Bättre

Nu har jag blivit bättre i halsen i allafall, så skönt! Har inte sovit bra inatt men får ta igen det den här natten. Fattar inte vad det är med mitt immunförsvar? Förra vintern från dec-mars var jag nog förkyld 4 ggr!! Sen blev jag gravid och då var det bra hela tiden, eller föresten var ju förkyld en sväng i juni också. Hade bättre immunförsvar när jag var gravid, det brukar väl vara sämre då?? Jaja hursomhelst så har vi haft en riktig slödag eftersom jag inte varit kry. Thomas tvingade mig att stanna inne hela dagen så han åkte och handlade och nu står han och lagar middag! Så snäll som pysslar om mig och säger att jag bara ska sitta och ta det lugnt. Har svårt för detså har iallfall tvättat lite, berget tar ju aldrig slut när man har barn! Och sen när Thomas kommer hem med sin tvätt från Umeå så håller jag mig sysselsatt under veckorna. Vi har sett säsng 2 av Lost i flera timmar, vi har inte sett sen i somras tror jag! Skandal... Nu måste jag nog kolla Ebbas blöja eftersom hon haft lite pruttkalas hela eftermiddagen.


image18
Gladfis

Less...

Ja man kan ju undra vad det är för fel när man är vaken den här tiden? Har fått så jävla pissont i halsen så vaknade först kl 1 och sen strax innan 3 av att det gör så ont! Vi gick och lade oss tidigt i sängen idag, strax innan tio! Dom andra i familjen ligger och sussar så sött. Konstigt vore det väl annars. Nu hade inte jag velat vara mamma utan barn igen så mamma kan ta hand om mig när jag är sjuk. Får väl hoppas att Thomas pysslar om mig lite grann i allafall, och att han kan vara med Ebba när jag behöver vila, men det vet jag att han gör. Så nu har man ingen röst heller, senaste åren jag fått så här grymt ont i halsen så tappar jag alltid rösten. Fattar inte varför. Jag undrar om det hjälper för dom som opererat bort halsmandlarna? Mamma har gjort det för några år sen, man har väl säkert turen att ha fått dålig hals av henne eller nåt. Man ärver ibland jättebra saker av sina föräldrar. Nä om man ska försöka få sig lite mer sömn och lyckas somna innan det ljusnar ännu mer. Föresten, någon som har bra tips för att lindra halsont? Förutom te med honung, halstabletter och glass??

Trött

Oj vad jag började känna mig trött när jag satte mig ner. Har haft främmande tills nu. Det gör ju inte saken bättre att jag somnade efter halv tre i natt heller. Fattar inte varför jag inte kan sova nu för tiden ibland? Ebba somnade strax efter 23 och jag låg och läste till ca 23.40 och sen gav jag upp att försöka sova tjugo över tolv... Så gick upp och plockade lite, samlade ihop reklamen och lade i en påse och sorterade tvätten och lade in i maskinen så jag bara kunde slå på den direkt jag vaknat. Jag undrar om det btyder att man blivit vuxen när man gör sånt mitt i natten? Kan ju hoppas det i allafall. Sen gick jag och lade mig i sängen och läste igen, hann tillochmed läsa ut boken! Det är Predikanten av Camilla Läckberg som jag läst! Älskar hennes böcker, dom är så spännande så det är svårt att slita sig. Så nu ska jag börja med Stenhuggaren så fort jag får tid!

Glömde bort att skriva att det var jättetrevligt att åka och hälsa på på jobbet igår, kan ju inte påstå att jag saknar det så väldans mycket men saknar ju mina arbetskamrater... Men det blir väl att gå in och jobba lite i sommar i allafall, det blir nog ändå roligt! 

Såg på "barnmorskorna" igår kväll som jag skrev att jag skulle göra. Så bra program! Man fick verkligen en flashback (det är ju inte alltför länge sen man födde barn heller) och det var så rörande. Åh så underbart att föda barn! Längade verkligen efter det när jag såg programmet. Skrev till Thomas efter att jag vill också föda barn, och han svarade att jag får vänta några år! Ja det får jag nog, vill inte ha två små att ta hand om själv på veckorna.

