Bf +9

Det har varit två skitdagar nu. Jag är less på att gå över, jag är less på att sitta hemma med sjukt barn hela veckan och jag är less på att min sambo jobbar övertid varje dag.

Det har blivit tyngre, eller jobbigare sista tiden nu med magen. Från att bara vakna och gå på toaletten 2 ggr/natt så går jag väl kanske 5 nu, sen sover Ebba med oss när hon är sjuk och då vaknar man också när hon hostar eller vill ha vatten även om det nu kanske bara är 2 ggr/natt.

Idag mitt på dagen efter Ebba vilat så hade hon 39,7, jag som trodde den var på väg bort efter tempningen på morgonen som bara visade 37,5. Jag hoppas då hon är bättre imorgon så man kan ta sig ut lite mer.

Imorgon börjar påsken och vi har inte planerat något med tanke på mitt tillstånd. Thomas jobbar vanligt fram till helgen så jag och Ebba åker väl till mamma på fredag. 

Jag är verkligen en pessimist, men just för tillfället så är det inte så mycket upplyftande saker som händer. 

Bf +8

Buhu, jag är less på att gå och vänta nu känner jag! Fast enligt min egen uträkning så borde bf ha varit 26 mars så då är jag "bara" 4 dagar över, men man går ju ändå efter datumet man fått. Jag är mest nojig över att den ska väga typ 5 kg när den bestämmer sig för att komma ut... Sen har jag fått för mig att jag säkert kommer att bli tvungen att bli igångsatt. Man hinner fundera rätt mycket när man gått över mer än en vecka.

Ebba är sjuk igen så på det sättet är det tur att bebis inte kommit än, hon är förkyld och har 39 graders feber. Så jag ska passa på att mysa en massa med henne nu när vi är hemma, hon vill mysa en massa när hon är sjuk och det tycker mamma om! Vi har legat kvar i sängen länge på morgonen och nu sitter vi i soffan och hon ser på pippi. Vi har även läst en massa Alfons, Emma och Mamma mu igår så det lär det bli idag med. Lite städning kan också vara bra ifall nu bebisen får för sig att vilja komma ut.

Igår jobbade T övertid mer än 3 timmar så han var hemma först efter 20 igår. Han gör det bra min karl, men då är han den bästa som finns också! Jag och Ebba sysselsatte oss med att baka lite så han fick nybakat fika efter sin sena middag.

Jag har inte ätit frukost än så det kan nog vara dags för det.


Bf +5

Då var det helg igen. Jag som trodde att vi skulle ha en bebis den här helgen, det kanske blir ett aprilbarn ändå.

Idag blir det kalas igen, för kära Tess fyllde år igår så det blir att trycka fika igen! Tänkte ha lite lyx idag, så jag lämnar barnet hemma och åker dit med Anna, jag tror Ebba klarar sig rätt bra utan fika. Sen blir det att åka till svärmor och Gunnar på eftermiddagen och hälsa på också! Jag ska planera in saker varje dag så kanske bebisen får för sig att förstöra mina planer.

Pappa och Henrietta kommer upp till påsk så jag tycker den borde ha kommit när dom är här så dom hinner se den, för sen dröjer det säkert ett tag tills nästa gång man ses!

Inte den minsta känning fortfarande, men jag fortsätter då med mitt wii-spelande trots att det inte verkar hjälpa speciellt mycket, men roligt är det!

Bf +3

Så har det gått tre dagar helt plötsligt... Jag trodde ju 24:e eller 25:e så nog hade jag också fel. Igår var det en lite sämre dag, var lite uttråkad och allmänt less. Men idag har det varit en ny dag och har inte funderat så mycket på när den ska komma, den kommer när den kommer...

Jag känner mig mer utvilad nu än vad jag gjort tex förra veckan, så det verkar i alla fall ha hjälpt att vara ledig ett tag även fast donnan här hemma vill vakna alldeles för tidigt! Igår sov hon till 7.10 så jag hann tom vakna innan henne. Idag var det 5.30 hon klev upp när T gick upp, men jag låg kvar till 7.10 eftersom att Pippi skötte jobbet fram till dess!

