Jag skulle vara duktig

Ska alldeles strax lägga mig och läsa, efter jag skrivit! Jag tänkte att jag skulle vara duktig och ladda upp bilder från kameran innan jag lade mig, men såklart tog batteriet slut under tiden... Jag får göra det i morgon, mamma ville hämta Ebba på morgonen så då hinner jag med det. Jag håller på att fundera på vad jag ska kunna sysselsätta mig med när Ebba är hos sin mormor? Jag är inte riktigt van att vara själv, är ju van att ha hela ansvaret (oftast) över min lilla sessa. Det är lika bra att vänja sig att inte vara 24/7 med henne eftersom att hon kommer börja på dagis till hösten och jag kommer börja jobba. Usch, får ångest när jag tänker på det även om jag vet att det kommer gå bra, Ebba kommer att älska att vara på dagis! Idag tog vi en promenad med Anna, och följde med henne när hon skulle hämta John från skolan. John var så stolt och skulle visa Ebba för alla fröknar och alla sina kompisar! Så söt han var, där stod dom tre stycken killar som går i 1:an och lekte och strök Ebba över håret.

Helgen gick alldeles för snabbt. På lördagen såg vi Robinson och sen såg vi Portugal-Sverige, eller T i alla fall... Jag var sååå jäkla trött och höll mig vaken första halvtimmen. Hörde hur T pratatade med mig och kommenterade matchen "Sverige trycker på bra" osv... Jag svarade bara "mmm" och försökte verkligen hålla ögonen öppna! Men han märkte att jag höll på att somna och fråga om jag skulle sova, och det gjorde jag! Vaknade till senare och borstade tänderna och tvättade av sminket och bums i säng! Det var extra skönt att få lägga sig i lördags, dessutom sov Ebbis mellan oss så det var mysigt! På söndagen fick jag en chock när jag såg vad klockan var när jag vaknade, 9.45... Vi gick upp alla 3 och skulle äta frukost och jag slog på nyhetsmorgon, jaaa just det, klockan har ju vridits fram. Jaha så då var klockan redan 11.15, rejäl sovmorgon alltså! Dessutom somnade Ebba 19.30 på lördagen och sov över 14 h i sträck... Men vi klagar inte! Däremot kunde jag inte sova igår kväll, men fick ändå sova till 9.15 idag så jag har varit pigg.

Ebba är verkligen världens mysigaste, hon kommer och pussas och kramas flera gånger per dag, håller en hårt runt halsen och ska pussa en på munnen flera gånger. Men hon vet när hon inte vill, frågar man ibland om man får en puss eller kram så säger hon "nä", och det är oftare hon säger det till sin pappa än till mig i allafall, men han sticks ju rätt ofta!

Nuu min kära kära säng...

Så var det torsdag igen

Den här veckan har verkligen sprungit iväg! Känns som att vi knappt varit hemma!

Måndagen började med att jag åkte till salongen, satt där och surrade och sen åkte vidare till Emma m.fam för att fira att hon fyllt år. Flickorna fick leka fleeera timmar och sen bar det iväg till porsön och där var vi hos kusinerna ända till 21! Ebba var glad och nöjd fastän hon bara sovit 40 min på dagen, hon blir så road av mina kussar som leker med henne hela tiden.

 Tisdagen var vi iofs hemma på fm, var ute och gick och sen åt lunch. Sen kom Linnea hit och vi åkte hem till dom sen så fick Ebba och Elvira leka, det är så roligt att se hur dom håller på. Elvira kan försöka förklara en massa saker till Ebba, t ex "Men Ebba du måste äta upp maten!".

Onsdagen blev det prommis och sen åkte jag till salongen (igen! Man kan ju tro att jag vill börja jobba på en gång, haha!) för att luncha med Lisette eftersom vi inte kunde stanna så länge på måndagen. När vi var där så hittade jag en rolig grej i Ebbas blöja, nämligen en hårnål! Haha, fattar inte hur den lyckats komma dit! Kan inte ha varit så skönt att ha den där heller. Som vanligt stannade vi där ett bra tag och när vi kom hem plockade jag lite, tömde diskmaskinen, satte igång en tvättmaskin men ändå ser det ut som ett bombnedslag här... Måste nog försöka ta och plocka lite mer ikväll.

