såg hur folk rusade till bilbarnstolarna och vagnarna på en gång, haha! Ja det var ju väldigt irriterande att vi köpte vagnen i måndags och idag var det 50% på den!! Men tröstar mig med att det inte fanns någon svart kvar (om ingen hann ta den) och att det bara skiljde 200:-... Det är så typiskt ändå, sån otur har vi alltid känns det som!

Jaha ska min karl höra av sig snart eller? Tycker att bussen borde hunnit gå.

Onsdag

Ebba har nyss(!) somnat. Lade henne kring halv åtta men hon var hur pigg som helst så efter över en timme tog jag upp henne och lade henne för ett litet tag sen, det var inte så populärt först men hon somnade ju rätt snabbt ändå. Jag är ju van att hon slocknar ungefär på en gång när man stänger dörren...

Igår var vi på babysången och en liten sväng på stan. Fyndade en pyjamas och en klänning till Ebba för ca 87:-! När vi kom hem hann vi bara vara hemma en stund innan vi gav oss iväg till porsön till farbror m.fam. Jag skulle klippa Erik och sen blev vi bjudna på middag. Ebba hittade en ny idol: Benny (min farbror), hon var som en svans efter honom och tyckte att han var jätterolig! Det roligaste var att när vi skulle åka hem tyckte inte Ebba att vi skulle det, hon ville fortsätta leka med Benny. När jag höll henne i famnen sträckte hon sig bara efter honom och gnällde och blev helt yst när hon fick komma till honom. Sen när vi klev utanför dörren, blev hon väldigt ledsen och arg så tårarna rann! Så söt, det var rätt roligt för hon har aldrig tidigare reagerat sådär när vi ska åka hem från någon eller någon ska åka härifrån.

Idag har Ebbas mormor varit här en sväng, sen när hon åkte gick vi en promenad när Ebba skulle sova. När vi kom hem åkte vi till Helena och Melker för vi skulle bli bjudna på middag, fyllda älgfärsbiffar med potatis och sås, mums vad gott det var! Vi är ju båda gräsänkor för tillfället så är ju betydligt trevligare att äta med någon än att äta ensam. Ja, jag har ju Ebba men kan vara trevligt med någon vuxen att prata med. ja här hinner man ju inte göra mycket under kvällen när damen ville vara vaken så länge, min plan var att ligga i sängen vid den här tiden så det är bäst jag börjar göra mig iordning för den. Snart är det fredag och då kommer  T!

Bilder


Här är byxorna som Ebba fick av Helena, så fina!


Och baksidan! Du är så duktig vännen!!


Ebbis på Leos


Melker ville bara äta på sin hand när jag skulle ta kort på honom!

Ebba kanske får ha sina nya byxor imorgon om hon har någon ren tröja som passar till!

Måndag

Vi hade sån tur att T åkte till Umeå först 6.30 imorse, vilken lyx! Igår tog vi en promenad till Babyproffsen för att kolla på en resevagn, och jag var och köpte en idag. Det blev en svart babytravel buggy lyx, dom hade 30% rea och Ebba fick massa pengar i julklapp och när hon fyllde år. Vi behöver en när man åker till Sthlm, eller bara tar bilen till stan eller storheden. Vi åt plättar igår och det är nog bland Ebbas favoriter, hon åt 2 st! Fredag, lördag och söndag har vi sett "Varg Veum" som gått på canal+, har inte sett någon tidigare men dom var väldigt bra! Dom är liknade "Beck" och "Wallander", fast norsk-dansk tror jag? Igår såg vi "Fallna änglar", och den var jättespännande! Riktigt bra var den, så det är ett tips om man tycker om "Beck" och "Wallander".

Idag skulle jag ta en prommis efter lunch men det var ju inte plogat så blev en kortare sväng än vad som var tänkt. Sen på eftermiddagen åkte vi till Leos med Helena och Melker så barnen fick springa av sig lite. Man märker verkligen att Ebba börjat få en egen vilja, hon ville inte vara i "lekhagen" någonting och skulle springa uppför ruschkanan heeela tiden så fort man var i närheten. Men en liten fegis är hon allt, bollhavet ville hon som vanligt inte till och när vi var i hoppborgen var det också väldigt läskigt! Haha, mammas lilla räddfis!