Idag åkte jag till Emma och Louie direkt efter jag lämnat Ebbisen på dagis. Hon var ledsen när jag lämnade henne och det är aldrig roligt. Hon stod länge och försökte hålla tillbaka gråten men till slut kom det tårar och hon sa "jag vill åka hem", då vill man egentligen bara säga "ok gumman, då gör vi det!", men jag vet att det går över och att hon har roligt där men ändå lämnar man henne med dåligt samvete. Tur att det är väldigt sällan hon är ledsen när man lämnar henne i alla fall.

Skulle lägga in bilder på datorn men är för lat för det.

Bf +1

Såå, nu har man prövat på att gå över också. Det är nog en pojke som jag trodde från början, dom är ju alltid lite segare!

Idag har jag varit en sväng till stan och köpt presenter, sen satt jag ute på balkongen och åt lunch och läste tidningen. Det är så himla varmt och skönt där nu när solen börjat värma. Man kan sitta i t-shirt och ändå nästan svettas! Det är perfekt när man bara kan öppna upp ett fönster om man vill, så får man lite färg på köpet. Satt där ute tills jag skulle hämta Ebbisen på dagis kl 13 och sen åkte vi till Emma för att fira att hon fyllt 25. Vi tog en liten promenad till Kates dagis så Ebba fick låna Ks bob när vi gick dit, var himla skönt att få komma ut och gå lite i alla fall. Även om det går rätt så sakta för mig att gå!

Får se när den lilla behagar att kika ut, än är jag inte less! Ut kommer den förr eller senare hur som helst, men såklart är det jättevälkommen om den nu vill komma förr!

 

Jag kom på idag att jag ändå har lite att fixa, eller fixa skötbordet klart. Vi använder det aldrig längre men vi orkade inte ta bort det när det ändå skulle komma en till. Just nu har jag det ofta som avlastning för mitt smink och dyl, får nog fixa till det lite så bebisen inte behöver få rouge i rumpan! I vårt hus kommer vi ha en massa förvaring på toaletten, det blir sååå jäkla skönt! Kunna ha smink och hårgrejer i lådor och skåp.

 

Nu blir det väl att ligga som en säl på soffan resten av kvällen!


BF

Så var dagen med stort D här, nämligen då det är planerat att den lilla bebisen ska komma. Men den här verkar inte vara lika punktlig som storasyster. Nåja, man måste väl prova att gå över tiden också. Jag är faktiskt inte less, utan försöker njuta av tiden som är kvar innan man blir 2-barnsförälder för då lär man inte ha mycket tid över. När Ebba är på dagis så försöker jag bara göra saker jag känner för.

Däremot är jag less på tex min mormor som var här i fredags med mamma och frågade då om någon kunde ringa henne när bebisen har kommit "mamma kan ringa dig" sa jag. Ändå ringer hon lördag, säger inte hej utan "har den inte kommit än", hon ringer söndag, 5 GÅNGER och jag svarar inte. Idag ringde hon på morgonen och sen vid lunch svarade jag när hon då ringde för 7:e gången. Inget hej, utan "är du hemma", "jaa, jag är hemma, och du får veta när den kommit!" Får se hur länge det dröjer innan hon ringer igen, har jag tur så väntar hon väl till morgondagen!

Ebba är i alla fall världens sötaste, igår sa hon att hon ska byta blöja på bebisen, torka kiss och bajs på den. Sen ska hon även hålla i den och pussa och krama den säger hon. Igår kväll höll hon på att bädda ner Titti och pussade henne och sa "godnatt Titti", och för någon vecka sen körde hon runt henne i dockvagnen.

 

Snart ska jag börja med middagen, Ebba ser Pippi som blivit en favorit! Hon fick en film av sin farmor och den villl hon helst se hela dagarna om hon får. Nu har vi köpt 2 nya pippifilmer eftersom man blir rätt less på att se samma om och om igen, men det är i alla fall jättekul att hon börjat se Pippi för det tycker man själv är roligt också!


Sjuklingen med favoritnallen för några veckor sen när hon hade 40 graders feber


2 dagar, 6 år

Jahapp. Så var det två dagar till bf, inte den minsta känning och jag är helt inställd på att gå över. Jag tror på 24:e!

Idag har vi varit in till stan och lunchat och gått på biblioteket, sen har Linnea med familj varit här och fikat lite. Och en del husprat blev det också såklart! 