Idag tog vi en prommis till Agneta för lunch och klippning, Ebba fick leka med grannens hund också, en toypudel! Åh dom är så underbart söta, en sån vill jag ha om vi skaffar hund någongång! Fast det är då långt fram i tiden om något sånt skulle bli av. Jag har vetat länge att jag just vill ha en toypudel, så nu vet du vad det blir för ras isåfall Thomas! Ebba fick skjuta på vilan en timme, och det gick bra, hon slocknade direkt vi började gå hem. Senare fick jag väcka henne för att vi skulle till Tess på kalas (det har varit mycket kalasanden dom här veckorna) och nu har vi varit hemma i kväll och jag känner mig slut! Skulle behöva ladda upp bilder från kameran för det har jag inte gjort på hur länge som helst! Var alldeles för länge sen jag lade in bilder på bloggen också.


...

Nu sitter jag hos min kära svärmor och skriver, jag och Ebbis är Bamsevakt (hundvakt) när husse är i Gbg och matte jobbar. Jag har tillbringat kvällen framför tv:n med godis och påskmust, det känns ju väldigt lyxigt på en torsdag!

Nu är mina kalas över i allafall och jag fick en massa fint och trevligt sällskap! Jag fick rätt mycket pengar så det blir nog en dator för dom, wiho! Vi ska nog åka och kika lite i helgen.

Det har varit underbart väder hela veckan, så skönt när man kan vara ute så mycket nu! Jag hoppas det håller i sig i helgen när T är hemma också... På tal om honom så firar vi hela 5 år imorgon! Gud så tiden springer iväg, och jag tycker faktiskt vi hunnit göra en del under dom åren! Det blir väl lite mys i helgen och såklart måste man se Robinson! T är sjävklart fortfarande min själsfrände och betyder allt för mig, och vi har ju skapat det vackraste som finns... 

Nä nu ska jag nog joina vår vackra dotter!

1 år!

Idag är det 1 år sen började skriva i min blogg, grattis till den på 1-årsdagen! Men i morgon är det ju faktiskt min födelsedag! Jag blir hela 24 år(!), dessutom ska jag bjuda på fika vilket jag inte brukar bry mig om! T är ju inte hemma så jag måste ju ha en anledning till att få fika lite i allafall, så lite släkt och mina fina tjejer kommer hit! Dessutom blir ju Ebba överlycklig när det kommer en massa som vill leka med henne, och två av hennes kompisar kommer också så hon kommer vara sysselsatt hela dagen!

Igår var vi och tog 1-årsbilder på Ebba, jag längtar tills vi får se dom! Dom blev säkert jättefina, så då blir det att beställa förstoringar så man får upp kort på väggarna här någongång. Vi är som sagt inte dom snabbaste på att få upp saker...

Nä nu ska jag duscha och sen blir det att läsa lite!

Vill ha


...En spikmatta!

Det senaste

Ja ni har väl hört det senaste? Att jag t om smittat ner James Hetfield, sångaren i Metallica så dom fick ställa in sin konsert igår. Ja så kan det gå när man åker till Stockholm med vinterkräksjuka. A-K: Du kan nog vara lugn att jag inte är där till midsommar i allafall, fast man vet aldrig. Nä men jag håller mig hemma så dom klarar sig, det börjar gå så många rykten annars!

Men vad kan man säga? Karlarna är tydligen vekare (inget nytt men) som måste läggas in på sjukhus, jag låg ju bara på toaletten och tyckte synd om mig själv!

Suck

Nu är man tillbaka till vardagen igen, är väl rätt skönt att vara hemma igen men jag misstänker att jag är less redan imorgon. Stockholmsvistelsen gick såklart rätt snabbt när alla blev sjuka (utom Ebba) men vi hann ju umgås väääldigt nära inpå varandra pga alla kräksjukor. När vi kom hem så hade man redan hunnit vänja sig vid barmark och att se oändligt med snö kändes lite udda, känns som att det är väldigt långt borta att det ska bli barmark här?!

