Onsdag

Idag har det varit full rulle, som vanligt med andra ord! Vi åkte till Rutan och blev roade. Ebba blev bebis på nytt när hon ville prova Rox gåstol, skitnöjd såg hon ut när hon fick vara i den! Hennes åkte ner i förrådet när hon var kring 7 månader eftersom att hon inte ville vara i den när hon hade börjat gå efter möblerna, så det var väl som en ny leksak för henne! Så i den roade hon sig ett tag, sen ville hon leka med babyskyddet, och sitta i det. Det var också jättekul. Direkt efter Ebba sovit klart i Rox vagn åkte vi till Helena för mamma-fika, och det var så trevligt att träffas och prata och lå ta barnen roa sig. Christian kom väl hem ca 10 minuter innan vi åkte men han hann nog redan bli less under den tiden. Han sa att vi verkade ha väldigt trevligt men det var jävligt hög ljudnivå!

När vi gick ut höll Ebba på att springa omkring på parkeringen, och såklart ramlar hon i backen (vilket bara var en tidsfråga) och börjar blöda i munnen. Det gick över snabbt, men hon blir så arg på mig när jag håller fast henne för att se om det var någon tand hon slog i, hon vill springa iväg på en gång. Nåväl, en fläskläpp kom hon undan med. När vi kommer hem hinner det gå ca 5 minuter innan hon ramlar från köksstolen med huvudet i golvet! Man hinner verkligen inte med allt, hade bara vänt bort huvudet när jag stod och började med middagen så var hon uppe på en gång. Nu är det bara att börja lägga ner alla stolar... Hon verkar som tur är inte ha slagit sig så illa för hon har varit lika pigg och glad som vanligt hela kvällen. Jag tycker bara att hon någon gång ska börja lära sig att vara mer försiktig när det händer sånt där, men nej, upp på stolen direkt efter. Rädd är hon då inte... Bara för bollhavet på Leos, fast nu är det länge sen vi varit där! Hon hade gärna fått vara lite mer försiktig så man slipper få hjärtat i halsgropen ett x antal gånger om dagen.

Bad idea

Så var det nästan onsdag... Idag har vi inte gjort många knop, varit ute och promenerat men sen bara varit hemma och slöat idag igen. Jag har inte känt mig riktigt kry idag, vet inte om det är förkylning på G kanske... Ska sova strax och hoppas att man är piggare imorgon! Det blir att åka till Rutan imorgon fm och sen åker vi vidare till Helena på fika med henne och Linnea, och våra kära barn såklart.

Ebba har börjat klättra upp på köksbordet förra veckan, hon började med kökstolen och efter att ha suttit på den i ca 2 min så var hon uppe på bordet så fort man vände bort blicken. Det är mycket som händer hela tiden nu, nya saker och nya ord... Jag måste sätta mig och skriva upp allt i hennes bok så man inte glömmer bort allt, har redan glömt en hel del. Tänder har hon i alla fall munnen full, jag som tyckte hon var "sen" med att få första tänderna och nu har hon redan 14 stycken! Tror att två till där nere är på väg dessutom. På tal om tänder så fick Ebba kallelse till tandläkaren, vi skulle egentligen dit imorgon, men det var 11.30 så det var ingen bra tid, dessutom hade vi ju planer så får se när hon får en ny tid.

Jag ligger i sängen med datorn i knät nu så misstänker att T snart kommer att tycka att det var en väldigt dålig idé att köpa den här... Han har redan gnällt på mig i helgen när jag satt i soffan med den.

Nu ska jag försöka sova!


Rosa regn

Jag ligger och kikar på "Färjan 2" med min nya ,rosa mini laptop i knät. T har varit ledig idag så han åkte först i kväll, och sen blir det långhelg till helgen också! Det har varit kallt och regnat till och från hela dagen idag, så vi har inte haft dåligt samvete av att vara inne och mysa. Regnet har hållt i sig hela kvällen, så jag myser med katterna hela kvällen. Jag kan älska regn ibland, fast bara om man är inomhus...