Jag har föresten ringt Riksbyggen och felanmält att det kommer in matos från andra lägenheter i våra sovrum, och det är säkert en månad sen nu! Ingen har varit här ännu... Skickade ett mail förra veckan där man också kunde göra felanmälan men inte har någon hört av sig! Tycker det är så dålig stil när man betalat för en lägenhet och dom inte kan komma och fixa saker när man ber om det! Utan man sak behöva ringa och pusha på dom. Plus att dom säkert har hur många fikaraster som helst per dag, det såg man ju bara på hantverksjobbarna som var på salongen förra året, det tog ju en bra tid att bara få dit några skåp och dra om shamponeringarna. Lulebo brukar ju vara snabba på att komma ut till deras hyresgäster om det är något fel, man tycker då om man betalat massa pengar för sin lägenhet att det borde vara lite mer service... Hatar när man måste hålla på att ligga på och ringa flera gånger överallt för att någonting ska bli gjort, stå i alla telefonköer om och om igen...

Borta hela dagen

Idag har jag och Ebba varit på ranten från 11.30 och kom precis hem! Först åkte vi till mitt jobb och hälsade på, så satt först och surrade med Jennie i fikarummet och sen gick jag och lunchade med Lisette och Annika på fiket. Vi åkte först därifrån 15.30 och då åkte vi direkt till porsön där min farbror med familj bor. Min faster från sthlm och farbror från England åker hem snart så skulle träffa dom lite innan dom åker. Har ju bara hunnit träffa dom i fredags på festen. Påsken gick verkligen fort! Jag som skulle hinna tvätta lite kläder idag men det blev det inte mycket av. Orkar inte göra det nu så det får bli imorgon. Det är himla skönt att ha tvättmaskin och torktumlare så man slipper boka tvättstuga och anpassa tider. Helst nu när man har en liten skit som spyr ner allt.

Igår kväll pratade jag och Thomas på webcam och då hade jag honom på helskärm. Han höll på att prata med Ebba och tittade så intresserat på honom och log en massa! Så söt när hon pratade med pappa på datorn! Man märker verkligen nu att hon börjar få lite egen vilja, det duger inte att ligga hur som helst utan helst vill hon ju stå hela tiden. Förut har hon kunnat ligga nästan hur länge som helst på lammskinnet i vardagsrummet men nu duger det ett tag sen vill hon att man ska komma dit och prata och underhålla henne. Det är verkligen roligt när hon är mer med nu. Nu ligger hon också och pratar och vill att jag kommer så jag får nog gå och prata lite med henne! Ikväll ska jag föresten se "barnmorskorna" som Annika berättade började idag. Älskar ju såna program nu för tiden...

Ingen träning

Nope, ingen träning blir det idag för mamma jobbar till kl 21. Så det blir mys i soffan för mig och Ebba. Vänner och sen är det "so you think you can dance". Sen blir det att prata med Thomas på webbisen en stund efter det. Himla bra det är med webbkameror! Det känns så mycket bättre när man kan se varandra samtidigt som man pratar, då känns det nästan lite som att man är tillsammans. Nu har Ebba somnat i babysittern här bredvid.

Imorgon ska jag föresten till jobbet och hälsa på en sväng. Titta på Annikas gravidmage och bli avundsjuk! Jag saknar ändå att vara gravid, det var så mysigt! Fast det är klart det är ännu bättre när man fått sin lilla skatt.

Fina IKEA saker

Åh hittade på en gång lite saker jag vill shoppa!


Båda dom här hade jag velat ha så man får lite romantisk inredning på balkongen



                         
En mysig matta gör mycket 


 

Och några såna här liknade krukor att sätta lite blommor i



Om ni har några andra tips till inredning på uteplatser så får ni gärna skriva!


Sol

Idag är det jättefint väder! Gick upp strax innan tio, vi har ju lyckats vända lite på dygnet sen vi var på 40-årsfesten i fredags. Har inte somnat tidigare än 1 sen dess! Så nu ska vi vrida tillbaka det sakta men säkert!

