2-barnslivet

Ja se hon kom till slut, på bf +13, det var en lång väntan men den som väntar på något gott... Förra veckan var extra lång när man var på övertid och jag satt hemma med sjukt barn mån-tors, det var nog dom längsta dagarna i mitt liv! Allt har gått hur bra som helst, förlossningen gick snabbt och jag mår hur bra som helst nu efteråt, har knappt haft ont. Ska skriva mer om förlossningen senare.

Att gå från ett till två barn har inte varit någon större omställning, man vet hur allt går till denna gång, man har redan gjort det en gång tidigare. Nu är ju Thomas hemma, så det blir väl lite mer att göra när han börjar jobba igen men det ska nog inte vara några problem när man kommit in i rutinerna.

Ebba är snäll mot lillasyster än så länge, och stryker henne på huvudet och vill gärna vara med och hjälpa till när man byter blöja. Hon kommer och kikar då och då på henne men mest vill hon vara med pappa, hon är verkligen pappas flicka just nu och är som en svans efter honom var han än går. Ebba som varit vår lilla tjej blev plötsligt så stor direkt man träffade henne när vi skulle åka hem från BB, och hon känns hur tung som helst när man lyfter henne nu. Fast hon är inte så stor, men jämför man med Amanda så. Ebba har blivit så duktig på mycket, hon är så söt när hon tex vill ha en macka så frågar hon alltid "vill du ha en macka" och ska alltid dela med sig om hon får godis, så rättvis är hon och inte snål. Lillasyster ser ut att likna storasyster en hel del, på vissa bilder man tittar på från när Ebba är nyfödd så är dom jättelika. Man kommer nog se att dom är syskon i alla fall.

 

Vad har vi hunnit med under veckan... Vi har varit på utskrivningen från BB, varit och handlat, haft besök och idag har vi varit på BVC för första gången. Hon vägde 3680 g idag så hon har gått upp 160 g sen bara i onsdags, det verkar finnas lika mycket mjölk som det fanns till Ebba, hon var ju en riktig knubbis när hon var bebis! Skönt det så man vet att hon är mätt. Hon har sovit bra varje natt, nu ska man inte skriva sånt för då vänder det väl på en gång men hon har vaknat 1-2 gånger varje natt så vi känner oss utvilade. Hon har somnat om direkt efter amning och ev blöjbyte.


Det känns i alla fall hur underbart som helst att vara 2-barnsmamma, och det är så mysigt med en liten bebis igen!


Pappas flickor


Lilla mystjejen

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Sofia

Mys pys vilka fina bilder,

2010-04-09 @ 14:53:46
URL: http://thehurtig.blogg.se/
Postat av: A-K

Så fina man kan vara. Håller med dig, nästan otäckt hur fort den första blir stor. Det var det som var märkligast när Ludd föddes. Linus blev så stor, han som varit mammas lille kille blev nu pappas grabb.

2010-04-09 @ 18:19:49
Postat av: Erica

Det låter så mysigt! Så roligt att det gått så bra allting. Läntar tills vi träffas!

2010-04-09 @ 20:16:06
URL: http://humilis.blogg.se/
Postat av: Sarah Westerberg

Ett stort grattis till en underbart söt tjej. Skönt att höra att allt gått bra och att hon kom ut tillslut :)

Har själv ca 5-6 veckor kvar om det går enligt planen :)



Vi ses väl hos Sofia så jag får se henne live :)

2010-04-09 @ 23:10:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0