Jag är trött, trött, trött heeela tiden känns det som. Idag vaknade jag 5, och E vaknade 5.15, jippie! Dock låg vi kvar i sängen och båda somnade om efter 6.30. Nåja, man kommer ju inte få mer sömn när bebisen kommit heller...

Ebba sa föresten idag på fm från ingenstans: "Vi måste köpa mer godis", lilla godisgrisen!


Idag är det den 20:e mars och det betyder att jag och Thomas firar hela 6 år!! Var har tiden tagit vägen? Men jag tycker vi hunnit med rätt så mkt under våra år:

T har gjort lumpen och sen haft fast jobb som han jobbat på tills han började plugga
Jag har tagit gesällbrev och haft fast jobb sen jag slutade skolan
Vi har bott i en nyrenoverad lägenhet på Lövskatan
Vi har bott i en nyrenoverad lägenhet på Lerbäcken
Vi har köpt en nyproducerad bostadsrätt som vi bor i nu
Vi har fått en dotter, Ebba
T har börjat och avslutat sin utbildning som han gått i Umeå
Sålt lägenheten och köpt hus
Vi väntar barn nr 2 vilken dag som helst

Ja det är väl dom stora sakerna vi hunnit med!

Ikväll blir det godis och mys, kanske lite True blood och en sväng till förlossningen hade inte varit helt fel!


4 dagar

Jag vill föda barn nuuu!! Åh, vad jag längtar efter den lilla bebisen. Jag går och tänker 1000 gånger om dagen, undrar om det sätter igång snart, eller inatt, eller på morgonen? Jag är så nyfiken så jag håller på att dö! Är det en flicka eller pojke, vad väger den och hur kommer den att se ut? Jag hoppas, hoppas, hoppas verkligen att det är som dom flesta tror, att den vill komma i helgen. Jag är rastlös och vill föda nu! Ja, förmodligen kommer jag inte säga samma sak när det sätter igång.

Vår kära dotter har däremot börjat vakna onormalt tidigt, hon som helst sover till minst 8! Men jag tror att det är ljuset, var precis samma sak förra året. Igår och idag har hon vaknat 5.30, jippie! Jag som sover nog dåligt på nätterna och har svåra problem med att somna om låg såklart vaken rån 5.30. Igår fick jag sovmorgon för T hade sovmorgon (som inte blev någon sovmorgon då såklart) så jag somnade om efter ett tag till 8. Idag när jag skjutsat T till jobbet och E till dagis läste jag tidningen när jag kom hem och sen lade jag mig och sov i nästan 2 timmar! Det var helt underbart.

Hämtade E på dagis redan vid 13 så åkte vi och hälsade på Annika och Alice. Det var länge sen barnen träffades, men snart kan vi ses mycket oftare när vi flyttar!

Grattis!

... Till mig på min 25-årsdag! Jag har haft en bra dag med besök av mina fina vänner! Ja, nu när jag tänkte på det så är det "bara" mina kära vänner som varit hit idag. Men det är inte så bara, dom är ju underbara (jag rimmade tom om ni nu inte märkte det)! Vilken tur att dom finns så man får någon hjälp med allt fika. Jag har i alla fall fått en massa fina presenter från både vänner och familj idag, det är så kul att öppna paket fastän man fyller 25!

Sen när T slutat jobba så var vi ut och åt på Allstar, Ebba var också med och det gick över förväntan. Hon stannade där vi satt hela tiden, med lite vita lögner från Ts håll som sa att gubben som jobbade där skulle kasta ut henne om hon klättrade över till dom andra borden och det ville hon såklart inte.

Det verkar inte vara så många som tror att jag kommer gå över, bara därför så kommer jag väl göra det! Jag har sagt 24e, men jag hoppas jag har fel och att den vill komma innan bf. För var dag som går så tror jag mer på tjej, som Erica skrev så har jag svårt att se bebisen med en snopp! Jag kommer nog bli lite chockad om det kommer ut en pojke... Hur som helst så får den mer än gärna komma nu, för nu är det bara 5 dagar kvar till BF och då är man välkommen ut till världen.

Så här ser man ut när man fyller 25 och har ätit alldeles för mycket fika:


Födelsedagsmage v 39+1


Jag har börjat packa BB-väskan också!


Husägare

Ingen bebis än, men däremot har vi blivit husägare sen sist! Det känns helt underbart att slippa landa i en hyresrätt och i sommar kunna njuta av ett hus med en egen gård!! Vi flyttar in i mitten av maj.