Helgen har bestått av släkten. Vi sov hos mamma i fredags eftersom jag skulle till Linda på mamma-fest och T kom från Umeå så sent. Det var jättetrevligt hos Linda och vi surrade på hela kvällen tills några av damerna skulle åka ut, jag hade redan bestämt innan att jag inte skulle gå ut så T kom och hämtade mig. Lördagen började med en promenad direkt efter frukosten, sen var vi ute konstant ända fram till 16 i det underbara vädret! Ebba var så nöjd när hon fick leka med hink och spade och gräva i snön och vattnet, sen satte vi (mamma och T) upp Ebbas polistält på altanen som hon fått av A-K, så där satt hon och fikade och lekte med dockan.

Igår gick vi till svärmor där Linnea med familj också var, vi blev bjudna på smörgåstårta, mums! Edvin var osocial och låg och sov i babyskyddet ända tills han fick åka runt i allas famnar och hamnade i min famn, då ville han ha mat! Så söt och luktar underbart, och så liten fastän han är en stadig grabb!


Nu ska jag kika klart på tv!


Aj aj aj...

Påsken och förra veckan hann vi med bra mycket mer än vad jag skrev om, vi var även till svärmor och Linnea och Markus, åt middag hos farmor en dag under påsken. Sen var jag på stan med Helena i onsdags, hade besök av Tess och Kricko, klippte farmor och H fick vara med Ebba, bakade, var på IKEA, var på begravning...

I fredags var vi äntligen till IKEA för att köpa förvaring till Ebbas rum, det har svämmat över av grejer sen det varit jul och födelsedag. Nästa gång vi åker får Ebba stanna hemma, för hon springer runt som en tok och man hinner inte titta på något tillsammans utan en måste hålla koll på vad hon gör. Det går så jäkla snabbt! Hon vägrar desstom att sitta i kundvagnen när man är på affärer nu utan ställer sig i dom hela tiden, så åka och handla med henne själv känns inte lockande om jag nu inte tar barnvagnen till affären. I alla fall så hände det en olycka när vi var på IKEA, Ebba snubblade på ena hjulet till kundvagnen och slog i pannan i en järngrej som gick ovanför andra hjulet... T lyfte genast upp henne och jag såg hur det på en gång började rinna en massa blod nedför pannan! Jag fick panik och tänkte genast att vi skulle vara tvungna att åka på vårdcentralen med henne eftersom det var ett ganska djupt jack och det kom så mycket blod, själva såret var väl bara kanske 5 mm. T höll ett papper emot medans vi skyndade oss till toan och jag hämtade blött papper för att trycka på och sa åt T att ringa sin mamma på en gång för att höra med henne vad vi skulle göra (tur att vi har både sjuksköterska och doktor i släkten så man kan ringa och rådfråga när det händer sånt här). Ebba var mest arg för att vi höll i henne för att vi skulle få det att sluta blöda men hade hon fått bestämma så hade hon sprungit omkring på en gång. Usch vad hemskt det var även om det gick väldigt bra, tur att T är lugn. Det gjorde så ont i mitt hjärta när jag såg hur det kom en massa blod i hennes söta lilla ansikte. Gud vilken mes jag har blivit sen jag blev mamma... I alla fall så räckte det med att vi satte ett plåster, och sen fick svärmor tvätta det rent och sätta på bättre plåster när vi kom hem.

Hårda tjejen samma kväll efter olyckan




I lördags åkte jag och Ebba med min pappa på begravningen som var i Älvsbyn. Det var en massa släkt som man inte sett på hur länge som helst så det var trevligt. Begravningen var väldigt fin, men det var jobbigt att se när alla var så ledsna, jag var påverkad av den hela dagen tror jag. Ebba var jätteduktig, jag var lite orolig att hon skulle springa omkring hela tiden. Prästen sa till mig innan att hon fick springa omkring, det gjorde inget utan livade bara upp. Hon stod brevid min stol ända tills vi skulle gå fram och ta farväl, då följde hon direkt med farmor och Viola. Efter det fick jag följa henne till trappan så hon kunde springa upp och ner.

Nu blir det sängen, tänkte hinna läsa lite innan jag sover. Imorgon ska vi iväg till Rutan och umgås och klippa lite!

Påsken och bilder

Sådär ja, så har hela påsken gått och tillochmed en vecka till efter det! Påsken spenderades med nära och kära. Vi hann vara ute i Lövskär två gånger och grilla, ena dagen var det äckligt kallt men måndagen var det helt underbart och jag hade bara en tjockare tröja på mig. I tisdags var vi och hälsade på Erica och Tilde så lägger in lite bilder från påsken och besöket hos Erica.