Ebba är så söt, hon har börjat peka på sovrummet när hon börjar bli trött. Igår kväll när klockan redan var 18 stod hon där utanför och gnällde och pekade. Det var väl inte så konstigt eftersom att hon ville vila redan 11.30 då hon inte hade hunnit äta lunch. Så när hon pekade på sovrummet så fick hon lägga sig och äta efter istället. Det är så roligt nu när hon blivit större och förstår mycket mer.

Nu ska jag se "Lipstick Jungle", såg det förra veckan men tyckte inte att det var så bra men jag måste ge det några avsnitt så får man se om det blir bättre...

Haha

Bastun gick åt H-vete, ungefär. Vi hade med en badbalja som Ebba skulle få sitta och bada i och det gick bra ca 2 minuter! Jaha tycker hon att det är för varmt? Vi försökte sätta i lite kallare vatten och försökte ge henne vatten, nej det hjälpte inte, hon skulle upp från baljan. Hon ville gå till duschen så då gick vi dit ett tag, provade igen att gå till bastun men hon ville inte vara i baljan, hon bara grinade så fort man stack ner fötterna. Vi gav upp och gick och duschade av oss, Ebba satt nöjd i baljan och lekte med leksakerna. Bastu var inte hennes grej idag. Nu har vi sett hockeyn och Luleå förlorade, tråkigt! Nu blir det film.

Lördag

Snart ska vi basta hela familjen, så skönt det ska bli! Vi är dåliga på att boka bastun här fastän den är hur fin och fräsch som helst. Idag har vi varit och hälsat på Erica, Peter och Tilde, jättefint hade dom det i nya lägenheten. Helena, Chistian och Melker var också där för vi tänkte träffas alla tre efter alla barn fyllt 1 (Melker 1/1, Tilde 3/1 och Ebba 5/1). Det värsta var att dom hade presenter till barnen, men hade vi det? Nää, usch vad dumt det kändes! Jag hade fått för mig att vi inte skulle ge något, men nästa gång vi ses ska jag ha hunnit hitta på något. Ebba fick en skruvdragare med massa tillbehör (en leksak såklart) och sen ett par jättefina byxor som Helena sytt!
 
Ikväll blir det hockey och sen säkert någon film, nu ska vi basta!

Ebbas vrålåk


Så här ser Ebbas polisbil ut, såklart måste tjejen ha en egen polisbil!

Ingenting

Klippningen blev toppen, guud så skönt att ha fräscha toppar igen! Här har vi annars inte hittat på så mycket, det har ju varit så attans kallt så det har varit inomhus som gäller. Ebbas farmor var här en sväng på eftermiddagen, jag klippte hennes lugg också. Men det har varit ganska mysigt att bara vara hemma och lalla på, lekt med Ebba har vi också gjort såklart. Hon har kört sin polisbil ganska mycket, fast hon tar sig bara bakåt än, haha! Hon fick en bobby-car "polis" i julklapp, T blev mer lyrisk än henne... Ebba har precis somnat och jag ska lägga mig framför tv:n med älsklingen så blir det säkert att se någon film. Åh jag kom precis på att vi har Ben&Jerrys i frysen, mums!



Ha en trevlig kväll!

Klippning

Ska alldeles snart åka till salongen så ska Annika komma dit också ska vi klippa varandra. Ska bli hur skönt som helst att få bort det risiga!! Ebba har varit duktig och bajsat på pottan idag! Hon fick för sig att sluta bajsa på pottan för någon vecka sen, hon som var så duktig och nästan aldrig bajsade i blöjan (självklart hände den en olycka någon gång då och då). Helena sa att det är vanligt att dom gör så, så det kändes bra att veta i alla fall, kanske att det vänder nu då? Mamma blev i alla fall nöjd! Och igår åt Ebbisen en hel burk med mat! Då blev vi också glada, nu kanske hon börjat få mer matlust igen! Nä nu ska jag ta av mig mjukisbyxorna så ska vi åka sen!

Bara 3 tjejer hemma

Nu är det endast jag och katterna hemma, Ebbas mormor och Håkan har varit och hämtat henne så jag ska göra lite nytta nu. Thomas och Micke kommer från Umeå kring 16 så jag ska ta fram lite fika och baka en tårta innan dess, ja man måste försöka vara en bra desperat hemmafru. Han vet inte att han ska få tårta så då kanske han blir glad!

