Tji fick jag

Efter mitt senaste inlägg så visade Amanda att hon faktiskt kan sitta själv och inte alls behöver något skydd, så var det med det. Och såklart skulle hon visa att hon faktiskt kan ta sig framåt också, så nu kryper (ålar för det mesta) och sätter hon sig upp alldeles själv. Vi måste sänka spjälsängen pronto eftersom damen vill dra sig upp på knä mot saker. Allt händer på en gång.

Imorgon ska vi på 6-månaderskontrollen så då får man mått och vikt också.

Annars är det väl en massa annat som har hänt. Ebba skulle göra stunttrick som vanligt och åkte ner på knä i en stor rutschkana (som inte går rakt, utan går som ut på mitten i kanan. Svårt att förklara men;)) vilket resulterade i att hon flög in med ögonbrynet i kanten på rutschkanan och det började blöda och svällde upp som tusan på en gång. Vi åkte till vc för säkerhetsskull, och hon hade tur som bara fick ett ytligt sår på ögonbrynet och ett rejält blåöga, stackars lilla Ebba. Men stenhård som hon är så sa hon ca 5 minuter efter händelsen

-Det gör inte ont, jag vill inte åka till doktorn!

och hon har inte nämnt en enda gång att det gör ont. När vi kom hem så frågade jag om hon ville titta i spegeln hur det såg ut.

-Men mamma, det har försvunnit nu. Svarade hon utan att ens titta. Njaa, inte riktigt:) Men sen tittade hon i allafall och tyckte nog att det såg lite konstigt ut

-Näsan ser konstig ut, sa hon och skrattade. Så jag vet inte om barn har svårt för att se VAD det är som är knasigt i ansiktet;)

Amanda leker dammsugare på golvet men verkar inte hitta några fler rester att smaska på så jag får nog gå och underhålla henne lite.


6 månader

Fy, fy FY på mig för att jag är världens latmask som inte orkar uppdatera med allt som händer!

Idag blir lilla sessan 6 månader!! Borde ha lärt mig att tiden springer iväg men tydligen blir jag lika chockad var gång. Lite kom-ihåg för min amningsdemens:

Har 2 tänder nere, den första kom 20/9 och den andra kom nog 27/9 om jag inte kommer ihåg fel.

Har börjat sitta väldigt bra, men man vågar inte lämna henne helt utan skydd än.

Tar sig fortfarande bara bakåt och runt, lyckas alltid fastna med benen på ett stolsben eller dyl.

Har älskat all mat hon fått smaka hittills, allt är smaskens.

Har börjat säga "mamama", som såklart värmer mitt hjärta även om hon säkert inte är medveten om vem eller vad hon menar;)

Världens socialaste som ALLTID vill vara med, annars kan det bli tråkigt fort ibland om man blir lämnad helt själv i ett rum (förutom när det är sovdags, då går det bra).

Roligast är att vara med storasyster, hon får alltid hänga med i lekar än så länge! Ebba drar med henne i gåstolen, så leker dom att dom gömmer sig för Titti eller så lagar Ebba lite mat åt dom.

Somnar alltid själv i sin spjälsäng, precis som storasyster gjorde.

Håret växer som ogräs!:) 

Hon är såklart världens finaste och den bästa Amanda som finns!   



Just för tillfället är jag hur förkyld som helst, snorar och hostar. Amanda är också ganska snorig och verkar vara lite dålig i halsen hör man när hon sovit. Så tråkigt när man väl ska komma igång med träningen så kommer det alltid ett bakslag! Tycker man alltid blir sjuk när man ska komma igång igen.

Ebbas favoritsysselsättningar just nu är att bygga pärlplattor och rita, hon verkar vara en pysseltjej. Jag kunde och sitta och pyssla med sånt där hur länge som helst, pärlplattor, rita, måla och hålla på med gipsfigurer!


Pysselipysseli


Ett av alla hennes alster!


På den övre bilden så har dom tydligen hår runt hela huvudet:)


Nä, det får nog räcka för idag så får jag försöka skärpa mig lite istället;)




RSS 2.0