Gick till stan kring 11.30 eftersom vi skulle träffas på M&P kl 12. Så himla skönt att promenera i solen. Längtar verkligen tills vi får iordning på vår stora inglasade balkong så man kan sitta där och öppna upp när det är fint väder. Solen börjar ju värma lite smått nu. Satt väl kvar på fikat till 14 ungefär sen traskade jag hemåt igen.

Ebba ligger och sover i vagnen fortfarande, och det är nästan 2 timmar sen vi kom hem. Skönt att bara få sitta här och ta det lugnt. Håller på att fundera på om jag ska åka på fotbollsträningen ikväll... Vet inte om mamma kan vara med henne, har inte pratat med henne sen igår. Och sen tycker jag det är så mysigt att bara vara hemma på kvällarna med lillskruttisen. Hmm... Det är inte lätt!

Nu ska jag försöka hinna titta lite på IKEAs hemsida på lite utegrejer så man får lite koll på vad man vill ha!

image8

Min älskling i min andra älsklings knä


Slut på helgen

Så var denna påsk slut. Tiden går så sjukt fort tycker jag! Hojja, Ebba blir ju snart 3 månader! Det är ju roligt när hon blir större också men samtidigt går tiden lite väl fort. Varje tid under hennes uppväxt har sin tjusning.

Idag blir det en kort uppdatering, har inte riktigt tid att sitta här för damen ska bada innan läggdags och sen tar det alltid ett tag innan man kommer i säng förrän man fixat allt. Det är lite skillnad när man ska lägga sig från när man inte hade barn (eftersom vi oftast lägger oss samtidigt än så länge). Då var det bara att borsta tänderna och lägga sig ungefär. Nu är det blöjbyte, pyjamas på, se till att man har rena handdukar till sängen för spya och tutten med! Men man vänjer sig fort. Och det finns ju inget mysigare än att ligga i sängen med henne!

Idag har vi bara varit hemma och tagit det lugnt. Bara tagit en promenad och tittat på varenda villa uppe på kronan! Tycker det är så roligt att gå och titta på hus, helst där när det finns så många olika. Sen blev det pasta carbonara till middag idag, så gott! Thomas åkte kring åtta ikväll så jag såg "so you think you can dance". Som i alla andra tävlingsprogram med auditions så är det ju alltid dom som är så himla dåliga och inte har alla hästar hemma... Ja vad kan man göra annat än att skratta. Förstår verkligen, verkligen inte hur man kan ha sånt dåligt självperspektiv så man tror att man kan vara duktig på något som man verkligen suger på.

Nä nu är det nog någon som behöver en blöja bytt också. Imorgon blir det fika med mammorna, kul! Känns som att det är länge sen vi sågs nu.


Födelsedagsfest

Igår hade hela tjocka släkten en överraskningsfest för min faster som fyllde 40 i tisdags! Ja några av hennes kompisar var också där. Min faster bor också i sthlm och hennes sambo Antonio kom upp på torsdagen och fixade iordning, hon visste inte ens att han skulle komma eftersom han sagt att han skulle med jobbet på vinprovarresa till Frankrike! Jag tycker det är roligt med överraskningar, alla uppskattar ju inte sånt. Min farbror från England är också här med sina barn, det är så roligt när alla är samlade men det händer ju tyvärr inte så ofta. Förra påsken var det sist men innan det var det nog när pappa och Henrietta gifte sig vilket är 3 år sen till sommaren. Det var jättegod hemmagjord buffé som serverades och diverse drycker... Jag var såklart nykter eftersom vi hade med oss Ebba, och hade bara blivit besvärligt att dricka ett glas vin när man ska börja tjorva med skjuts, är lättare att köra själv då och inte dricka något alls. Påskmust och kaffe blev det för min del! Thomas drack lite iallafall så han är lite trött idag.

Ikväll ska vi på middag till Linnea, Markus och Elvira, det blir trevligt! Haha det roligaste var att Thomas ringde igår och bjöd dom på middag till oss istället men eftersom han är "trött" så ringde han och frågade om inte dom kunde bjuda oss istället. Jag sa att det är tur att det är hans syster för till någon annan kan man inte säga så. Så ikväll ska jag dricka något glas vin till maten iallfall!