Vi gick i alla fall till BVC idag, och öronen såg bättre ut så det var skönt. Sen givk vi förbi affären innan vi gick hem. Kändes himla skönt att ha hunnit ta en promenad innan lunch för en gångs skull, det är så mycket ljusare ute. Så nu kan jag vara lite nöjd att jag varit och gått minst 1 timme den här veckan i alla fall, och ja jag vet det har inte gått så många dagar än. Men jag ska unna mig en liten tårtbit, för det får man väl när pappan i huset fyller år?

Nu nytta.


Grattis älskling!

Lite sentimental



Ebba & Tilde 4 månader


Ebba fick prova Tildes gunga och det var skoj!


Ebba och Melker håller handen, 4 månader


3 månader, lillknubbis


4 månader


Melker och Ebba 4 månader, som vanligt ska Ebba in med fingarna i hans mun! Men det verkar som att hon har slutat med det sen hon blev biten, haha!


Första flygresan som gick till morfar&Henrietta, 4 1/2 månad.


Det är så roligt att vara i Sthlm!


Äter gröt för första gången, 4 1/2 månad.


Så här kan man somna när man är liten och trött!


På mosters skolavslutning, 5 månader.


5 månader, första gången i biltvätt


Det var lite läskigt!


Konstiga grejer det där...


5 månader, antar att det är dreggel.


Så här roligt var det på min dopdag 15/6-08




...

Det verkar som att Ebba äntligen börjar bli frisk: snorar mycket mindre och har inte haft feber sen i söndags! 1-årskollen gick bra, hon fick ingen spruta såklart men dom kollade öronen i alla fall och konstaterade att hon va röd och svullen. Men eftersom att hon sover så bra och är pigg så skulle vi komma tillbaka i morgon och kolla igen. Jag ska ringa dit imorgon och höra om vi verkligen behöver det, och se om det blir bättre. Så vi får se hur det blir, det som är jobbigt är att hon fortfarande äter jättedåligt. Ingen vanlig mat utan bara gröt och välling... Nåja det vänder väl förhoppningsvis snart. 

Idag har vi varit på babysången, det var trevligt som vanligt. Dessutom var det lite folk, vilket var ännu skönare! Efter det gick jag och Annika på M&P och åt lunch, sen strosade vi i några affärer. Jag gjorde lite fynd: 3 tröjor och 1 par leggings till Ebba för 80 kr! Jag älskar att göra fynd, då blir jag på bra humör! Jag tror tjejer kan vara rätt lätta att göra på bra humör ibland i alla fall, efter en tur på stan. Det är nog inte många killar som blir på bra humör efter att ha shoppat på rea. Men det blir jaaag!

Sen gick vi hem och jag lurade hit Tess ett tag trots att hon har tenta imorgon, ja eller lurade, hon ville ju såklart umgås med oss! Och nu sitter jag är hur pigg som helst vilket jag inte fattar eftersom jag var tvungen att ställa klockan på 8 i morse för att vi skulle ta oss upp. Det är det tidigaste vi gått upp på en månad tror jag.

Imorgon kommer älsklingen hem! Dessutom fyller han år imorgon så jag tyckte det var bra att han kommer redan imorgon så vi kan fira lite grann. På torsdag ska jag äääntligen få klippa mig, det behövs! Hade behövt göra det för en månad sen men jag har klarat mig, nu ser det dock förjävligt ut.

Vaaakna nu

Lilla skruttis. Ebba ligger och sover än och vi ska vara på BVC 15, tänkte gå en promenad innan vi gick dit men det hinner vi inte. Det får bli att gå raka vägen dit istället så går vi en sväng efter om man nu orkar, annars är det ju en liten promenad dit hur som helst. Ska försöka få gumman lite välling innan vi går också, nä jag får nog helt enkelt ta och börja väcka henne så vi hinner. Jag är en sån människa som hellre är för tidig, det är mycket skönare att bara kunna ta det lugnt än att stressa!