Vårt plan skulle gå 19.20 men såklart var det försenat och skulle gå först 20.40, men duktig som jag var såg jag det positiva och sa att det i allafall finns mer att göra på Arlanda än på Kallax. Vi gick och tittade runt och gick och åt för att fördriva tiden. När vi väl satt på planet så var det såklart någon idiot som saknades och dom var tvungna att springa och leta ca 20 min innan dom hittade idioten som försenade planet ännu mer! Jag förstår inte varför dom väntar på såna där?! Man får väl se till att passa tider, och är planet redan 1,5 h försenat så har man väl all tid i världen att masa sig dit i tid. Ebba var ändå nöjd hela resan förutom på nedvägen då hon var rejält övertrött och var tvungen att sitta fastpänd. Såklart stängde hon igen ögonen just när vi landade och vaknade när vi skulle av planet, så hon somnade först ca 23.30 då vi var hemma.

12 timmar senare hade vi packat en ny väska och satt oss i bilen för att åka till Storforsen där det var släktträff från Ts mammas sida. Det blev god 3-rättersmiddag och lekar. Eftersom vi har världens tjurskalle till dotter så skulle hon promt vara vaken till 23.30 även denna kväll, det fanns alldeles för mycket spännande att hitta på. När vi lekte lekar stod Elvira och Ebba och kramades länge och var så söta där dom stod och höll om varandra, var synd att man inte fick en bild på dom. Föresten, Ts kusin fick en liten dotter på lördagmorgon och kom ändå till Storforsen på kvällen och var med på kalaset! Det var imponerade tycker jag, men man kanske är lite mer rutinerad när det är 3:e barnet. När vi kom hem idag har vi bara slöat och sett på tv och Ebba har sovit ca 3 timmar, hon har ju lite sömn att ta igen lillgumman!

Jag är själv slut i huvudet efter alla resor så nu blir det bara att slappa i soffan!

Hallå hej

Ebba sover middag, H ligger på soffan och jag sitter här för tillfället. Hmm, ja vinterkräksjukan har drabbat varenda en här, förutom Ebba. Än så länge... *peppar, peppar*. Så vi har haft en toppenresa, usch och fy. Pappa och T blev sjuka måndag, H tisdag och jag har ju varit frisk ett tag nu. Tycker så synd om T som har missat 2 dagar av praktiken när dom bara har 2 veckor sammanlagt under utbildningen. Nåja idag har han tagit sig iväg och jag väntar på svar av min faster om vi skulle dejta idag, annars går jag och Ebba på stan ett tag när hon vaknat. Morfar hade också fått kräksjukan (även mormos och nu min lillasyster), vi var där i torsdags så förmodligen bar jag på viruset redan då. Stackars lilla morfar har fått ligga inne på sjukhuset med dropp i flera dagar. Vilken epedemi den här sjukdomen är, det är hemskt! Men man känner sig verkligen dum som gnäller när man läst Ericas blogg, jag började nästan gråta och usch vad ont det gjorde i mammahjärtat. Min största fasa är att Ebba ska bli smittad, snart slipper man väl oroa sig som tur är.

Blåbärssoppa

Igår var jag nyttig när alla andra satt och åt chips och godis till melodifestivalen, jag åt bara blåbärssoppa.

Ok, det var inte för att jag skulle vara nyttig, det var för att jag hade magsjuka... Yes, vi kom hit sent fredagkväll och på natten startade helvetet, jag var vaken hela natten och sprang på toa. Till 10 på morgonen spydde jag, sen var det liggläge resten av dagen. Jag har nog inte haft magsjuka sen jag kanske var 10 år? Men men, det är väl det här man har att vänta nu när man fått barn, värre blir det väl när Ebbis börjar dagis också... Nu hoppas jag bara att dom andra här slipper bli smittade! Somnade gott strax efter 22 igår kväll och idag är jag på topp!

Dags att ta igen allt man missade igår, långprommis, väldigt god mat och godis! Idag på eftermiddagen ska jag och H på dramaten, det ni, jag har visst blivit lite kulturell! Nu ska jag försöka få i mig lite frukost, magen är rätt hungrig efter att ha bara fått i sig 5 dl blåbärssoppa och några glas vatten.

RSS 2.0