Imorgon ska jag och Ebba åka till Älvsbyn till min farmors föräldrar med farmor, pappa och H. Vet inte hur många år sen det är jag var där! Och eftersom vi är fem generationer på den sidan nu så tänkte vi ta något kort så man har för man vet ju inte hur länge dom finns kvar heller. Blir nog roligt för dom att träffa Ebba och när det är deras första barnbarnbarnsbarn,haha oj vilket långt ord, och om det nu ens blev rätt!

Nu ska jag gå och umgås lite med familjen och städa lite!

image9
En liten poserare

Fyra underbara år

Ja det firar jag och Thomas idag! Men vilken skitdag det har varit... Eller vi har inte haft turen på våran sida direkt! Vi har mest varit hemma och myst idag och varit och handlat. Sen när vi lagade mat och jag skulle ta ut den från ugnen tog bakplåtspapperet eld!! Riktiga flammor slog upp och jag blir ju alltid handlingsförlamad när något sånt där händer så jag stod bara och höll i den och tittade chockerat på formen. Thomas som är lite snabbare tog formen från mig och frågade vad jag höll på med och, ja det kan man ju undra. Det resulterade iallafall till att han fick en rejäl brännblåsa på ett finger som han tog i formen med eftersom han bara hade en pannlapp att ta ut den med. Var väl inte alltför lätt att ta ut formen med en hand när den brann på kanten. Han fick "elden" släckt på en gång när han ställt ner formen på golvet som tur var. Jag stod bara och tittade på och tänkte fylla en karaff som stod på diskbänken med vatten och kasta över maten. Vilket var väldigt tur att jag inte gjorde eftersom maten klarade sig från det svarta halvuppbrända papperet. Jag som inte trodde bakplåtspapper ska kunna brinna, men det var ju från willys så man kan väl inte förvänta sig det tydligen. Första och sista gången vi köper det därifrån. Pappa sa att det hade börjat brinna en gång för han med med bakplåtspapper därifrån, han hade bara nuddat med papperet där uppe i ugnen så hade det börjat brinna.

Sen var det dags för nästa grej när pappa och H kom hit en sväng efter dom har kört upp från sthlm och ska tillbringa påsken här. Thomas råkade såklart spilla ut sin fulla kaffekopp över vardagsrumsbordet som såklart rann ner på Ebbas lammskinn så det blev fläckar där och över hennes nya stickade sockar som mamma kom med tidigare i veckan. Men förhoppningsvis får man bort alla fläckar. Ja man blev ju lite smått less eftersom man redan var nog less över den lilla eldsvådan. Sist var det tvkontrollerna som fick sig ett kaffebad... Så nu känns det som att det räcker med skit för idag!

Resten av kvällen blir det bara att mysa i soffan med lite godis! Tänk vad fort fyra år går! Vi tycker ju att det var nyss vi tog studenten och var på bal och stod i stadsparken i fina kläder. Och nu har vi tillochmed hunnit få vår underbara lilla älskling också som gör livet så underbart tillsammans med henne och Thomas. Vår egna lilla familj.


Underbart väder

Jag tror minsann någon hörde mig där uppe när jag gnällde om snön igår kväll! Hoppas et blir så här i påsk så man kan gå långa promenader med barnvagnen. Ebba ligger och sover i vardagsrummet och jag sitter här och avnjuter en kopp chokladmintskaffe. Hur gott som helst! Köpte det igår på thé-shoppen. Vet inte om Thomas tycker det är så gott, han är ju inte lika förtjust i mint som jag är. Men jag får väl dricka upp det själv också kan ju nån som tycker om chokladmint och kaffe få komma och hjälpa mig.

Ska väl passa på att fixa mig iordning när Ebba sover. Men svårt att bestämma vad man ska ha på sig? Är så less på alla kläder! Hoppas det blir en liten tripp till sthlm nu i vår så man kan hitta lite nya kläder, här hittar man nästan aldrig nåt och om man gör det så är det slut i ens storlek. Fast shoppade faktiskt en vårjacka igår på stan, en röd! Thomas måste bara få godkänna den så jag kan behålla den. Är lite inne på rött nu, hade velat ha röda jeans också men det är ju så jobbigt att prova. Nu är det ännu besvärligare att prova när man har barnvagn med sig OCH vinterkläder på sig. Allt annat jag köper provar jag hemma så får jag lämna igen det om det inte passar. Man är ju ändå i stan varje vecka nu, vilket jag aldrig var tidigare. Det var för jobbigt när man jobbade mån-fre 9-18 och då måste gå lördagar när det är som mest folk.