Snyggingen i snyggvagnen får äta grillad korv, den äckligt kalla dagen.
Stockholmarna till vänster i bild leker viktiga med sina mobiler i högsta hugg.


Ebbas moffa och H (igen med sina mobiltelefoner)


Roxen sover gott nedbäddad i vagnen


Mamma leker med bandet sov var runt påskägget
(och lurade tom pappa att hon köpt ett nytt hårband)


Dagen med underbart väder! Jag satte mig i vedkorgen för att sola mig lite.


Morfar lärde mig att kasta snöbollar...


Så!


Jag och Melker hälsade på Erica och Tilde med våra mammor


Jag och Melker myste...


PUSS!


Vi lekte i Tildes prinsesstält...


och myste!


Gå nu härifrån!

Glasdörren var rolig




Hihi, Melker är rolig!


Mina söta kompisar!

Grattis!

Linnea och Markus som fick en pojke tidigare idag, och till Elvira som blivit storasyster! Åh, han är så söt, vad vi längtar tills vi får komma och se nykomlingen! Jag har väntat hela dagen på att man skulle få reda på vad det blev efter Linneas sms i morse där hon skrev att det var på g, att det alltid är lika spännande sånt här! Åter igen, grattis till er alla 3!

God jul!

Snart, om 8 1/2 månader. Vi har nyss varit på lite äventyr, så spännande som att åka till elgiganten och dollarstore. Ebba somnade i bilen och ligger och sover. Direkt hon vaknar ska vi åka ut till Kallax till mamma och H och äta påskmiddag, mums! Jag ska även klippa mormor och T innan maten, är lika bra att göra det när man är där så man har någon som är med Ebba under tiden. Sen blir det nog en bastu! Gud vilket skitväder det är!! Riktigt april-väder, tråkigt ändå är det i alla fall. Man blev jätteglad i lördags när man fick ett sms av pappa och H när pappa stod i shorts, samma dag hade vi varit ute på förmiddagen och frös fastän vi hade vantar på oss! Lite skillnad kanske, man blir inte bitter när man får såna meddelanden! Jaja, någongång kommer väl solen, gärna snart!

GLAD PÅSK!


Så här söt var jag när mamma fyllde år!


Vanliga posen när kameran åker fram


Sitter med Tess och ser lite på tv:n


Skärtorsdag

Ebba ligger och sover och jag väntar på att T ska komma hem! Fast det är nog ett tag kvar... Vi måste åka och handla sen, känns väldigt jobbigt! Tomt i kylen och Ebba måste få något i sitt påskägg. Igår tog vi en promenad till farmor, vi blev bjudna på våfflor till lunch, mums!

Gud vad trött jag känner mig, måste nog koka lite kaffe så man orkar med dagen, Ebba lär väl vakna snart dessutom. Och då är det slut på vilan!



Trött och arg efter kvällsbadet


Nu blev det bra helt plötsligt


Ute på promenad


Vad roligt det är att få bestämma själv var man ska gå!


Pillar lite på stenarna

Dagen

Fick börja morgonen med att ställa klockan så vi skulle hinna i tid (ställde den på 8 så det var ju inte omänskligt tidigt men Ebba hade nog sovit ett tag till om klockan inte ringt). Sen fick hon sprutan och hon blev rätt arg först men det gick över efter några sekunder, får se nu om hon får några biverkningar, hittills har hon inte fått det efter någon spruta. Däremot har hon sovit rätt länge idag, två gånger t om! Hon slocknade direkt vi åkte från BVC och sov en timme, sen på eftermiddagen gick vi ut på promenad och hon somnade efter tag och sov vidare när vi kom hem. Vi har haft en mysdag idag! Busat och myst på, skönt och behövligt! Det har varit mycket sista tiden, men nu ska det bli så skönt med påsk när T är hemma liiite längre och pappa och H kommer upp! Längtar... Tur att det redan är onsdag i morgon.