Sjuk Ebbis

Ja här är vi tillbaka i vardagen nu, T är tillbaka på skolan och som för det mesta har han åkt till Umeå idag. Lika tråkigt varje gång men som tur är kommer han hem redan på onsdag!

Vi har haft massa kalas, ca 6 st(!) under söndagen och måndagen (som var hennes födelsedag). Ebba var såklart på lika bra humör som alltid, även fast hon var krasslig. Hon fick massa fina presenter: böcker, pengar, spargrisar (2 st), kläder, pussel, dockor, leksaksmobil, kramdjur, asfaltskritor, bokstäver till hennes namn att sätta på hennes dörr till rummet m.m. Inte lätt att komma ihåg allting! Tack alla som kom och var med och firade hennes första födelsdag och tack för alla fina presenter! Jag kan ju säga att vi behöver meeer förvaring till hennes rum efter jul och hennes födelsedag, som det ser ut nu går det inte att ha!

Imorgon ska vi på 1-årskontrollen på BVC, det känns skönt för Ebba har varit förkyld i 2 veckor nu och haft feber till och från. Nu har hon haft feber 4 dagar i sträck dock var hon feberfri på morgonen idag men jag tog tempen kring 18 och då var den uppe i 39,7, igår var den uppe i 40. Hon som annars alltid äter jättebra har inte alls velat äta mkt när hon varit sjuk, idag har vi fått i henne en halv potion gröt, några tuggor lasagne och 150 ml välling uppdelat på två ggr... Som tur är får man i henne vatten i alla fall, det dricker hon hellre än saft. Hon är ändå rätt pigg trots feber, men hon verkar ha ont i öronen igen så det måste dom kolla upp i morgon. Usch vad det är jobbigt när ens barn ska vara sjuk, hade hellre tagit det själv så hon fick vara frisk. Man blir verkligen blödig när man får barn, för det har jag då inte varit innan. Igår kväll vaknade hon efter 23 och var ledsen och pekade på vår säng, så hon ville hellre sova där och såklart fick hon det! Sötunge.

Nä får bli bilder vid senare tillfälle, har inte riktigt tid med det just nu.

1 år 1.04!

För precis ett år sedan hade jag ont, var nog vid den här tiden jag och Thomas gick i korridoren nedanför förlossningen och jag var ca 1 cm från att spy ner honom... Så kan det gå. Han hann ju undan som tur var! Får lite ångest att vår lilla bebis inte är någon bebis utan ett barn som faktiskt fyller 1 år! Tänk hur mycket hon utvecklats och lärt sig på den här tiden... Det enda som är bra med att tiden rusar iväg är att Thomas blir klar med skolan om bara ett år, ska bli skönt att få leva vanligt familjeliv och se varandra mer än 2 dagar i veckan.


På BB första dagen. Så liten och fin.




2 dagar.




Redo för hemfärd från BB i en aaalldeles för stor overall.


Hemma och myser


Och nu är hon redan så här stor!
Det bästa vi har...


Ettårsdagen närmar sig

Imorgon när jag vaknar kommer det vara precis 1 år sen min förlossning startade. Vattnet gick ca 7.30 fredag den 4:e januari när jag skulle resa mig från sängen, var rätt trött då eftersom jag somnat sent och det kopplade inte riktigt på en gång vad det var. Vi åkte in för en kontroll men kände ännu inte av något då. Vi vara bara så glada över att vår bebis skulle komma snart! Jag började inte känna av några värkar förrän 14-15 på dagen och vi åkte in till Sunderby sjukhus kring 19. Ebba ville såklart vara väldigt punktlig och väntade tills 1.04 på fredagnatt då det hunnit bli BF-dagen.

Imorgon ska vi ha kalas för kompisar så vi tjuvstartar hennes födelsedag lite. Jag kommer gå och tänka på vad jag gjorde hela dagen för ett år sedan, och på kvällen när jag lagt mig kommer jag att ligga och drömma mig tillbaka när jag fick upp henne på mitt bröst. En helt obeskrivligt känsla. På BB dagen efter kommer jag ihåg att jag sa att jag ville göra om det, och flera gånger! Det vill ag och hoppas att jag får uppleva det igen för det är verkligen det bästa man kan göra.

Nu ska jag lägga mig med mina skatter och pussa på mitt älskade barn innan jag sover.


RSS 2.0