Nu ska jag försöka få något gjort än att bara sitta här när hon sover!

Snö

Jag vill inte att det ska snöa mer nu! Varje gång det börjar så tror jag det är sista för denna vinter (intalar mig själv det) Vill ha vår och barmark, gud så underbart! Det är en stor nackdel med att bo i fel ända av landet, våren kommer ju betydligt tidigare söderut. Men men, snart så. Tiden går ju så fort ändå!

Gårdagskvällen var himla trevlig! Eller jätte, jättetrevlig faktiskt! Och vi pratade knappt barn, så nog har vi alltid annat att prata om! Det gick då bra för mormor att vara med Ebba, det förstod jag ju att det skulle det är ju värst för mig. Men det var skönt att få lite egentid och tänka på annat.

Idag har vi varit på BVC och vägt och mätt stumpan, 5550 g och 59 cm lång! Så nog får hon mat alltid. Sen var vi på stan med Josse en sväng och kvällen har spenderats med vänner och gossip girl! Vi ska nog börja göra iordnong oss för sängen nu, det brukar ta ett tag och jag är rätt trött. Imorgon står babymassage på schemat, och sen kommer ju givetvis Thomas hem!

image4
Vackrast

Då var man ett år äldre...

Nu är man hela 23 år! Tiden går fort... Haha, det roligaste är att Thomas redan har åldersnoja, hur ska han då vara när han får sin 30-års kris? Hojja! Men jag säger bara att han är en ung pappa! Eftersom vi båda har unga föräldrar så är jag himla glad att jag själv är det nu.

Ikväll ska jag lämna Ebba själv några timmar för första gången!! Mamma/mormor kommer vara här med henne, och det kommer nog att gå jättebra. Vi ska ut och äta med mammagänget, så kul det blir! Första gången vi ses utan bebisar. Jag ska nog tom unna mig ett glas VIN!

Dags att gå, snart kommer Josse hit som är hemma under påsk! Åh vad roligt det ska bli att träffa henne, hon har ju inte sett Ebba än eftersom jag ploppade ut henne nån dag efter hon åkt tillbaka till Linköping. Nu knackar det på dörren!


Rookie

Jaha då var man också här! Tycker om att läsa andras bloggar så tänkte att det kan vara kul att skriva lite själv! Thomas tyckte också det skulle vara roligt om jag började skriva när han är i Umeå på PHS hela veckorna. Får se om man kommer vara duktig och uppdatera eller om det skiter sig...

Thomas åkte nyss till busstationen och helgerna går såklart lika fort som vanligt. Som tur är så är det ju påsk till veckan och då kommer älsklingen hem redan på onsdag! Då får vi en lååång mysig ledighet tillsammans hela familjen!

Helgen har lugn och skön, vi har mest varit hemma och myst. I fredags kväll åkte vi en sväng på storheden och storhandlade och passade även på att gå på H&M innan och shoppa lite sommarkläder till Ebba, alla storlekar hinner ju ta slut annars om man hittar något man vill ha så man får vara ute i god tid. Trodde det bara gällde vuxenkläder men tji fick jag. Thomas OCH mamma har för övrigt börjat förbjuda mig att shoppa mer kläder till henne men hur lätt är det? Tycker ju att det är nog roligt att shoppa till mig själv också så det gör det inte lättare att låta bli att shoppa söta tjejkläder.
 
Lördagen tog vi en promenad till svärmor i det fina vädret, helt underbart var det! Sen blev det mello och rätt låt vann tycker jag! Thomas röstade på Nordman, haha! Han var så sur för han tycker att det är en skittävling och att det är fel röstsystem osv... Jag bryr mig inte så länge Perellis låt vann!
 
Nä nu är det dags att börja avrunda, Ebba börjar nog bli hungrig snart också, så vi ska sätta oss i soffan och se på tv! 

image2
Lillsessan


image3

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0