Jag hoppas Ebbas lilla kusin vill komma ut snart, Linnea har BF imorgon så jag tror att den borde komma snart! Eller jag tycker att den borde komma snart. Imorgon ska vi nog ta en promenad till farmor och hälsa på, måste även byta en mössa till Ebba. Sen måste jag verkligen försöka åka till Lindex på storheden, är nästan aldrig där och jag köpte en tunika till Ebba för flera veckor sen och märkte först när jag hittade den i påsen i klädkammaren (brukar göra så ibland när jag köpt kläder till henne också kan dom ligga där ett tag, så blir jag lika glad varje gång jag hittar en påse med nya kläder i) att larmet satt kvar... Åh så irriterande det är, sen har dom inte samma larmsystem i stan så kan inte be dom ta av det där heller. Dom kommer väl ha hunnit byta larmsystem på storheden innan jag pallrat mig dit.

Igår när jag var och handlade fick Ebba en ny djurbok och i den var det en gorilla, och nu ska hon hela tiden titta på den när man tittar i boken. Så slår hon sig på bröstet och säger "ho ho", så söt! Men hon tycker den är lite läskig, men måste ju ändå kika på den hela tiden.


Ebba och Melker leker med polisbilen


Och här med loket


Ebba och Kate ligger och äter välling


Ebbis brukar krypa in i kattburen


Det är lite svårt att ta sig ut därifrån!


Bilder

Nu kan man uppdatera lite bättre när damen ligger och sussar så sött! Haha, nej H, dockan har inte fått sig någon frisering, men det skulle nog vara betydligt lättare att klippa dockan än Ebba! Jag får nog passa på när hon sitter så snällt i soffan och ser på "I drömmarnas trädgård".

Jag måste försöka uppdatera oftare, det är alldeles för jobbigt att sitta och fundera på vad man har gjort sen sist. I helgen har jag varit på 25-års fest hos Tess! Det var mycket trevligt, och det var ju extra trevligt att Josse var hemma också! Sen gick vi på Olivers men pensionärer som vi är så var vi less efter en timme och gick till Max halv två redan. Jag mådde faktiskt bra igår, lite trött såklart men jag är inte så van att vara vaken till 3.

I morgon ska vi till BVC för att Ebba ska få en spruta, men det har gått så bra alla hon har fått hittills så det är ingen fara. Jag var in på Elins blogg och såg att hon lagt in bilder från Felicias 1-års fotografering. Jag har såklart också tänkt det men har det blivit? Nej. Så nu ska jag visa några av bilderna som Carola Ek tagit!
















...

Blir en kortis det här eftersom Ebba är vaken! T har precis åkt till Umeå så vi har fått långhelg, skönt! Dessutom kommer han ju hem redan på torsdag så blir inte många dagar som vi är själva. Haha, Ebba kom nyss med en ostskiva som hon tagir från soporna och skulle bjuda Titti på, Titti var inte så sugen så Ebba åt på den själv. Mysigt... Hon gick och kastade resten i alla fall när jag sa att hon skulle gå och slänga den. Det kanske ligger i släkten det där eftersom att Elvira matat Maximus med spagetti från soporna... Nä nu ska vi ta en promenad till affären!


Ebba sitter och ser på barnprogram med dockan

Vila i frid...

När man får reda på sånt här känns ens små vardagsproblem så onödiga (fast det är dom alltid men man tänker på det mer när folk runt om sig är ledsna). Jag fick reda på att pappas morfar gått bort tidigare idag. Känns konstigt, det är den första i vår släkt som har somnat in... Han var gammal och dålig så det var inte så oväntat men det är alltid tråkigt när folk går bort. Jag har aldrig i hela mitt liv varit på en begravning (om man bortser från mina djur jag begravt). Vi var alltid hos Helge och Viola när jag var liten men ju större man blev desto mer sällan åkte man dit.. Jag är glad att vi åkte dit förra året så Helge hann träffa Ebba i alla fall, hon är trots allt den 5:e generationen i vår släkt. Tycker synd om Viola, barn, barnbarn... Jag tänker helst på min farmor och Viola, tänk att leva med en person i nästan 70 år och den rycks bort från dig... Går verkligen inte att föreställa sig hur hemskt det måste vara. Farmor har hjälpt sina föräldrar jättemycket och hon är där ofta. Min farmor är i alla fall den bästa farmor man kan ha!! Jag kan prata om allt med henne, hon har alltid funnits där för mig och ställt upp till 110%, hon är den bästa...



Ebbas morfar med Ebba i knät och min pappas morfar Helge


Min farmor med Ebba och Helge sitter och pratar med Ebba


Helge och Ebba

Vila i frid Helge

RSS 2.0