Dagis och 18-månaderskoll

 Jag sitter här och det är aaalldeles tyst hemma förutom katterna som gör lite väsen av sig då och då. Hämtade Ebbisen på dagis 11.30 eftersom att vi ska på 18-månaderskollen 13.30. Ska bli spännande att se vad hon väger och hur lång hon är nu, känns som att hon spurtat iväg på längden under sommaren eftersom att dom flesta byxor börjar vara för korta. Damen var inte alltför nöjd när jag hämtade henne så tidigt idag, fast vi hämtat henne 14.30 tidigare i veckan så har hon inte ens velat hem då! Så himla skönt att allt gått toppen, hon älskar redan dagis och fröknarna. På mornarna hinner hon tjata om "gagis" flera gånger innan man kommer iväg, säger man att "vi ska på dagis idag" då ska hon direkt klä på sig och åka dit. Fröknarna säger att hon är jätteduktig och det är som att hon gått på dagis länge, hon gör samma saker som dom större barnen. Dom hade helst velat behålla henne hela tiden, så lite stolt blir man. 

T är en riktigt duktig karl och håller på att göra vårt runda furubord snyggt som hans mamma tagit från hans mormor och morfar istället för att det skulle köras till återvinningen. Perfekt när man inte har råd med nya köksmöbler för 10 000 och tydligen så blir det jäkligt snyggt! Ska bli spännande att se sen. Ska bli skönt när man blir av med våra fula köksmöbler vi har nu, plus att få ett större bord!

Ja på måndag börjar allvaret, ska bli sååå tråkigt att vara själv igen. Men det är bara 4 månader kvar så det går hur snabbt som helst! Sen kommer man få ses oftare än vad man gjort under denna tid. Veckorna har gått nog snabbt tidigare men det lär gå ännu snabbare när man börjat jobba också. Jag har bestämt med J att jag kommer att jobba där lite grann också, är alldeles för kreativ och rastlös för att sitta på rumpan hela dagarna i ett klassrum, så det kommer nog att bli perfekt! Då blir det två längre och två kortare dagar för E på dagis och sen är vi ledig en dag, hon tycker nog ändå inte att det är så kul att vara hemma med mamma längre när man får göra en massa skoj på dagis. I morse när jag lämnade henne så sprang hon direkt till lilla bordet där dom andra barnen satt och lekte med play-doh och började också att pyssla. Det är knappt att man får ett hej då när man lämnar henne, hon har blivit så stor och duktig vår fina tjej! 


Hittade en godispåse som mamma och pappa glömt att ta bort en morgon






 


Lördag

Sitter här i soffan med min lilla rosa dator och en kaffekopp bredvid mig. Försöker få E att somna, hon har varit gnällig sen 10.30 nu. En riktig tjurskalle är hon! Ja det verkar ju vara slut med sovmorgon till 9 som är van att ha haft i 19 månader nu. Kan ju säga att jag är typ trött dygnet runt, vaknar nästan någongång varje natt. Sover inte alls bra.

När Ebba sovit ska vi åka till E m.fam och se på lillskrutten! Ikväll kommer Linnea hit och vi ska äta surströmming när Ebba somnat, mums!!

Igår fick Ebbisen vara själv nästan 2 timmar på dagis, inga problem var det! Dom fick pizza till lunch (lyx med egen mattant som gör pizza) och E hade ätit bra tyckte hennes fröken. På eftermiddagen åkte jag till Ls nya salong och tittade hur hon fått till det och färgade hennes hår. Sen kom A förbi också och sen drog vi till Allstar för att äta god mat! Kvällen spenderades i soffan med datorn i knät och friidrott på tv.


Nu ska jag kika på lite kläder på internet, min snälla pappa och H ska sponsra mig med lite nya kläder så jag ser ok ut på jobbet!


Inskolning

Sitter och ser friidrott med datorn i knät, såg Bolt slå världsrekord igen! Ja han är överlägsen och makalös.

Nu har vår lilla sessa börjar skolas in på dagis, eller förskola som det heter. Oturligt nog så hade hon feber måndag och tisdag så första dagen blev igår. Det har gått hur bra som helst, men visste man ju redan, hon är så himla framåt. Igår var jag också med och hon brydde sig knappt om oss, och idag hade hon varit ute med sin fröken och lekt. Hon höll då hårt i grejerna hon lekte med igår så hon börar nog tuffa till sig nu, lär ju bli ännu mer när hon börjat dagis på riktigt. Imorgon skulle hon få äta lunch där så skulle vi åka iväg.

Själv så har jag jobbat tre dagar i veckan, och det är full fart! Har fått min arbetsdator i veckan också. I måndags har vi en pedagog som var med oss hela dagen och hade samarbetsövningar och gruppövningar då man fick sitta och diskutera olika scenarion. Det var nyttigt, men jag var helt slut och grötig i huvudet när jag kom hem och kunde inte ens svara på vad vi gjort på förmiddagen när T frågade. Sen har vi iordningställt klassrum och uppehållsrum m.m, himla fint blir det fastän det bara är tillfälliga lokaler. Jag är nervös men förväntansfull inför nästa vecka då allt drar igång, tur att jag har många som jag kan prata med om det är något för det är så himla mycket olika saker att tänka på. Men det ska väl säkert gå bra.