Jag mår bra än så länge, men är rätt less på att vara gravid. Sover så himla dåligt på nätterna och har svårt att vila på dagarna när jag väl har tid. En vecka till bf idag! Jag hoppas den vill komma ut i veckan men det är väl bara att glömma. Jag fyller ju år på onsdag och jag tror knappast den kommit ut till dess, men imorgon tänkte jag baka lite för dom som vill är välkomna att komma och fika på onsdag!

Idag har jag varit till bm, och hon bokade in en tid nästa fredag men hon trodde inte att jag kommer då i alla fall så det känns ju hoppfullt! Hjärtljuden låg på 140 som dom alltid gör, och alltid gjorde med Ebba och sfmåttet var på 36.

Om ni har någon gissning på när bebisen vill kika ut och vad det blir så får ni gärna dela med er av den! Jag har ju trott pojke från början men nu mot slutet har jag varit mer inställd på en tjej men måste hålla fast vid pojke när jag trott det från början.


Snart är det dags att hämta Ebbisen från dagis, hon ska sova hos mormor inatt så jag hoppas verkligen att jag kan sova lite längre imorgon!


Soool

Idag är det helt underbart väder, några minusgrader och strålande sol! Jag sitter och dricker kaffe och lyssnar på Iron Maiden, det är rätt skönt att bara kunna slappa.

I tisdags var det desto sämre väder, men jag och Lisette åkte ändå till IKEA för dom har ju sportlov nu så vi åkte och köpte lite grejer som vi behöver i vår nya lokal! Det kommer nog att bli superfint sen. Tjejerna ville att rummet ska gå i svart och limegrönt, så jag bestämde att vi har svart, limegrönt och vitt! Det blir nog den limegröna marimekkotapeten i ett hörn av rummet hade jag tänkt. Blev lite nödvändiga bebisgrejer också, fast tror ändå inte att jag fattar bättre att det snart kommer en bebis! Det var ju inte det bästa körvädret, men som tur var kom vi hem hela i alla fall...

Jag tror att det kommer blir en riktigt bra dag idag, har stora förhoppningar!


Envisa damen fick på sig bebisens overall i strlk 56! Jag trodde inte det skulle gå, men tji fick jag.

 

Schnyggt!


18 dagar kvar

 


Måndag

Så var det måndag igen. Jag har "sportlov" så att det är måndag spelar väl inte så stor roll, förutom att T jobbar då. Ebba är på dagis, hon hann bara gå måndag och tisdag förra veckan eftersom hon hade feber ons-fre. Hon var kokhet tors och fre, 40 grader hade hon så fort det smärtstillande gått ur kroppen, men man märkte på henne direkt ipren började verka för då blev det fullt ös på en gång. Dom har som lite svårt att förstå att dom är sjuka och måste ta det lugnt även fast man fått medicin. Fördelen när hon är sjuk är att man får myyysa en massa, hon vill helst att man ligger och håller om henne eller håller henne i handen.

Lördagen åkte vi och storhandlade och jag fick äntligen köpa äppelkläder till Ebba och bebisen, dom var nämligen slut i rätt storlek i stan men fanns som tur var på storheden.


Fina äppel/päronkläder från Lindex. Ebba fick en t-shirt med blå botten eftersom jag är inne i någon blå period!


Sååå snygga tights! Bebisen fick en body i samma färg som tightsen.


Sen var vi bara hemma, T skulle iväg med sitt gamla jobb och äta middag så jag och Ebba hade myskväll. Vi badade och åt chips och ostbågar och drack cola!

Igår var vi först en sväng till smedjan och köpte en "Hello Kitty"klocka till Ebba eftersom hon har sagt "Ebba åsså klocka" sen Thomas fick en då han fyllde år. Hon blev helnöjd över den, men skulle absolut inte ha den på vänsterarm, utan höger.

Sen åkte vi till farmor och Gunnar eftersom Gunnar fyllde år, och där visade hon såklart upp sin klocka väldigt stolt! Vi åt smörgåstårta och fikade.

Idag är jag trött, vaknade strax före 4 och var vaken till efter 5 och vaknade sen 7.30. Ska till bm snart, men tror jag ska lägga mig och vila ett tag efter jag varit där så man orkar med resten av dagen.


RSS 2.0