Det har gått hur bra som helst för Ebba att sova i sin nya säng, för bra för att vara sant. Man vågar inte säga något för då blir det väl ett bakslag. Vi gör bara som vi gjort tidigare då vi lagt henne: lägger henne i sängen med sina favorit-mjukisdjur, säger godnatt och allt och stänger dörren. Hon har inte gått upp från sängen ens! Åh vad stolt man blir över henne, ny säng och sover i sitt eget rum. Hon har börjat vakna rätt tidigt nu, men tror det beror på att det inte är någon mörkläggningsgardin i hennes rum, bara persienn, så det blir ju rätt ljust mot morgonsidan. Sen får vi ju gå upp tidigt när vi ska till dagis, också har hon vaknat när jag gått upp på mornarna och vill vara med.


I helgen är det tänkt att vi ska hälsa på Emma, Henrik, Kate och nya stjärnskottet Louie! Ska bli så kul att få se lilla sötnosen! Jag ska börja gå och lägga mig, är helt slut på kvällarna när man gått upp så tidigt hela veckan.


Vill göra som pappa, och ligga i soffan och läsa. Dassboken verkar duga bra.


Man kan låtsas att allt är en telefon.



Jobb och sånt

I know, solen har försvunnit för ett bra tag sedan. Fast inte helt, det har ju varit rätt mkt sol i veckan men man känner att hösten är på väg, det känns mycket kallare i luften. Nåja, blir nog inte mycket till bilder idag heller, tyvärr.

Vi kom hem för ca en timme sen från Helena, Chistian och Melker. Vi hade kräftskiva, det var så gott! Tack igen för ikväll, Ebba var så nöjd och glad när hon fick busa med Melker i flera timmar! På måndag börjar deras verklighet då båda två kommer att börja inskolas på dagis, spännande! Jag känner mig rätt trött redan så det blir nog sängen strax, i alla fall och lägga sig och läsa lite.

För vet ni vad? Igår var vi på IKEA och Ebba har fått en ny säng i hennes rum så nu ska vi börja försöka få henne att sova där! Hon har sovit där på dagen idag och nu ligger hon och sover i den, så blir lite intressant att se hur det kommer bli inatt om hon vaknar. Vi sa att "om du vaknar får du komma till mamma och pappas säng" och hon svarade "mmm", men frågan är om hon förstår det när hon väl vaknar mitt i natten.

Jag har jobbat min första vecka och det har varit väldigt skoj, samtidigt som man varit helt slut i huvudet för att det är så mycket att tänka på och som ska göras! Det verkar då vara trevliga människor som man kommer ha som arbetskollegor. Men lite uppdelning har det redan blivit, vi "yngre" är som en grupp och dom "äldre" en annan, men det ändras säkert eftersom också! Till veckan blir det en massa att göra, jag känner mig liiite nervös eftersom allt är helt nytt för mig!

Ebba har börjat bädda en massa, dockvagnen blir invaderad med kuddar och filtar. Idag hade hon tagit alla kuddar och filtar från stora soffan och lagt dom i den lilla och bäddat ner dockan bland berget. Sen brukar hon ligga och "ila" med kudde och filt och låtsas snarka, hon är rätt så söt. Snarkningarna vet man var hon fått dom ifrån i alla fall, rätt lätt att räkna ut. Jag tror fortfarande att böcker, dockor och bollar är hennes favoritsaker. Sen att kocka lite i hennes kök tycker hon också är skoj! Hon blev såå arg häromdagen när vi skulle gå till stan och vi skulle samtidigt lämna igen lite böcker på bibblo. Jag hade satt ner dom i en påse och hon stod och skrek "bop" och "Mas" (Max) fler gånger och grät.

Nä nu är jag alldeles för trött! Imorgon står storhandling på schemat, vi hade tänkt planera mat för hela nästa vecka så man har det bestämt, slipper fundera och åka och småhandla konstant! Nåja, får se hur det går med våra planer...

Vi lever

Vi njuter av sommaren till fullo så jag är väldigt lat denna tid! Men imorgon börjar allvaret och om 3 veckor börjar T skolan igen och då blir man inkastad i det verkliga livet! T har fått sina placeringar och det kunde vara värre, så vi är glada över att han fått rätt så bra platser.

Vi har haft det hur bra som helst i sommar, massa sol och bad, båtturer, Byske, rosévin, "moffa" och "detta" på besök, luleåkalas, grillning och en massa mys!

Resten av familjen ligger och sover än!! Så jag ska nog äta lite frukost på balkongen nu. Bilder och bättre uppdatering kommer sen, när solen försvunnit.


RSS 2.0